Vem är Wouter Bos?

Iselinn Edström December 27, 2015 Miscellanea 18 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Wouter Jacob Bos föddes den 14 juli 1963 i Vlaardingen. Han växte upp i en "röd" färgade protestantisk familj. Wouter Bos, känd som koncernchef för Labourpartiet, efter en framgångsrik karriär en av de få politiker från näringslivet.

Social karriär

År 1980 utexaminerades Wouter Bos vid 16 års ålder från gymnasium. Efter ett år som volontär i YMCA i England, studerade han vid Fria universitetet i Amsterdam ekonomi och statsvetenskap. Samma år gick han medlemmen arbetarpartiet. Denna politiska tillhörighet han kört hem från en tidig ålder. Efter sin doktorsexamen cum laude 1988 för att ha fått i båda studierna började han sin karriär på Shell. Hans karriär blomstrar och han har arbetat på olika utländska platser som Bukarest, Hong Kong och London.

Politisk karriär

Parlamentsledamot och statssekreterare
Fram till 1998 Forest arbetat på Shell. Han blev sedan tillfrågad av MP Rick mer lag att köra för parlamentsvalen.
Den 19 Maj 1998 Forest in i huset som en medlem av Labour Party. Han var engagerad i ecomische frågor och var talesman i skattefrågor för hans grupp.
Den 24 mars 2000 följde han påstått statligt som statssekreterare vid finansministeriet. Efter parlamentsvalet 2002, sjönk från 45 till 23 platser Labourpartiet, Woods tillbaka som MP och blev talesman för hälsa och inkomstpolitiken på uppdrag av Labourpartiet.
När efter valen 2002 och anklagelser kring mordet på Pim Foruyn kom partiledaren Ad Melkert under eld lögn, såg Woods möjlighet att ställa upp i val som ledare för Labourpartiet. Den 12 november 2002 var han efter nedgången av Balkenende, en stor majoritet vald ledare inför valet 2003. Med denna parlamentariska, valdes han över jeltje van nieuwenhoven och han blev genast partiordförande.
Skog när anmärkning inte vill bli statsminister och istället Amsterdam borgmästare Job Cohen att driva, snubblade skogen på mycket kritik. Valet 2003 gjorde Bos för mycket av det som hade hänt i Ad Melkert. PvdA fann sig som en av de näst största partiet och inledde förhandlingar med gruppordförande Jan Peter Balkenende, som ger något resultat i ingenting. Som ett resultat av Labourpartiet befann sig som en oppositionsparti.
Gruppordförande
I kommunalvalet 2006 antecknade PvdA i de flesta kommuner vinster. Även om dessa var lokala val, Woods fick många klappar på resultatet. Labourpartiet var vid denna tid i opinionsmätningarna på 60 platser. Ändå PvdA drijgt förlora popularitet, även inom hans eget parti möter skogen på många kriteik. Forest skulle ta ställningstaganden och med lite vind att segla.
Val 2006
Bos meddelade under en partikongress den 10 december 2005 sig tillgänglig för att stjäla de kommande valen för Premier League. Var nästan självklart Forest den 11 juli 2006 återigen vald till partiledare för parlamentsvalet den 22 november samma år. Det var slående att Forest var den enda kandidaten för partiledarskap. Men skogen stöter på mycket kritik, särskilt om det är ställningstaganden om den statliga pensionen och räntekostnader avdrag. Detta sätter Labourpartiet för närvarande lika med kristdemokraterna i opinionsmätningarna.
Minister
Helt lämpligt i allmänhet Bunch var på 22 FEBRUARI 2007 ännu svors in som finansminister och vice premiärminister i den fjärde Balkenende regeringen. Detta som han tidigare hävdade att de inte vill vara en minister i denna regering Balkenende kabinet.Binnen Forest var den enda PvdA'er med statlig erfarenhet. Forest visste under bildandet att ordna en benådning för asylsökande spänningsledningen och lyckades få investeringar för varje utbildning och stadsdelar. Han lyckades det att den föreslagna avregleringen av hyran skulle vändas. Den färsk träck lingen av uppsägning föll igenom.
Även förändringar i räntekostnader studsade ...
Som finansminister 2008 fick han full kredit cirsis i magen. Något som han får för lite erkännande till denna dag. Det var främst Nederländerna Bos krisen genom kreeg.Allereerst han sett till att den nederländska regeringen har tagit en minoritetsandel på fyra miljarder på banken i kris, Fortis i september 2008. Några dagar senare kom ut att den nederländska delen av företaget förvärvades för 16.800 miljoner.
I sätta ett officiellt uttalande hade han tagit endast de ekonomiskt sunda delarna av Fortis.
De medel som betalas för förvärvet Nederländerna till Belgien kunde rensas upp, mindre hälsosamma områden.
Efter europeiskt samråd i oktober Bos presenterade garatie av privata konton i banker i på ?? 100 000 alltså benägna att lita på bankerna hade återställas.
I samarbete med De Nederlandsche Bank därefter lagt fram en plan där finansiella företag har rätt till kapital i syfte att stärka deras ekonomiska. Efter ING Group drog fördel av detta nya arrangemang, visste Wouter Bos att föreslå två företrädare i förvaltningsrådet för ING, som skulle fungera på uppdrag av den nederländska staten. I november 2008 Gerrit Zalm utsågs till ny VD för Fortis av Bos.
I motsats till vad som tros av vissa människor betraktar detta system ett lån, som strömmar tillbaka med ränta i den holländska statskassan. Också av Fortis och ABN AMRO, är det tänkt att detta innebär mer pengar på lång sikt än vad de har kostat holländska staten från början.
Genom sin roll i kredietcirsis han var parlamentsledamöter i en opinionsundersökning som heter politiker år 2008.
I agerade mitten av november beslut op.Dit Forest igen genom tron ​​på sin egen Labourpartiet ministern för bostadsfrågor, gemenskaperna och integration Ella Vogelaar med att säga. Hon avgick nedan.
Under 2010 var det återigen hårt väder för Forest genom file-Uruzgan. Ryggraden som slutligen Bos visade innebar att regeringen skulle falla.
Huruvida detta är den verkliga orsaken till hans avgång i holländska politiken vi inte vet. Den officiella anledningen Bos ger sin avgång mars 2010 uppger att han vill tillbringa mer tid med sin familj. Job Cohen är hans efterträdare. Men Bos vid flera tillfällen påpekats i media för att en eventuell återgång till politiken kan inte uteslutas.

Personligen

På December 21, 2002 wouter gifter sig Barbara, även kallad Forest. Ceremonimästaren var känd från politiken, men inte som kan förväntas från Labourpartiet, men statssekreterare Joop Wijn. Båda är goda vänner. Den 5 februari 2004 wouter far till dottern Iris Jessie föddes och även Jula dotter Rose föddes den 3 januari 2006. År 2009 blir han pappa igen.
Wouter har en berömd bror, skådespelaren Arnoud Bos

Bok

2006 - Detta land kan mycket bättre
2006 - Vad Will Wouter
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Sallader som en sida skålen
Nästa artikel Wii Motion
Kommentarer (2)
Ava Dahlstrom
  Like 4   Dislike 1

Wouter Bos är enligt min mening en person med en nästan dubbel personlighet. När det gäller utbildning, förebyggande och karisma, kommer han över som en anständig, belevad och utvecklas mästare, från vilken man kan förvänta sig att han är en företrädare för CDA och VVD. Men han är medveten om sin härstamning, så han försöker alla möjliga sätt att dölja sina intellektuella förmågor, och att presentera sig själv som en arbetare, som lyckas till viss del, men i slutändan inte trovärdigt. Han har gjort det bra att lämna politiken.

Arvid Bergh
  Like 2   Dislike 1

Åsikter vi inte mycket aan.ik'd hellre prata om feiten.daarnaast finns förutom CDA och VDD massor av människor som har utvecklat intellektuellt. Vad en vanföreställning

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha