Vatten, mer än H2O

Vatten över H2O, vilket kan vara och hur vatten gör sig rent, vattnets kretslopp, men också hur det är förorenad och mycket mer.

Vad är det

Vatten är en neutral lukt, färglös och smaklös vätska. Dessutom kan det också vara väldigt många ämnen löser sig bra i vatten, och detta vatten är viktigt för alla levande organismer. Människan, t.ex.. Består av ca 70% vatten. Det är därför kvalitativt den viktigaste beståndsdelen i alla levande celler. Också som en transport vatten används i många år, men också oceaner och hav påverkar klimatet, de producerar nämligen. En enorm mängd syre. Även för vattenekologi är viktigt eftersom tack vare tidvatten och vågor till tidvatten och våg kraftverk byggs.

Vatten cykel

På jorden finns det cirka 1,4 miljarder kubikkilometer vatten, som består av 97% hav och oceaner och sedan ytterligare 3% ytvatten, grundvatten, polar is, glaciärer och vattenånga. Värmen från solen för peering till vattenånga av vinden transport. Vattenångan sedan condenceren i kallare luftlagren och falla tillbaka ner i havet eller på land som regn. Vatten är således ett fortsatt cykel i naturen.

Zelfreigingend effekt

Principen Cykeln gäller även för en vattniga ekosystem. Mineralerna är näringsämnen för växterna och via trofinivåerna i livsmedlet eller livsmedels motiverat. De döda organismer omvandlas sedan tillbaka av nedbrytare på mineraler igen. Så därför, allt avfall organiska naturligt snyggt, kallas detta självrengörande förmåga vatten. Emellertid är denna självrengöringsförmåga tillsammans med en anzienlijk konsumtion av upplöst syrgas. Denna syreförbrukning är väl underhållna med olika organismer på grund av dess effekter på fotosyntesen. Detta skapar en naturlig balans mellan syntes och nedbrytning.

Hot

En nackdel är att nästan ales vilket vatten används utgör ett hot mot ekosystemet. Vid varje vattenanvändningen minskar därför förorening vår levnadsstandard eller justeras inte tyvärr på en hög vattenförbrukning.

Kvalitetsbedömning av ytvattnet.

Om vattenkvaliteten bedöms vi ser på kvaliteten på vissa ryggradslösa sötvattensdjur, eftersom de bara utvecklas ordentligt när vattnet ?? ren ?? är. På grundval av arten finns det fanns ett citat från en till 10 ges en låg poäng = dålig vattenkvalitet.

Behovet av rent vatten

Varje levande varelse på jorden behöver ?? ren ?? vatten, eftersom det är nödvändigt för metabolismen både i ett och i flercelliga. I vattnet finns också näringsämnen, som är essentiella näringsämnen som kan göra själva kroppen, för att transportera den och att stoppa alla rivningsmaterial är därför vatten. En organism bibehåller även sin temperatur genom svett. Varje konsumentbruk vatten och när vattnet är också förorenat konsumenten förorenat.

Definition av vattenföroreningar

När vatten är inte lämpligt som dricksvatten eftersom det innehåller kemiska eller biologiska ämnen som är skadliga för hälsan, kallas vattenförorening.

Skadliga ämnen

Skadliga ämnen, den grad i vilken fastställer huruvida eller inte ett ämne är skadligt bestäms av den tid det tar för en substans att bryta ner. Ämnen gör därför extremt lång kallat persistent eftersom de länge så få dem lätt genom floder upp i havet. Drick detta förorenat vatten är också en konsument av livsmedelskedjan än denna förorening är också i näringskedjan. De högre dessa substanser i livsmedelskedjan är desto mer skadliga de är. Men det finns också goda nyheter dessa långlivade ämnen får inte släppas ut i floder och hav.
Det finns även ämnen som är mindre förorenande dessa ämnen är biogradabel. Om det finns tillräckligt syrgas är aanwezeig, kan de omvandlas av svampar och bakterier, till en typ av jordliknande lil. Detta kallas självrengörande förmåga detta kan bara ske om tillräckligt med gas löses O2 i vattnet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha