Övervikt och amerikanska matvanor

Amerikaner och snabbmat verkar gå ihop som Nederländerna och tulpaner. Men varken holländarna har alltid en vas med tulpaner i alla amerikanska hem äter inget annat än snabbmat. Ändå kan klaga till den berömda snabbmatskedjor Burger King och McDonalds ?? inte om beskydd. Och Amerika är fortfarande verkligen det land där många barn aldrig vissa frukter har sett tala ätit.

Big Mac med massor av kalorier

Vad de har sett den och där många amerikaner gör gröt av lust är Big Mac. För övrigt är dessa fastfood underhållningsvärde mycket välkänt i hela världen. Även om det finns ett salladsblad mellan de höga topper, som tyder på att produkten hör till hälsosam mat, men det är verkligen inte fallet. En Big Mac har 572 kalorier och mycket fett och sedan tro att han brukar betraktas som ett mellanmål.

Skaparen av Big Mac

American Jim Delligatti uppfann Big Mac i augusti 1976 och nu finns det bara säljs i USA varje år många miljoner. I ett hundratal andra länder Hamburger går över disk med samma recept överallt.

Förtjust av söta och feta livsmedel

Amerikanerna är kända för att de gillar att äta utomhus och många har inte ens frukost hemma. Under de senaste decennierna har mat blivit billigt och delarna är vanligtvis mycket högre i USA än någon annanstans i världen. Amerikanerna är förtjust i söt och maten är hög i kalorier på grund av den höga fetthalten. Dessutom är små mjölkprodukter konsumeras. Inte undra på att det finns väldigt många människor är överviktiga med inte alltid innebär ett kilo eller tio, men tiotals kilo ?? s mer.

Dagen

 • Frukost: Väldigt många amerikaner endast äter frukost hemma och använda andra måltider utomhus. Frukosten består ofta av luftiga pannkakor eller spannmål och toast med sylt eller cream cheese. Några av amerikanerna på sin engelsk frukost med stekt ägg, bacon och korv.
 • Brunch: Mycket populär i Amerika är en brunch som ibland inte består av Big Mac eller annan snabbmat men från bacon, fett små pannkakor, ägg, French Toast och verkligen färsk frukt. I många restauranger är så ?? n brunch särskilt på söndagar mycket populär och kan sedan beställas från 10:00 till 14:00.
 • Lunch: Lunch är mycket billig utomhus med exempelvis en smörgås när man överväger kalorier. Men många inte och hänge sig åt ??, ?? ja, en Big Mac och höra det då nödvändigt cola med en massa kalorier.
 • Kaffe: Kaffe är i många varianter, men de flesta amerikaner gillar hälta maträtt. Som brukar höra något sött med en hemlagad munkar eller cookies som produceras i stora mängder och delvis försvinna i frysen.
 • Huvudmål: kött är relativt billigt i Amerika så den viktigaste måltiden brukar åtföljas av stora bitar av kött som ofta grillad. Vad som ofta äts pasta som finns i många varianter. Kokt potatis sällan ätit men förekommer i olika former i styrelsen som mosade, pommes frites eller bakad med grönsaker där.

Specifikt Amerikanskt

Några speciella rätter eller praxis efter region:
 • I en vedeldad ugn rökt kyckling eller fläsk och nötkött är mycket populära i söder.
 • Även i södra många rätter är utrustade med paneerlaagje och stekt som land stekt biff.
 • Rätter med jordnötter, såsom jordnötssoppa i Virginia är ofta på menyn. Hur som helst finns det jordnötter ?? s älskade i godisform eller kryddad.
 • I öster, köket starkt influerad av invandrare som den irländska och italienare.
 • Tack vare sitt läge i kuststater som är mycket eftertraktade skaldjur kokt eller stekt.
 • I Mellanvästern Chicago är känd för sin pizza och Winconsin för sin ost. Med den långa, kalla vintrar har rejäla rätter är att föredra. Runt de stora sjöarna, finns det ett brett utbud av insjöfisk.
 • Den nordväst ofta har lax på menyn som äts på olika sätt och även rökt och vakuumförpackas finns.
 • I sydväst, köket huvudsakligen baserad på mexikansk mat med massor av taco ?? s och grön chili och i och runt Navajo stekt platta bröd.
 • Den experimentella köket i Kalifornien har många ovanliga kombinationer.
Men med alla dessa rätter och delikatesser från många var knappast på kalorierna visa överviktiga som följd.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha