Vaskulär demens

Demens är beskrivning av sjukdomar som involverar minnesproblem, störningar i tänkande och beteendeförändringar är i förgrunden. När orsaken till sådana klagomål är att göra blodkärl kallas vaskulär demens. Hur ofta och vaskulär demens hos vilka inträffa? Och det är en behandling för vaskulär demens?

Vad är vaskulär demens?

Vaskulär demens är en generisk term för en minskning av den kognitiva funktionen som orsakas av en störning av blodkärlen, såsom stroke. År 1993 uppgav "International Workshop National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke" och "Association Internationale pour la Recherche et l'Enseignement och neurovetenskap" en lista med kriterier som man måste uppfylla för att få klinisk presumtiv diagnos av vaskulär demens . Dessa kriterier är på sjukhus ofta innehas huruvida diagnosen.
Enligt kriterierna i tabellen ovan bör någon ha en försämring i episodiskt minne och åtminstone en annan kognitiv domän. Vilka kognitiva funktioner påverkas är vidare beroende på placeringen av hjärnskador. Dessa störningar bör begränsa det dagliga livet. När du är klar klinisk neurologisk undersökning ska fungera som kontaktpunkter neurologiska fenomen. Detta är tecken på störningar i funktion av nerver eller hjärna som orsakar en viss del av kroppens funktioner sämre, såsom Hemianopsi, balansproblem eller förlamning. Hos personer med Alzheimers sjukdom, det finns i princip inga sådana fokala neurologiska symtom. När en hjärna görs bör det finnas indikationer på nedskrivningsbehov av hjärnorna, som död hjärnvävnad.
Ses vanligtvis personlighetsförändringar i vardagen. Således, folk får depression, brist på show initiativ och bli känslosam. Det kan finnas humörsvängningar förekomma och en kan ha en kortare säkring.

Hur ofta och vaskulär demens hos vilka inträffa?

Uppskattningar av förekomsten av vaskulär demens varierar kraftigt. Detta beror delvis på det faktum att människor har ofta inte bara en typ av demens att det finns flera typer av demens kan vara närvarande på samma gång, till exempel, Alzheimers sjukdom och vaskulär demens. Dessutom finns det utöver de NINDS-AIREN kriterier andra standarder för diagnos av vaskulär demens. Vaskulär demens uppskattas till 20 till 30 procent av personer med demens. Vaskulär demens är den andra eller tredje vanligaste orsaken till demens.
Vaskulär demens förekommer i viss utsträckning vara ärftlig. Till exempel, i CADASIL, ett ärftligt tillstånd som orsakas av en mutation av en specifik gen som spelar en roll i friska blodkärlen. Hos personer med CADASIL kan störas blodflödet till hjärnan, med stroke och demens som följd. Personer med CADASIL får ofta vid en relativt ung ålder drabbas t.ex. TIA eller migrän med aura.
Det finns ett antal riskfaktorer för utveckling av vaskulär demens. Vaskulär demens är ett resultat av dåliga blodkärl, är det därför viktigt att hålla blodtryck och kolesterol i hålen. Ett för högt blodtryck, låg fysisk aktivitet, rökning och äta för mycket salt har en negativ inverkan på kvaliteten i blodkärlen.

Är att behandla vaskulär demens?

Beträffande förhindrandet av vaskulär demens, finns det en potentiell roll för blodtryckssänkande läkemedel. Hittills finns det inga mediciner befanns förbättra den kognitiva funktionen hos personer med vaskulär demens. Det finns ett antal sätt att hantera de kognitiva och beteendemässiga symptom av vaskulär demens. I synnerhet spelar miljön en viktig roll.
Glömska
Personer med demens gradvis förlorar sitt grepp om världen omkring dem, glömska bidrar i hög grad till detta. Man får mer och mer svårt att komma ihåg telefonnummer, födelsedagar, namn på släktingar, och uppgifter om händelsen. I ett framskridet stadium, kan det vara så att även händelser i sig gör. Glömska kan orsaka känslor av skam, ilska och osäkerhet. Detta möjliggör utveckling av depressiva symtom och få snabbare panik. Det kan därför hända att människor kommer att umgås av vägen och tappa kontrollen över känslorna. Slutligen är världen blir allt mindre. Vilka råd är i glömska med vaskulär demens?
  • Acceptera glömska och uppmuntra den andra personen att acceptera minnesstörning: dig själv eller andra skyller inte hjälpa, inte minnet inte förbättras och stämningen är allt annat än.
  • Tänk på praktiska lösningar: tänk på att upprepa omfattar användning av verktyg, en hel del struktur och viktig information.
  • Ta uppgifter: ta saker från händer som personen med vaskulär demens verkligen inte kan komma ihåg, trots praktiska lösningar. Detta förhindrar erfarenheter misslyckande, vilket har en negativ inverkan på stämningen.

Humörsvängningar
Humörsvängningar är vanliga hos personer med vaskulär demens. Ett ögonblick någon är fortfarande glad, nästa stund de brast i gråt utan någon uppenbar anledning. Hur kan du hantera dessa humörsvängningar?
  • Fråga inte i all oändlighet, ofta personen med vaskulär demens är också övervinnas genom de känslor han eller hon kan inte förklara vad som händer. Vad du kan göra är att fråga hur den andra personen vill att du ska svara. Komfort eller bara lämna den ensam?
  • Förklara: lägg personen med vaskulär demens som hör förändrade stämningar i sjukdomen, skapar det mer ömsesidig förståelse.
  • Medicinering: I vissa fall, kan mediciner hjälper minska humörsvängningar. Vänligen kontakta läkare.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha