Vatten för att kolsyrade läskedrycker

Cyrillus Brodd Februari 29, 2016 Näring 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I de flesta hushåll har två flaskor läsk i kylskåpet. Men vi vet i Nederländerna bara sedan andra världskrigets slut, smaken av ett glas cola, orange eller ginger ale. Romarna redan insett helande fördelarna med naturligt källvatten. Vatten var naturligtvis kolsyrad, var också glad berusad. Själv lägger kolsyrat källvatten var en lång tid inte möjligt. Endast i den 18: e-talet upptäckte hur vanligt vatten med koldioxid kan berikas.

Innehåll

  • Citronsaft
  • Den prick i saft
  • Den första läskedryck
  • Vad är soda
  • Läskedrycker är inte bra för tänderna
  • Är ljuset verkligen ljus?

Citronsaft

I slutet av 17-talet, Compagnie de Limonadiers ?? ?? exklusiva rättigheter att sälja läsk. Paris säljare flyttade med tankar på ryggen i stadsdelar. I tankarna var vatten med citronsaft, socker och oftast lite honing.In Italien var sedan flera år sålt en drink med ungefär samma ingredienser från olika glassbarer. Limoenade det hette. Limoenade är den första läsk.

Den prick i saft

Joseph Priestley, upptäckt ett sätt att lägga till koldioxid till vatten. När man blandar koldioxid och limoenade få en drink with'prik ", läsk. Tre år senare, den svenska kemisten Torbern Bergman upptäckte ett enkelt sätt att få the'prik "i saft. Detta gjorde det möjligt att producera läskedryck i fabriker.
Den kolsyrade drycken var mestadels sett under de första åren som ett läkemedel. Schweppe, en tysk juvelerare, bad först om ett patent på kolsyrade läskedrycker. Hans fabrik i England producerade huvudsakligen vatten med kolsyra. Tonic kommer att lanseras i slutet av 19th century. Drycken blev populär eftersom den innehöll kinin. Detta användes för förhindrandet av malaria. Samma år Ginger Ale lanserades, kolsyrat vatten med ingefära extrakt.

Den första läskedryck

Den första riktiga soda var i början av 19-talet som produceras i Amerika, med vattenbubblor och en fruktsmak. Townsend Speakman väckt en drink på marknaden vid namn Neophyte Julep. Drycken ansågs vara en medicin och säljs i olika apotek. Det var en stor framgång. Under hela 19-talet, särskilt amerikanerna fortsatte att lägga till olika smaker till drycken.
?? Soda fontäner ?? på apotek var mycket populär. Patienterna kan välja smaksatt med friskt vatten. På grund av denna popularitet dök fontäner utanför apoteken. Men under hela 19th century soda förblev främst ett läkemedel drink.
Snart ville den amerikanska konsumenten dryck att ta hem. Det var ett problem, flaskor var där men hur du gillade prick ?? ?? i flaskan. Flera lösningar har lagts fram, men 1892 William Painter frågar patent för kronan, en verklig revolution behålla bubblorna i flaskan.
Gör i slutet av 19th century Dr. John Pemberton Styth första cola. Han letade efter ett botemedel för sina patienter som drabbats av sjukdomskänsla ?? ?? och svindel. En av de drycker som han gjorde tidigare var en stor framgång och som senare skulle bli Coca-Cola. Dr Pemberton var tyvärr inte en ekonomisk mirakel, han sålde receptet för $ 550 till Asa G. Candler.
Andra världskriget gjorde ?? läskedrycker ?? Amerikanerna populära i Europa. Soldaterna tog deras favorit drycker på framsidan. Sedan dess är soda inte längre möjligt att föreställa sig våra kylskåp. Under de senaste åren, vi dricker i genomsnitt 95 liter läsk per år.

Vad är soda

I soda är ingen alkohol. Läsk består av vatten och socker eller sötningsmedel. Till detta kan läggas smak ?? s, kolsyrade, frukt eller växtsaft eller ätliga beståndsdelar från frukter eller växter. Slutligen, för att tillsättas till soda, tillsatser, används dessa för att göra drycken en längre hållbarhet, för att färga eller för att ge en lukt. En etikett dessa ytterligare ingredienser identifieras med ett E-nummer.
Listan över drycker är enorm. Praktiskt taget alla icke-alkoholhaltiga drycker på den. Den populära sport- och energidrycker ingår också i läskedrycker. Juicer och drycker som huvudsakligen består av fruktsaft eller drycker gjorda av yoghurt eller mjölk, inga läsk.
Läsk börjar med vatten, med eller utan koldioxid. Vid vattnet vara frukt- eller växtsaft eller ätliga beståndsdelar från frukter eller växter till. Detta kommer att avgöra vilken dryck kommer att göras. I Tonic behandlas kinin, citron in i Bitter Lemon och körsbär i Cerise.
I de vanliga läskedrycker är socker, i ljuset av varianter sötningsmedel eller en kombination av socker och sötningsmedel. Dessa sötningsmedel ger färre kalorier än socker. Sötningsmedel skall anges på etiketten med ett E-nummer.

Läskedrycker är inte bra för tänderna

I läskedrycker innehåller socker och syror och båda är dåligt för tänderna. ?? ?? Lätta drycker innehåller mindre socker men lika många syror. Resultatet är tanderosion på senare år ett växande problem. Det är bättre att dricka två eller tre gånger om dagen och inte läsk under hela dagen.

Är ljuset verkligen ljus?

Sedan mitten av förra seklet dietläsk produceras. I ljuset av drycker är betydligt mindre socker eller socker ersätts av ett sötningsmedel. Den huvudsakliga sötningsmedel som används är aspartam. Tillsättningen av sötningsmedel måste alltid anges på etiketten. Ljus drycker innehåller mycket mindre kalorier och är därför användbara i en hälsosam kost.
Det finns diet läsk som innehåller kalorier. En producent kan lysa ?? ?? trycka på etiketten när drycken ger minst 30% färre kalorier än socker eller vanlig ?? den ?? soda. Juridiskt finns det inget att invända mot att soda visserligen sitta socker ?? ljus ?? namnge.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha