Varnar för farorna med "fisk Pedikyr"

Varnar för farorna med

Dök upp i Frankrike under 2010, skulle "fisk Pedikyr" inte vara säkra för användarna. Högskoleverket säkerhetsapplikation ledning av praxis.

Tänk dig att dina fötter är nedsänkta i en gigantisk akvarium fyllt med vatten och småfisk, Garra rufa i allmänhet, som älskar död hud? "Fisk Pedikyr" kommer från Asien och utvecklas i Europa och i synnerhet i Frankrike, sedan 2010.

Men en rapport som släpptes April 24 av National Health Security Agency kallar för "strikt reglering av denna praxis för att förhindra risken för infektion för användare och proffs." ANSES påminner om att det för närvarande inte dokumenterade fallet av infektioner i samband med "fisk Pedikyr", men anser "det finns en potentiell risk för överföring av patogener från människor eller djur genom genom vattnet eller fisk ".

Vatten kan inte desinficeras

I vatten, kan en patogen avsättas av användare samt fisk. I själva verket kan vattnet inte desinficeras eftersom det skulle döda fisk. ANSES betonar att vissa människor är mer i riskzonen: diabetiker, immunosuppressed eller hudlesioner fötter.

Därför anser ANSES nödvändigt att reglera den praxis genom olika föreskrifter:

  • objektiv information till allmänheten om farorna i "fisk Pedikyr";
  • kontroll och egenkontroll av drift av anläggningar, kvaliteten på vattnet fack och den allmänna hygienen i anläggningen,
  • utbildning av anläggning personal,
  • sanitär kontroll av fisk.

Källa: "Fisk pedikyr: Anses kräver en djup och rigorösa praxis förändring", Anses den 24 april, 2013.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha