Veendam - i provinsen Groningen - uppgifter

Veendam är en plats i östra delen av provinsen Groningen. Bland de största attraktionerna för turister på denna plats tillhör Veenkoloniaal Museum. Veendam regelbundet beundra ångtåg, som rider på Museumspoorlijn STAR. Bland de viktigaste tidigare invånare från historien om Veendam inkluderar encyclopaedist Anthony Winkler Prins.

Historia

Veendam är i mitten av 17-talet som en mötesplats för torv utgrävningar. Turf torkas torv, som har använts i stor utsträckning som bränsle i det förflutna. Platsen namnet "Veendam" så påminner om torv som grund i det förflutna denna plats var omfattande utgrävda. I början av 18th century blev Veendam en självständig församling. Den blomstrande torv handel, Veendam upplevt sedan kraftig tillväxt. Med tiden, jorden runt denna plats som används allt mer för jordbruket och uppstod i Veendam en jordbruksindustrin (inklusive bearbetning av potatis, som sedan förblir alltid spela en viktig roll i den regionala ekonomin. I slutet av 19th century kom också till verkstadsindustrin i Veendam och det har sedan dess varit en konstant pelare av ekonomin i denna plats.

Veenkoloniaal museum

I centrum av Veendam ligger Veenkoloniaal Museum. Detta museum grundades 1939, ursprungligen var över polisstationen, men sedan 1990, är ​​museet ligger i byggandet av den tidigare RHBS Sedan 2004 har byggandet av museet är kopplad till byggandet av kulturella centrum "Van Beresteyn. Detta gör att sitta i den här platsen på Museumplein koncentrerade Veendam många kulturella funktioner under ett tak: museet, biblioteket, musik, teater och så vidare. Den Veenkoloniaal Museum Veendam är ett kulturhistoriskt museum, som inkluderar hänsyn till historien om torvutgrävning och jordbruk i Veendam och region, men också uppmärksamma den rika maritima historia torven. Speciellt i första hälften av 19-talet detta område spelat en viktig roll i den holländska sjöfarten. Exporten från torven var i hög grad inriktad på Östersjön, vilket är anledningen till detta museum i Veendam till exempel, har ett rum som kallas "Riga Hall. Den Veenkoloniaal Museum är ett av de största turistattraktionerna i Veendam.

Anthony Winkler Prins

För Veenkoloniaal Museum är en staty av en av de mest kända tidigare invånare i Veendam: Anthony Winkler Prins (1817-1908). Han var mest känd som poet och encyklopedisten. Winkler Prins var redaktör för "The Illustrated Encyclopedia", som senare fick namnet som en hyllning till honom Winkler Prins Encyclopedia. Anthony Winkler Prins kom till Veendam 1833 för att bli pastor där i baptistkyrkan. Han var mycket socialt aktiva i Veendam, var han mer under den drivande kraften bakom inrättandet av en utbildnings college för lärare, en latinsk skola för flickor, en gymnasieskola, en frimurarorden och ett spårbundet företag.

Museumspoorlijn STAR

Veendam är en av de platser som de kallar in Museumspoorlijn STAR. STAR är en förkortning av fundamentet Stadskanaal Rail. Denna organisation grundades 1992 och har som mål att upprätthålla en järnväg med ångtåg som industri monument i torven. Det innebär bland annat att det är därför möjligt att driva ett ånglok mellan Musselkanaal, Stadskanaal och Veendam.

Veendam rådhuset

Veendam har en vacker, pittoreska rådhuset. Även utseendet på denna byggnad tyder på att det är mycket äldre, byggdes under åren 1877-1878. Ägde rum 1913, en renovering av rådhuset. I den gamla delen av staden är den magnifika rådkammaren, med smeknamnet tillägger: "Little Knights. Detta är en populär plats för bröllop.

SC Veendam och Langeleegte

Förr i tiden hade Veendam en professionell fotbollsklubb som heter SC Veendam. Arenan i klubben kallades "Langeleegte. SC Veendam spelade inkluderar kändisar jurrie koolhof, Johan Derksen, Pieter Huistra, Hennie Meijer, Ron Jans, Henk de Haan, Henk Nanninga, Ron Jans och Ruben Schaken. Tyvärr, klubben gick i konkurs under våren 2013.

Allmän information om Veendam

Veendam aldrig fått stadsrättigheter och är officiellt en stad. Det är i befolkningen i 21: a århundradet, men den tredje största staden i provinsen Groningen och det är större än någon annan stad Appingedam. Platsen Veendam har mer än 20 000 invånare som bara ett par tusen invånare mindre än Delfzijl. Veendam har cirka 28.000 invånare.

Kända personer födda i Veendam

Bland de kändisar som är födda i Veendam inkluderar judoka Henk Grol, museichef Wim Pijbes, skater Renate Groenewold, PSV målvakt Jeroen Zoet och den berömda reformerta pastor Hendrik de Cock, som spelade en nyckelroll i den så kallade "Separation av 1834.

VVV Veendam

Tourist Veendam
Museumplein 5
9641 AD Veendam
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha