Vem är gianis varoufakis?

Gianis varoufakis är ett namn som regelbundet dominerade nyheterna i 2015. Men vem är gianis varoufakis exakt? Varoufakis är den förre finansministern i Grekland. En finansminister sköter ekonomiska intressen sitt land i världen, skapar regler för ett väl fungerande finanssektor och svarar för skattelagstiftningen. Den 6 juli, förklarar 2015 Varoufakis sin ställning som minister ner. Detta har allt att göra med den grekiska krisen och krisen samråd med Europa.

Akademisk karriär

Gianis varoufakis född den 24 mars 1961 i Aten, där han fortfarande bor 2015. År 1978 studerade han ekonomi vid University of Essex i Storbritannien. Här är han anser att det finns mycket användning i ekonomin skapat matematiska modeller, så han senare tog sin MSc i matematisk statistik.
Efter att ha fått denna universitetsexamen Varoufakis undervisar vid universiteten i Esssex, East Anglia och Cambridge. Från 1989 till 2000 undervisade han nationalekonomi vid University of Sydney. År 2000 återvände han till Grekland för att undervisa där på universitetet i Aten. Under 2011 att lämna för USA att genomföra sin verksamhet där. Han är författare till flera böcker om spelteori detta är en gren av matematiken, där beslutsfattandet är central. Gianis varoufakis utvecklas till en respekterad ekonom.

Karriär i politiken

I januari 2004 Varoufakis gör sina första steg i politiken, eftersom det är ekonomisk rådgivare till den tidigare Greklands premiärminister George Papandreou. Denna uppgift han utför till december 2006. Den 25 januari 2015 ett nästa steg i politiken när han utsågs av premiärminister Alexis Tsipras som finansminister, efter festen Syriza ?? ?? vann valet. Varoufakis är inte medlem i detta parti, men stöder regeringen Tsipras gör.

Grekiska skuldkrisen

Med sin utnämning i januari 2015 är Varoufakis minister vid tidpunkten för den grekiska krisen, som har pågått sedan 2010. Grekland har en stor skuld i Europa och bara verkar inte kunna nå en överenskommelse. Partiet Syriza har lovat sitt folk inkluderar kräver en partiell eftergift av den grekiska statsskulden i Europa, att investera två miljarder i katastrofhjälp till de fattigaste greker och stoppa privatiseringen. Det är löften som försvårar förhandlingarna med EU. Varoufakis därför känt att det talar emot det finansiella räddningsplanen för Grekland. Enligt honom, de åtgärder i denna plan katastrofala för landet. 5 Juli 2015 hölls en folkomröstning i Grekland om det europeiska larmplanen för Grekland. Grekerna röstade klart emot och är därmed ytterligare nedskärningar av. Som ett resultat sker gianis varoufakis den 6 juli, 2015 finansminister.
I sitt uttalande säger han att andra euroländer ville hans avgång som han gjorde förhandlingarna går så smidigt. Varoufakis uppförde ofta informella, som den europeiska ledare ofta irriterad. Exempel, du kommer aldrig att se honom med en slips och med sin sportigt utseende Varoufakis även erhållna kvinnliga fans i Grekland. Med de förhandlingar som äger rum i juli 2015 försökte hindra de andra euroländerna en Grexit. Varoufakis, efter hans avgång inte kasta in handduken. Genom sina år av erfarenhet inom den akademiska världen kommer han också att göra sin återkomst i.

Förföljelse?

I slutet av juli 2015 meddelades att Varoufakis under förhandlingarna med EU i hemlighet var upptagen inrättande av ett parallellt banksystem. Detta skulle lätt ett nytt finansiellt system skulle kunna införas om den nuvarande finansiella systemet i Grekland skulle kollapsa. För detta skulle han vilja att hacka datasystem av grekiska ministerier att få tillgång till personuppgifter om grekerna. Högsta domstolen i Grekland ser på det eller Varoufakis kan åtalas för detta.
(0)
(0)
Nästa artikel Växter i huset

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha