Veterans Hund, hund veteran / militär med PTSD

En veteran hund är en kompis till en veteran eller serviceman som lider av en Post Traumatic Stress Disorder, inträffar efter att ha upplevt en livshotande situation av krig eller drabbas av allvarliga skador vid utplacering till en krigszon. Ett ångestsyndrom, ofta med allvarliga psykiska och sociala problem, som visar sig först efter en utlandsmyndighet. En PTSD ledarhund kan vara ett ovillkorligt stöd. Han känner stämningen i hans chef, erkänner stress eller en panikattack och sedan skänker frid. Hunden är bokstavligen dag och natt med veteran i området, gör honom eller henne vaken vid första tecken på en mardröm. Utbildning kostar placering och eftervård ca 21 000 € per djur. Projekt Veterans Dog samordnar och övervakar hela processen. Organisationerna bakom detta projekt hans stiftelse Hulphond Nederländerna, som väljer djuren och Kungliga PIT Pro Rege.

Vad är PTSD?

PTSD står för Post Traumatic Stress Disorder. En ångest som kan manifestera inkluderar koncentrationssvårigheter, överdriven uppmärksamhet, snabb spänningsuppbyggnad, flashbacks och mardrömmar. Dessa fysiska och psykiska förändringar orsakar ofta problem i sociala kontakter. Ofta leder till relationsproblem och störda relationer med andra i hemmet. Ibland vågar inte gå ut plötsligt. Människor som har att ta itu med dessa veteraner känner sig maktlösa, ofta inte betyder så mycket för dem.

Veteran och PTSD


Nederländerna har mer än 100.000 veteraner. Bara för att förklara: en veteran, enligt 1990 regler någon minst en gång på en utlandsmyndighet har varit. Bland de så både före detta soldater och de som fortfarande är i tjänst. Uppskattningsvis flera tusen brottas dagligen med konsekvenserna av deras användning eller uppdrag att hotspots såsom Libanon, Bosnien, Afghanistan eller Irak. Ofta då tala om PTSD.

Veterans Hund

Terapi och medicinering är i första hand medel till PTSD attackerade. Därefter är en veteran hund, en för ändamålet utbildad ledarhund en enorm resultat. Den fyrfotadjur är bokstavligen dag och natt i närvaro av sin chef.
Känns perfekt humör för, garanterar avkoppling och distraktion. En PTSD ledarhund redovisar en panikattack i en stressande situation och drar veteranen bort från den. Hans eller hennes chef vaken under en mardröm, så sluta nyck en traumatisk krigshandling.
Djuret är i första hand ?? en ?? kompis, någon som alltid ger uppmärksamhet och känns bekant. Kunderna lär tillsammans med hunden återförenas majoritetssamhället och våga till exempel tillbaka ut. En hund ger mer livskvalitet för kunden, miljön och familj. Projekt Veterans Dog satt till slutet av 2013 sju djur bland veteraner, 2014 hoppades man att öka detta upp till ett dussin hundar.

Projekt Veterans Hund

Veterans Dog Projektet är ett samarbete mellan stiftelser Hulphond Nederländerna och Koninklijke PIT Pro Rege.
Hulphond Nederländerna är den expertis som väljer och utbildar assistanshundar PTSD. Kungliga PIT Pro Rege är en institution genom att inrätta välfärdsprojekt åtagit sig att välfärden och eftervård för soldater, veteraner och deras supportrar. Båda organisationerna har Anbi erkännande och etiketthållare.

Funktioner PTSD ledarhund

En vältränad veteraner hund har en hel rad färdigheter:
  • känns natten stiger en mardröm av att återuppleva gör chef vaken, gör ljus, vid behov samtal att komma ur sängen
  • guider och utomhus på platser där många människor är
  • erkänna uppbyggnaden av stress, panikattacker när hunden drar bort honom från stressande situation
  • se till att andra människor inte kommer i närheten av honom eller henne att "blockera"
  • ilska och ångest kan visa genom att peka på veteran näsan eller huvudet
  • inte att öka medvetenheten någon bort om ett bråk är alltför intensiv
  • skapar en personlig säker zon "genom att stå mellan veteran och åskådare
  • kan finna sin väg hem genom desorientering

Hulphond Nederländerna


Assistanshundar är numera i alla former och storlekar och för olika tillämpningar. Ledarhund är läroboken och den berömda kompis hund. Döva och hörselskadade kan använda för sin ledning av en signalhund, personer med epilepsi seizurehonden. Terapihundar utbildas igen så att de kan stödja personer med funktionshinder eller autism.
En ADL hund hjälper någon, till exempel i en rullstol med de olika praktiska dagliga handlingar, som att öppna en dörr eller plocka upp något från kylskåpet. I Nederländerna körs VU Medical Center i ett pilotprojekt där hundar utbildas för att upptäcka tjocktarmscancer. PTSD ledarhund har gjort bara några år sedan infördes. Stiftelsen Hulphond Nederländerna är ett paraply, aansturende organisation som utbildar hundar själv och cirka sjuttio färdigheter kan lära sig.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha