VetScan. Dator visar exakt var fett är och hur mycket

Reimar Åkerman Februari 28, 2016 Miscellanea 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Där vi har fett på våra kroppar? Den VetScan är redan populär med lyxiga gym. En GP från Hoogezand introducerade VetScan nu i norra Nederländerna.

Kropps avsökning

Undrar där fett ackumuleras med dig? En "total kroppsskanningen" med en speciell röntgenapparat ger dig sex minuter att svara på en exakt mätning av kroppsfett i hela kroppen. Datorn visar exakt var och hur mycket är fett, prydligt uppdelat på armar, ben, bål, mage och skinkor.

Intressant för gym

Detta gör VetScan intressant för avfalls gurus och gym. Fetma är ett hot mot hälsan. Personliga tränare hävdar sina kunder tack vare den exakta beräkningen av andelen fett för att ge en sport och dietprogram där de är väldigt fokuserade på att förlora vikt.

Selektivt bränna fett existerar inte

GP Gerben Lochorn från Hoogezand har specialiserat sig på viktkontroll, inte tror på det. Men han är så entusiastiska över de möjligheter som han erbjuder sina patienter VetScan snart den första läkaren i norra Nederländerna. ,, Selektivt bränna fett i en viss plats i din kropp inte existerar. Skanningen kan bidra till kampen mot fetma, "säger han.

Kostnad VetScan

Resultaten är en bra utgångspunkt för att arbeta för en sundare kropp. Läkaren vill gym Plaza Sportiva och sjukgymnaster på Euroborg i Groningen erbjuder ett komplett program: äta hälsosammare, lösa problem, och rörelseinriktade sport. Kostnad för VetScan: 80 euro.

Fettmassa och BMI

Nu mycket användningen av en särskild skalor för att mäta kroppsfett och BMI, men detta är inte att lita på. Lochorn: ,, Beräkningen kan vara olika men som 5 till 10 procent. Skanningen gör ange exakta värden över hela kroppen. ""

Permanent gå ner i vikt

Vem vill gå ner i vikt permanent, bör du inte bara äta annorlunda, men också syftade till att flytta. En som ,, hans mat för halva tala bryter ned muskelmassan. Och därmed faller ner i vikt. Det verkar en hel del, men de förlorade kilo är det så igen om det stannar där. Kroppen kommer även att överkompensera och fett lagring, så att du så småningom kan även komma. "" Genom att flytta mer fett kan ersättas med muskler.

Manager Marco Peters Plaza Sportiva predikar också kombinationen av rörelse och linjer. ,, Tillsammans kan vi göra en fin skräddarsytt program. ''

Scan inte helig

Skanningen är förvisso inte nödvändigt eller spara i programmet erkänner Lochorn. ,, Du måste se det mer som en lyx tillägg. Människor idag vill veta allt och åtgärd. När du skannar upprepa halvåret, kan du kontrollera om du är på rätt spår. Skälen till det. Det finns en psykologisk effekt av det. ''

Lochorn är den första läkaren i norra Nederländerna som erbjuder den VetScan. Utom i Euroborg är också i hans allmänna praktiken vårdcentral Gorecht i Hoogezand en anordning för mätning av procentandelen.

Osteoporos

I praktiken är den röntgenmaskinen används också för mätning av benförlust. GP hade under årens lopp kommer en gång en speciell tjänst per år för att tillåta kontrollera risken inom sin praktik av osteoporos. Han vill nu hans patienter självtestning.

Olycksfallsförsäkring

Till skillnad från den VetScan mätning bentätheten ersätts av försäkringsbolag eftersom de har en medicinsk bakgrund. Köpet av dyra maskiner, som används av sjukhus och specialister, passar den progressiva och företagande karaktär Hoogezandse GP. För flera år sedan erbjöd han sina patienter till en cancertest. Han stoppades sedan av inspektionen. Samtidigt är cancerforskningen införas nationellt.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha