Varför vi äter så mycket bröd?

Bröd, de flesta holländska äta det nästan varje dag. Egentligen kan vi inte tänka mig ett liv utan bröd. ?? På morgonen till frukost vi börja där, och lunchen raster kommer smörgåsar återkommer. Genomsnitt säljs cirka 60 kilo bröd per person och år! Varför vi äter så mycket bröd nederländska? Är bröd verkligen äta så hälsosamt?

Bröd, en handelsvara

Bröd är en basföda. Inte för inte är denna produkt i det välbekanta matpyramiden. Tillsammans med frukostflingor, potatis, spannmål och baljväxter är bröd i orange ruta. Produkterna i det här avsnittet hjälper dig att komma i viktiga näringsämnen. Överväg:
 • kolhydrater
 • fiber
 • järn
 • protein
 • kalcium
 • Vitamin B
 • mineraler

Hur mycket bröd vi äta?

Även om våra matvanor verkligen förändras, men holländarna är kända för sina enkla men näringsrik mat. Ta till exempel en typisk holländsk mosa potatis, grönsaker och kött. Bara mosa, sås över det och inom en halvtimme är vi tillbaka på bordet. Även bröd är en snabb och näringsrik produkt. I andra länder, människor tar sig tid att förbereda och äta en varm måltid vid lunchtid. Nederländska ta en fullsatt lunch box med dig att arbeta. Bröd har, förutom investeringar, ingen förberedelse tid och är därför perfekt för vår praktiska holländska. Ändå är aldrig tråkigt att äta bröd. Med belägring, kan vi variera i stor utsträckning. Så varför vi äter så mycket bröd? Speciellt eftersom det är en praktisk och näringsrik produkt.

Hur mycket bröd vi äta?

Varje år äter vi cirka 60 kilo bröd per person. Ändå kommer vi att äta mindre bröd till frukost och lunch. Det beror på fler och fler nya produkter kommer ut på marknaden. Det är dock ofta serveras med bröd varm måltid eller helt enkelt som ett läckert mellanmål.
En genomsnittlig vuxen äter 3-4 skivor bröd per dag. Enligt den rekommenderade mängden av Nutrition Centre, är detta alltför lite. 3-4 skivor bröd skulle vi faktiskt inte få önskad mängd näringsämnen. De ger oss råd följande belopp:
 • 1 till 3 år: 2 till 3 skivor bröd
 • 4 till 8 år: 3 till 4 skivor bröd
 • 9 till 13 år: 4 till 5 skivor
 • 14 till 18: 6 till 7 smörgåsar
 • 19 till 50 års ålder: 6 till 7 smörgåsar
 • 51 till 70 år: 5 till 6 smörgåsar
 • 70 + år: 4 till 5 skivor

Varför vi äter bröd?

Holländska mat hela dagen bröd. Det börjar när vi kommer till vår säng och förbereda vår frukost. Inte så galet, ger bröd en hälsosam start på dagen! I bröd finns många viktiga näringsämnen. Väljer rågbröd eller fullkornsbröd helst. Dessa bröd är viktiga ingredienser såsom kostfiber, magnesium, zink, järn, fosfor, folsyra och vitamin B. Studier visar att de flesta nederländska folket är ofta brist på järn och folsyra. Vill du äta hälsosamt? Notera också, naturligtvis, på vilka toppings du väljer. Garnera din smörgås är inte alltför tjock och söka toppings som är låg i kalorier, mättat fett och salt. Följa din smörgås nog så att dina tarmar kan korrekt hantera fibern.

Vad gör bröd frisk?

Jod
De flesta bagare använder salt berikade med jod i bakning av bröd. Detta kommer att hindra människor från jodbrist. Eftersom jod i några andra livsmedel är bröd är en viktig produkt. I avsaknad av utvidgningen av sköldkörteln jod kan förekomma. En del forskare tror att barn med jodbrist är i riskzonen för tillväxthämning. Dessutom kan de utvecklar en minskad förmåga att lära.
Zink
Zink spelar en viktig roll i vårt immunförsvar. Också, i konstruktionen av zink är viktiga proteiner och hormoner. Bröd ger 14 procent av det rekommenderade dagliga dosen av zink.
Kostfiber
Från bröd får kroppen mycket fibrer. Dessa fibrer ger en god avföring. Mängden kostfiber i en brödskiva som används beror på vilken del av vetekärna. Den yttre delen av granulen innehåller majoriteten av kostfiber. I vitt bröd används endast den inre delen av granulat. I fullkornsbröd fullkorn används. Fullkornsbröd har därför det mest fibern. Också lagt nötter, frukt, frön eller kärnor ger extra fiber.
Kolhydrater
Under dagen, använder din kropp energi. Kolhydrater hjälper dig att fylla energi. Speciellt för hjärnan och röda blodkroppar är kolhydrater viktiga.
Proteiner
Bröd är full av proteiner. Proteiner är mycket hälsosam. De är bra för dina ben, muskler och organ. Det levererar kalorier och aminosyror. Aminosyror är byggstenar i protein i kroppens celler.
Vitaminer och mineraler
Bröd är packad med vitaminer och mineraler! Speciellt vitamin B1, B2, B3, B6 och B11 finns i bröd. Den rekommenderade mängden bröd ger redan en fjärdedel av dagsbehovet av vitamin B3, och folsyra.

Kan du ersätta bröd med andra produkter?

Bröd är främst en fyllning produkt, men innehåller i förhållande till andra produkter mindre näringsämnen. Ändå Food Centre skeptisk till bröd substitut. Enligt dem "bröd ersättas mycket komplex och kan leda till brister." När du tar bort bröd du måste ta en hel del för att få din kost i balans igen. Söker substitut för bröd? Ta dig tid att sedan hitta en bra och hälsosamt alternativ. Hitta produkter med jod och tillräckligt fiber, kommer du fördjupa i goda och dåliga egenskaper av bröd, läst olika artiklar och hålla matpyramiden som guide alltid i din kost.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha