Veganism en vänlig trend

Alberta Ahlgren Januari 8, 2016 Näring 33 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En vegan är någon som använder något sätt djur eller produkter som härrör från djur. Termen vegan är ett relativt nytt begrepp och skulle härledas från det engelska ordet vegetarian. Av detta ord är den första och sista stavelsen samman till vegan leder till vegan och veganism. De flesta veganer har som viktigaste förutsättningen att förhindra djurplågeri i någon form.

Inget lidande eller skada djur

En vegan äter inte innehålla animaliskt löpe, ägg, gelatin, fjäderfä, honung, fiskleverolja, fisk, kött och mejeriprodukter. Inte heller bär en vegan kläder gjorda av päls, ludd, kamelhår, läder, ull och silke, och använda några produkter som exempelvis valfiskben, horn och elfenben är genomtänkta. Den främsta orsaken till veganism är att veganer inte vill djur för att döda dem eller skada eller bli skadad.

Ingen komjölk

Djurhållning, och även användning av animaliska biprodukter, utan att behöva dräpt därför, betraktas som åsamka smärta eller skada. Till exempel är användningen av komjölk ses som ett resultat av att orsaka lidande. När allt kommer omkring, för att få en större mängd komjölk en ko måste så långt som möjligt, men det omvända kalvarna omedelbart efter födseln kalvar avlägsnas från kon. Denna onaturliga situation ses som lidande.

Ner till tråd slitage

Men beroende på omständigheterna i vegan och hans vision för vilda djur att göras mycket olika val. Det finns strikta veganer som tillämpar sina principer och i själva verket undvika alla animaliska produkter och andra passar så många av sina principer, till exempel de produkter de använder för att bära ner till tråden som skor och yllekläder. Det finns också veganer som använder skinn från djur som har dött en naturlig död.

Utbytbar

Nästan alla animaliska produkter är utbytbara med produkter med samma näringsvärde. Veganer äta om kokta måltid vanligtvis grönsaker, olika baljväxter och spannmål. Komjölk kan ersättas med mandel, havre, ris eller sojamjölk och ägg från ägg-replacerpoeder, bakpulver, tofu och linfrön.

Veganskt hälsa

Vid prövningen av hälsan hos människor som lever i enlighet med principerna om veganism, är det svårt att dra några säkra slutsatser. Det kan vara människor som uppnår mer i sin vård och effekter som inte nödvändigtvis har att göra med veganism. Men i alla händelser, vissa tror att veganism kan vara en brist på vitamin B12, eftersom växterna som används av människor B12 är praktiskt taget frånvarande, som används i djurprodukter. En brist på vitamin som lätt kan hamna i, bland annat, minnesförlust, liksom en ökad risk för hjärtsjukdomar och kärlsjukdom. Dessa symtom kan ske genom en långsam process genom vilken de från början inte sticker ut. Därför är det lämpligt för veganer att lägga vitamin B12 genom tillägg till kost.

Personliga principer

Super Strikta veganer undviker också äter växter bör skördas fullt ut endast delar av växter såsom frukter, nötter och frön. Även om tillväxten hämmas av avlägsnande av en del, är de till skillnad från användningen av dessa delar. Det finns även veganer som anser att honung inte bör ätas eftersom bina där också att arbeta hårt. Andra tror att det gör en nonsens eftersom naturlig honung och inte tvingas att göra det. Men eftersom det är i veganer typer av personliga principer kan strikta och mindre strikta veganer.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha