Vägen inhemskt och Utrecht Hill Crest

Med våren på tröskeln och en varm och solig sommaren närmar sig, börjar det klia igen. Att komma bort från det! Och vad kan vara finare än en dag bort i sitt eget land. Den här gången vill jag prata med dig om Utrecht Ridge.

Krigsmonument en utländsk ockupationsstyrka

Jag börjar vår vandring på Utrecht Hill Crest på ett monument av en utländsk ockupationsstyrka: pyramiden vid Austerlitz. För att hedra hans seger i den tjeckiska Austerlitz Napoleon grundade månen hyllorna i ett minnesmärke här. Nu detta minnesmärke har blivit en turistattraktion där barnen kan springa och stoja till sina hjärtans lust.
Men det som gör historien så roliga upptåg. Eftersom endast några kilometer längre fram i landskapet annan minnesmärke. Den här gången, för att fira Napoleons nederlag vid slaget vid Waterloo. Denna kolumn Lady Athlone perfekt smälter in i landskapet. Ändå hittade invånarna i slottet Amerongen Napoleons nederlag en minnesvärd händelse. Speciellt lady Anne sjuksköterska från Tuyll av Serooskerken var dolbij med nederlag. Väckt slut på 20 år av utländsk dominans. Men vad var ännu viktigare; slottet familjen kunde återvända efter flera års exil i England igen till slottet.
Ursprungligen kolonnen var lite högre på berget än tidigare var fallet. Men bristen på pengar slottet invånare var tvungna att sälja de omgivande skogarna. Således minnesmärke försvann inde glömska. Den skogvaktare av de nya ägarna kände att han behövde ett hönshus och sätta ett staket runt den först. Inte långt efter det att kolonnen var borta. Och till bestörtningen av befolkningen. De var tvungna att vänta tills skogvakt gick i pension. Sedan den lokala brandkåren genomfört en blixt åtgärd. De plöjde trädgården i skogvaktare till och där de redan befarade: att den undre kolonnen i fyra bitar så ?? s två meter under jord. Skräpet fördes till slottet och efter en insamling bland befolkningen steg igen kolonnen 1963 på sin nuvarande plats.
För inte så länge sedan fanns av pyramiden egentligen inte se mer än en Sandhill. Redan 2004 gjordes ett försök att återställa pyramid till sin forna glans. Vind och regn gjorde misslyckas reparationen. Men nu har det kommit. I juni kan du klättra för första gången på 10 år trapporna till toppen igen. Med en klar himmel du se Amsterdam Arena är. Titta åt andra hållet, har du utsikt över Utrecht och Amersfoort.

Vandring på Utrecht Hill Crest

Allmänt
Området omfattar provinserna Noord-Holland och Utrecht mellan ranmeren i nordväst och Rhenfloden i sydost. Hus överallt mellan Rhenen och rita konturerna undrade. Med en total yta 23000 hektar område är den näst största skogen i Nederländerna. Men inte bara skogsområde. Det finns också ett antal hedar och drivor sand. Med en höjd på 68 meter i Amerongse Mountain är den högsta punkten i Ridge. Den sydligaste punkten är Grebbeberg.
Vandra i ett nötskal
För denna vandring valde jag som utgångspunkt slott Amerongen. Vandringen är 16,2 kilometer lång och löper längs Amerongse skogarna, lejonkulan, den Ginkelduinse ängar, längs Leersumse pölar och Leersumseveld till Leersum och genom sheepfold, Stein återvände till Zuylen slott Amerongen. Du kan gå i maklig takt och ta vägen dags att ta en närmare titt på de många intressanta punkter, är du ca 4,5 timmar på vägen. Bygg en gästfrihet stopp, då du kommer att åstadkomma rutten på cirka 5,5 eller 6 timmar. Rutten är en del av Utrechtpad; ett spår av totalt 162 km, vilket är inaktiverad som Nivon. Via du kan köpa hela sträckan på nätet för ?? 16,90. Ta hänsyn till ?? 3 - porto. Medlemmar betalar ?? 15,20.
Från slottet Amerongen gå i riktning mot omAmerongen. Tyvärr är detta berg ganska populär med mountainbikecyklister. Du kommer regelbundet att köras över. På toppen av berget, följer skogen mot Lions Den. Du fortsätter din väg genom skogen till heden till Leersumse Ginkelduinse urinering. Du går runt vattenpölarna till Leersumse fältet. Via Breedeveen och Lombok du är på väg till Leersum. Cross Leersum rakt igenom Zuylestein du är på väg tillbaka till startpunkten på slottet Amerongen.
Höjdpunkter
Rutten mellan fältet och Leersumse Amerongen är den vackraste delen av rutten. På heden betar boskapen att gå för mycket gräs blommar mot och begränsa trädtillväxt. Det är ett mycket brett område med skog, hedar, sanddyner och kärr.
Dessutom ett besök på gården Zuijlestein definitivt värt det. På gränsen mellan Amerongen och Leersum ligger längs landsvägen Utrecht-Arnhem huvudentrén från det fjortonde århundradet herrgård dejta Zuylestein. Adressen: Rijksstraatweg 5 t / m 9, Leersum. Genom en på artonhundratalet av Roermond arkitekten P. Cuypers byggde monumentala inrijhek du anger en historisk park som är unik i Nederländerna av den helt bevarade ursprungliga renässansstil. Om du vill ha en guidad tur, eller om du behöver boka tid. Grupper om minst 10 personer är medlemmar i Friends of Manor Zuylestein turné genom trädgårdarna och vägar av dödsboet. Alla turer börjar vid den tidigare riddare hemman Wayenstein, en del av dödsboet. Från maj till oktober. Inträdesavgift per person ?? 5.00.
För detta kommer du att få en guidad tur och kaffe eller te. Det totala programmet omfattar cirka en timme och femton minuter.
Information kan vara på måndag, onsdag och fredag ​​kallar informationscentrumet. Å andra dagar kan du få information via e-postmeddelanden som du vill bli uppringd.
Men Amerongen Castle är vidare värt att besöka, men slottet återställs fram till mitten av 2010. Besök är ändå möjligt. För en guidad tur, ring sekretariatet: 0343-563766 eller e-posta den till alla vad turer En dag Utrecht Ridge erbjuder något för alla. För barnen finns en lekplats vid Austerlitzpyramiden, en vandring eller ett besök på ett kulturarv Estate Zuylestein eller Castle Amerongen.
Ha en trevlig dag till dig.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha