Väggar och tak med trä efterbehandling

Vare sig det gäller väggar eller tak, gör trä ett rum mysig och säkerställer ett behagligt klimat. Valen i utseende så stor som den totala utbudet av metallskrot och dekorativa paneler. Dessutom kan du välja att ytor av obehandlat trä med lack eller vax för att dekorera, eller ditt hem med en påfallande modern inredning motiv att klä. Täcker väggar och tak med dekorativa paneler eller ribbor är ett trevligt alternativ för tapetsering, kakel eller puts. Massivt trä har därmed en positiv effekt på inomhusklimatet, eftersom det absorberar fukt från luften och släpper den igen senare. I vardagsrummet, sovrummet eller trappa på vinden eller i hög luftfuktighet, träpanel överallt kan göra positiva accenter.

De olika typerna av

Schroten finns - i motsats till paneler - av massivt trä, som är profilerad i längdriktningen. Dessa profiler är utformade så att de kan glida i de lösa brädor varandra. Beroende på utseendet på de synliga sidoribborna erbjuds i olika kvalitetsklasser. Ju bredare klyftan, desto starkare träet att krympa. Om ytan måste förbli tomt, måste du köpa den bästa möjliga kvalitet. I områden där utseende är mindre viktig, eller var du vill opaka finish ribborna, kan du njuta med en billigare kvalitet. Vanliga träslag är gran, tall och röd ceder. I panelerna är endast det yttre skiktet av äkta trä. När det gäller bygg de liknar parkett systemet. Men när paneler är inte bara timmer mönster, utan även alla typer av konstruktioner möjliga. I paneler, mässing eller våren arrangeras separat.

Finishen

Det grundläggande kravet för en trä finish är ett torrt område. För att säkerställa att träet från skevhet, består av att tillämpa ett ramverk av lameller. Detta då läkt spikas eller fästs med lämpliga klämmor. Längs golv och tak kan du öppna en kant. För första skrot använder vi speciella tidiga klipp. Paneler har - i motsats till lister - en kärna av plast och är fanerade eller förses med en annan toppskikt. De har ofta ett spår på båda sidor, där tungan eller våren släpp det sedan skjuts in. Därför paneler också bekräftats med andra terminaler än ribbor, där tungan är införd i spåret i föregående avsnitt.

Trä och fukt

Också träslöjd badrum är inte ett problem, förutsatt att du tar rätt försiktighetsåtgärder. Sålunda måste panelerna vara lämpliga för våtutrymmen. Detta uppnås med en speciell förbehandlat yta eller genom anbringande av en bra, fuktbeständigt färgskiktet. En sådan beläggning måste runt, så också fästas till sidorna hos panelerna. Dessutom måste du göra i fuktiga rum för rachel bra arbete, såsom läkt konstruktion. Rachel Detta arbete måste vara sådan att bakom panelerna kommer att ske en optimal luftcirkulation och panelerna kan därför alltid torr. Detta fungerar bra till exempel med ett kryss rachel arbete. Om ribborna bör vara vertikal, först bifoga impregnerade reglar vertikalt på väggarna. Över det är då ett andra skikt horisontella ribbor. Den sålunda skapade mellan utrymmen och den öppna kanten längs golv och tak garanterar optimal ventilation. Träet från hårdvaran kan, om det är färskt, fortfarande relativt fuktig. Särskilt i uppvärmda rum fuktighet efter så långt montering eftersom den kan gå ner i att delar går snett på grund av krympning, och i värsta fall kan det då uppstå jämna sömmar. Så försök träet föredrar att lagra alla 14 dagar i förväg i utrymmet, så att den kan anpassa sig till klimatet lokalt.

Vissa termer i jargong

  • Trä fungerar det: att ändra fuktigheten av säsongs påverkan eller värme, kommer träet expandera eller krympa.
  • Fuktiga områden: alla områden där stora förändringar förväntas i luftfuktigheten. Dessa är oftast sanitära områden såsom badrummet, köket eller skafferiet eller tvättstugan.
  • Impregnering: behandling, i vilken porerna hos virket som skall fyllas under högt tryck med en saltlösning, och således inget vatten kan passera genom mer.
  • Utförsäljning storlek, avstånd eller bredd som skall mätas på insidan mellan två delar av ett verk kan. Antingen längden eller bredden där man kan sätta något i mellan, såsom isolering mellan två reglar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha