Vattenloppor växer

Vattenloppor, även kallad Daphnia, är små varelser som kan hittas i de flesta nederländska vatten. Vattenloppor är en viktig näringskälla för en mängd olika sötvattensfisk och andra vattendjur som salamandrar. Vattenloppor kan väl användas som levande mat för akvariefiskar. Dessutom är de lätta att odla själv, så att du kan erbjuda dagsfärska mat till din fisk.

Vattenloppor växer

Vattenloppor är idealiska som naturlig mat för akvariefiskar och damm fisk, de är också mycket lätt att underhålla sig och växa. Spridning av vattenloppor är asexuellt, därför är det möjligt att utbredningen sker när det bara finns en enda waterflea är närvarande. Ett intressant inslag i vattenloppor är att de kan föröka sig snabbt. På bara en kort tid, kan vattenloppor fördubblas med ett stort antal. Detta gör det så intressant för dig att växa Daphnia att uppträda live för att fiska. Inte bara är fisk förtjust i naturlig mat, är det också mycket hälsosam och ger god variation på standard foder eller fryst mat. Slutligen, ser den till att du inte alltid behöver gå till affären för att köpa en liten påse med relativt dyra vattenloppor.
Vattenloppor väntar på att matas

Hur får jag loppor?

Till att börja med uppfödning av loppor, är det första viktigt att det finns på alla vattenloppor är närvarande. Vattenloppor kan själva fångas i ett dike eller lotion runt med hjälp av ett finmaskigt nät.
Det är klokare att köpa en påse med loppor i ett husdjur eller akvarium butik. Då vet du säkert att du har bara Daphnia. Chansen finns att du tar andra fel eller parasiter från en offentlig vatten.

Näring för Daphnia

Vattenloppor lever i naturen huvudsakligen på alger,
den gröna haze som syns i vattnet. När vattenloppor i en behållare med vatten platser som ser gröna algerna kommer vattentank vara helt kristallklar inom en kort period. Alger, eller grönt vatten är per definition den bästa naturliga livsmedel som du kan använda för att mata din Daphnia. Den svåra delen är att få grönt vatten, rikt på alger.
Solljus
Placera behållaren med vattenloppor i full sol, orsakar algtillväxt främjas. Observera dock att vattnet i behållaren inte kommer ut över 30 grader Celsius, vattenloppor detta överlevnad i de flesta fall inte.
Fosfater från gödningsmedel
Tillsätt lite gödsel i vattnet. Fertilizer är rikt på fosfater, vilket skapar en explosion av algtillväxt. Här är det bra att uppmärksamma. Snarare för lite gödsel, som alltför mycket. För mycket gödsel kommer nämligen att leda till att vattenlopporna inte kommer att överleva. Det är klokt att använda en extra tank med endast vatten i det, där det gröna vattnet är beredd.
Lägga jäst
Jäst kan lätt användas för att driva vattenloppor eller Daphnia. Jäst eller bagerijäst kan köpas i en vanlig mataffär. Per 10 liter vatten behöver endast en fingertopp jäst som skall användas, som är blandat i en behållare med vatten. Då kan det spridas över fröet facket. Lägg till jäst en gång i veckan är mer än tillräckligt. Först när vattnet är klart igen, finns det återigen jäst som skall tillsättas.
Vattenloppor propagator

Propagator för Daphnia

Vattenloppor hålls bäst i en stor avel tank. Detta kan vara ett enkelt objekt i vilken vatten, såsom en stor hink eller fat. De bästa alternativen är akvarier eller andra transparenta objekt, som ger mycket kontakttid med solljus, vilket har en positiv effekt på tillväxten av alger.
En billig lösning är stor, och en rektangulär eller rund mortel badkar, exempelvis 90 liter. En gång här en gång en bra mängd vattenloppor är etablerad, kan det finnas hundratals dagliga vattenloppor från att skördas.
Genom att använda en liten luftpump, försedd med en luft sten, kan ytterligare syre tillhandahållas i lekakvariet. Detta kan orsaka en stor koloni av loppor som lever på ett litet utrymme, vilket gör att mer dagligen görs.
Sniglar är ett idealiskt verktyg för spridaren. Sniglar lever på alger som växer på väggarna i propagator. Vad orsakar väggarna förblir ganska ren och det kommer också att vara mer mat för alger som vi vill se.
(0)
(0)
Tidigare artikel En bättre minne

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha