Venlafaxin är också anordnad under namnet Efexor

Venlafaxin är en drog som mycket väl kan hjälpa mot depression. I Nederländerna, läkemedlet också känd under namnet Effexor. Vetenskapen förutsätter att människor som lider av depression eller ångest har lägre halter av serotonin och noredraline i deras hjärnor. Det är därför antidepressiva tillhandahålls. Läkemedlet reglerar produktionen av detta ämne i kroppen serotonin. Detta läkemedel fungerar i ungefär hälften av alla patienter.

Vad är Venlafaxin

Venlafaxin är ett läkemedel som förskrivs till patienter som producerar tillräckligt noredraline och serotonin i hjärnan. Läkemedlet marknadsförs av Wyeth 1993. Wyeth är ett läkemedelsföretag som förvärvades under 2009 av Pfizer. För närvarande är denna medicin tillhandahålls i Nederländerna av Sun Pharmaceutical. Människor som är deprimerade kan ha stor nytta av dessa läkemedel. Ungefär hälften av de människor som föreskriver venlafaxin verkligen dra nytta av denna medicin. Det är ett verktyg som endast bör förskrivas till vuxna. Ibland har förskrivits till människor som är rädda för att gå in i företaget. Dessa patienter isolera sig och farhågor är starkare. Panikattacker kan också bekämpas med venlafaxin. Även detta läkemedel förskrivs till människor som lider av neuropatisk smärta. Enkelt uttryckt i hjärnan reglerar medicin mängden serotonin som vi alla har som kroppsegen substans. Genom att använda venlafaxin eller Efexor kommer att förbättra stämningen i deprimerade patienter och minska rädslan.

 När vi talar om en depression

När människor inte längre kan njuta av de små sakerna och dystra under en lång tid så kan det finnas en depression. Deprimerade människor tenderar att se hela den negativa sidan. De har också litet intresse för sin omgivning och uppleva lite eller ingen glädje i vardagliga saker. Dessa människor lider ofta av skuldkänslor och inte få dem att känna så att säga värt det .. Det finns en negativ självbild som har sitt ursprung svårt att ändra. Anti-depressiva ges ofta för att lindra symtomen.

 Vad händer om de inte behandlas

Om depression eller om det finns posttraumatiskt stressyndrom än snabb behandling är nödvändig. Ju tidigare du kan börja behandlingen snart det resultat är möjliga. Ofta människor vänta alltför länge innan du kontaktar en läkare. Förutom läkemedel, är det av stor vikt att patienten har en resonanslåda. Detta kan ske med hjälp av psykoterapi men också goda vänner och familjemedlemmar kan spela en roll i behandlingen.

 Venlafaxin vid behandling av värmevallningar

Ibland venlafaxin förskrivs till kvinnor under övergången, många lider av värmevallningar. Läkemedlet fungerar inte för klimakteriebesvär i allmänhet men mot svettningar.

 Hur Venlafaxin bör tas

Venlafaxin består av kapslar med 37,5 mg. 75 mg och 150 mg. Läkaren kan öka dosen till 375 mg. per dag om så erfordras. Detta läkemedel är mycket viktigt att dagen bör tas vid samma tidpunkt. Detta kan vara både morgon och kväll är. En svälja kapslarna hela med ett glas vatten under måltiden. Om läkemedlet glömma det är viktigt att den ursprungliga timingen återupptas.

 Behandlingens längd

Läkemedlet behöver två till fyra veckor att göra sitt arbete. Först då kommer det att finnas en viss förbättring. Därför bör man vänta tills humöret förbättras och patienten mår bra igen. Då är det viktigt att läkemedlet under minst en halv års vistelse svälja. Hos äldre och människor som redan hade symptom på depression behandling är ännu längre.

 Avvänjnings

När du börjar demonteringen kommer alltid ske i samråd med den behandlande läkaren. Vissa människor upplever problem med utfasning och kan få ett återfall. Andra kan minska i måttlig takt som är ockuperat mindre och mindre av läkemedlet.

 Venlafaxin och alkohol

Vem använder venlafaxin eller Efexor bör inte dricka alkohol. Responsen hos människor fördröjs genom användning av läkemedlet. Kombinationen med alkohol förstärker detta.

 Biverkningar

Liksom varje läkemedel har biverkningar av venlafaxin. Inte alla kommer hit. Biverkningarna är vanligen starkare i den inledande fasen och i synnerhet under den första veckan. De kan innehålla:
 • Illamående
 • Magbesvär
 • Muntorrhet
 • Huvudvärk och yrsel
 • Mindre lust för sex
 • Viktökning
 • Med långvarig användning, ökning av kolesterolnivån i blodet.

I vissa fall kan det finnas:
 • Sömnighet och extrem trötthet
 • Sömnlöshet, drömmar och extra nervös
 • Värre eller dimsyn
 • Yrsel eller svimning
 • Hjärtproblem.

 Körning och Venlafaxine

Venlafaxin är ett läkemedel med en "gul etikett". Detta innebär att det kan påverka dina reaktioner och att det är större risk för trötthet eller sömnighet. Därför är det klokt att köra bil under den tid du använder detta läkemedel. Tala med din läkare om detta är stötande.

 Om läkemedlet inte fungerar eller otillräcklig

Om efter sex veckor, har ingen förbättring skett, kan du rekommendera att tala med din läkare om det är vettigt. Vanligtvis kommer det att väljas en annan drog.

 När Venlafaxin inte bör förskrivas

I vissa fall bör venlafaxin inte förskrivas. Detta är bland annat fallet med:
 • Barn under 18 år
 • Om andra läkemedel tas som inte tål varandra
 • När ögonsjukdom såsom glaukom
 • Vid högt blodtryck
 • Vid tendens till självmord
 • I vissa diabetespatienter.
 • Vid Parkinsons sjukdom
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha