Varicocele - Zakaderbreuk; Symptom och behandling

Verner Heidenstam Februari 26, 2016 Hälsa 109 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Varikocele, även kallad zakaderbreuk, är en grupp av svaga vener i pungen, där blod ackumuleras. Förutom symptom som gnagande smärta och svullnad varicocele kan också orsaka minskad fertilitet eller infertilitet på grund av att temperaturen inuti testiklarna genom återföra blod från kroppen. Behandlingen är möjligt, men tillståndet kan tyvärr alltid inträffa igen. Bär tight underkläder eller en suspensoar kan minska den tunga känsla och smärta.

Varicocele

  • Allmän information om pungen, testiklar och bitestiklar
  • Varicocele
  • Symtom varicocele
  • Diagnos
  • Behandling
  • Prognos

Allmän information om pungen, testiklar och bitestiklar

Pungen, vilket inkluderar ligger testiklarna och bitestiklar är utanför kroppen av mannen och är en del av de manliga könsorganen. Testiklarna suspenderade i pungen av sädesledare, som innehåller blodkärl, nerver, muskler och vas deferens är belägna.
Testiklarna producerar spermier från puberteten. Spermierna lagras i bitestiklarna. Kroppstemperaturen är för hög för en god produktion av dessa celler, av denna anledning hänger testiklarna i pungen utanför kroppen.

Varicocele

Zakaderbreuk eller varicocele är ett åderbråck i pungen gruppen. I en normal situation ventilerna i venerna för att säkerställa att blodet kan flöda endast på en sida. När dessa ventiler är skadade, kan blodflödet tillbaka mot testiklarna och kvarstår i vidgade vener. Sjukdomen är i allmänhet mer till den vänstra sidan, i att borttagandet av blod på den sidan sker mindre lätt.
En varicocele ger inte märkbara symptom, men det kan vara en orsak till infertilitet. Detta beror på en ökning av temperaturen i testiklarna av blodet som strömmar tillbaka från kroppen. Sjukdomen har inga ytterligare negativ effekt på resultatet i sängen.

Symtom varicocele

Pungen ofta visar en svullnad, som kan se till att den drabbade sidan av pungen kommer att hänga lägre. Dessutom kan det orsaka en tjat smärta och en känsla av tyngd i pungen. Den testikelcancer svullnad försvinner när rygg hållning antas, eftersom blodet kan lätt strömma från venerna.

Diagnos

Om du kommer med klagomål till läkaren, han / hon kommer att utföra en fysisk undersökning, startar pungen leka med kommer att vara i både stående och liggande. Som svullnaden avtar i ryggläge, det är förmodligen ett varicocele. Om det finns ytterligare några symptom och det är inte fråga om infertilitet, då finns det behövs inga ytterligare åtgärder. Ytterligare forskning gör ett eko av blodkärlen.

Behandling

Behandling av varicocele behöver inte ske om det inte finns någon inblandning stött. Om smärta eller svullnad, är dock alltför irriterande, eller om det finns tecken på nedsatt fertilitet eller infertilitet, då behandling kan ske.
Behandling kan vara:
  • Ligering av venen genom ett litet snitt i buken, ljumsken eller pungen.
  • Insättningen av en lUD i venen, som tillsluter venen.

Om ingen behandling är nödvändig eller önskvärd sedan bär tight underkläder eller en suspensoar hjälp det ?? allvarligt ?? känsla att ta bort.

Prognos

Tyvärr en vericocele efter behandling kan åter ske.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha