Vem är James Bond?

Generationer har vuxit upp med filmer av James Bond. Vem känner inte hemlig agent med en svaghet för vackra kvinnor. Vilka aktörer har James Bond roll under årens lopp?

Författaren Ian Fleming

Skaparen av James Bond författaren Ian Fleming. Ian Fleming levde 1908-1964 och gjorde under andra världskriget spionage erfarenhet. Denna kunskap han använde för att skriva sina James Bond berättelser. Han skrev så småningom sjutton böcker om hemlig agent. Dessa böcker låg till grund för den första James Bond berättelser. Efter döden av Ian Fleming har också funnits andra författare som skrev böcker med James Bond i täten.

James Bond filmserien

James Bond är den längsta filmserien i filmhistorien. Det är nu känt att efter Skyfall minst ytterligare två James Bond-filmer kommer med Daniel Cage i rollen som James Bond. James Bond-filmen nummer 24 kommer sannolikt slutet av 2014 kan ses på bio.

Vilken James Bond-filmer vet vi?


Hedrar James Bond-filmerna

  • Oscar för ljudeffekter i Goldfinger 1964.
  • Oscar för visuella effekter i Thunderball 1965.
  • För Irving G. Thalberg Memorial Award Albert R. Broccoli som producent av James Bond-filmer 1982.
  • Nominerad till Oscar för sång, titellåten från ?? Leva och låta dö ?? och titellåten från ?? ?? For Your Eyes Only.

James Bond trivia

  • Den favoritdrink James Bond i filmen är inte mer Vodka Martini. I James Bond böckerna dricker för Vodka Martini, men oftare han häller sig en whisky.
  • De prydliga kostymer som James Bond bär är mestadels av italienskt ursprung, från Brioni. Både Pierce Brosnan som James Bond Daniel Cage bära endast passar detta märke.
  • Under de första James Bond-filmerna använde James Bond Walter som ett vapen. I de första böckerna om Fleming James Bond hade en Beretta som ett vapen. Detta ändrades efter Fleming haft kontakt med en vapenhandlare som såg mer ut som Beretta pistol damer. Han rådde Fleming James Bond i sina böcker för att ge en Beretta 418. Vapenhandlaren kommer att spela en roll i båda de efterföljande böckerna som i filmerna. Hans namn var Geoffrey Boothroyd. Chefen för Q-grenen i filmerna kallas Major Boothroyd.
(0)
(0)
Tidigare artikel Fundament filer
Nästa artikel Ursprung kaninraser

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha