Veckan av Autism

Autism Week arrangeras runt om i världen Autism Day. FN beslutade 2007 att inrätta kortet årliga World Autism Day sedan 2008. Datumet valdes för detta var 2 april. Varför finns det en autismedag och autism vecka? Varför är det viktigt att det finns mer uppmärksamhet åt autism?

Varför autismedag

Autism är ett livslångt funktionshinder och många variationer och nyanser. Världshälsoorganisationen förutsätter att en i 165 människor lider av en avvikelse i autism. Detta är inte diagnostiseras på alla dessa människor. Många vuxna kommer först när de är autistic, när ett av deras barn går mot hans eller hennes begränsningar. Genom att ställa in en autismedag vill FN att öka medvetenheten i samhället och öka medvetenheten om autism. FN vill att människor med en avvikelse i autism mer förståelse och mer uppmärksamhet. Vidare skulle de vilja se autister därmed integreras bättre i vårt samhälle.

Autism världsomspännande

Nederländerna och Belgien ligger långt efter USA, England och Australien. I dessa länder är mycket forskning som görs på autism och arbetar hårt för att anläggningar runt autism. Autistiska barn är i Amerika i stor utsträckning utvärderats och efter utvärdering, ett komplett utbud av tjänster till barnet och familjen tillhandahålls. Detta paket är anpassad till barnets behov och kan omfatta beteendeterapi, arbetsterapi, sjukgymnastik, psykologiskt stöd, och vid behov specialundervisning. När barnet kan ligga kvar på en vanlig skola, oavsett om det är på sommaren särskilda kurser för att förvärva nya färdigheter och för att förhindra regression. För strider mot skolans föräldrar bistås av en medlare som försvarar barns rättigheter och medlar mellan föräldrar och skola. För föräldrar finns också särskilda kurser och inbördes kontakt kvällar. Allt detta faller under de individualiserade utbildningsprogram för barn i skolåldern med inlärningssvårigheter. Denna hjälp är också gratis, även när ett barn fyrtio timmar i veckan som en utbildad terapeut vägledning skulle behöva detta genom skoldistrikt kommer att arrangeras och bekostas av staten. I Nederländerna, varje förälder fortfarande egen forskning. Bistånd är splittrad, komplex och ofta mycket dyra.

Vecka av Autism

I Nederländerna organiserade omkring den 2 april av den holländska föreningen för Autism och Autism fonden sedan 2010 Autism Week. Den här veckan är att göra problemen med autistiska holländska mer medvetet, att ta bort fördomar och att öka medvetenheten om autism. De gör detta genom teaterföreställningar, föreläsningar, workshops, utställningar, konferenser och öppet hus.
Veckans tema autism
  • 2010 Autism, en bekant
  • 2011 Autism, en livstid!
  • 2012 Låt dem vara med!
  • 2013 Komma igång med Autism
  • 2014 Möt Autism!

Ovana med autism

Autism är i Nederländerna endast blev känd 1980, även om sjukdomen beskrevs 1944 av den österrikiska barnläkare Hans Asperger. Utredningen olika former av autism är fortfarande i sin linda. Det finns därför, att hitta lite tydlig och korrekt information. Speciellt om autism hos flickor är lite litteratur. Autism ser mycket olika flickor än hos pojkar och ofta inte erkänns som sådan. På grund av bristande information är det ofta svårt för föräldrar och lärare att bemöta problemen med barnet. Mer information, forskning och informations autism vecka och World Autism Day är därför nödvändigt och det kan göra en insats.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha