Överdriven förpackningar orsakar matavfall

34% av de människor som ibland äter fisk kastas över bord gör det eftersom alltför mycket i paketet. Ny forskning från GfK på uppdrag av Nutrition Centre visar att särskilt i förpackade grönsaker, är kött och bröd förpackningsstorlek ett problem.

Nutrition Centre uppmanar konsumenterna att exempel på förpackningar som är för stora för att dela på sociala medier med #lastpak. Nutrition Centre hoppas att uppmuntra tillverkarna att komma igång med lösningar och kommer också att ge konsumenterna konkreta tips för att minska matavfallet.
 Särskilt unga människor upp till 29 år, kämpar med högre utbildning och singlar med överdriven förpackningar, såsom färdigförpackade sallad, färskt bröd och pasta sås. En stor majoritet av konsumenterna anger det verkar tänka att behöva kasta bort mat eftersom förpackningens storlek.

Pris viktig faktor för inköp

3 av 10 holländska väljer en mindre förpackning, om de har tillräckligt med det innehållet, även om det inte är ekonomiskt. Resten är därför fortfarande utrymme för förbättringar. En möjlig lösning för att slösa mat eftersom paketet storlek cheape mindre förpackningar och erbjuda olika format. Dessa lösningar tala om 85% av de människor som någonsin avfall mat av denna anledning.

Fler alternativ standardförpackningar

Enligt Corné van Dooren, specialistkunskaper Hållbar Mat på Nutrition Centre, kan tillverkarna hjälpa konsumenterna att minska matavfall. "Folk tyder på att fler valmöjligheter i förpackningsstorlekar kan hjälpa dem att spendera mindre. Mindre och återförslutbara förpackningar är en viktig del av. Vissa tillverkare gör redan denna rätt, konsumenterna uppskattar små paket kött, små burkar av grönsaker och 1kg påsar av potatis. Men det blir ännu bättre, till exempel flera sammanträdes förpackningar, inklusive en fjärdedel av bröd eller sallad att tjäna påsar. "

Miljöpåverkan

Dessutom resulterar mindre eller delbara behållare som inte är större miljöpåverkan genom den extra förpackningen behövs. Van Dooren: "Det är väl känt hur stor inverkan av förpackningar på miljön. De miljöskador som den producerar lika bra mat slängs, på det hela taget är större än den miljöpåverkan som krävs för att skapa ytterligare förpackning eller bearbetning. "Förpackningar har också en viktig roll, bland annat för att hålla produkter färska längre, hemma och i butiken.

Personligt ansvar

Konsumenterna kan spendera mindre med gott exempel att tänka noga innan de köper eller får de det och vad de kan göra med resten av en produkt. Frysning är en limpa bröd, t ex vid ett bra alternativ. Praktiska tips som kan hjälpa konsumenterna att bra att gå med gatukök

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha