Varför vägra smarta mätare?

Tue Sandin December 26, 2015 Elektronisk 28 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den smarta mätare automatiskt elleverantör eller nätoperatören hur mycket gas och el som förbrukas. Alla hushåll och småföretag i Nederländerna är utrustade med en smart mätare. Utrullningen av smarta mätare är 1 januari 2015 start. Men vi väntar på det? Vi har ett val? Ja, lyckligtvis har vi ett val! Neka eller Tillåt.

Varför smarta mätare

Under 2011 beslutades att revidera ellagen och Gas Act 1998. Anledningen: den föråldrade lagstiftningen inte tar hänsyn till en renare energiekonomi. Under 2011 beslutades av det första och andra avdelningen att nätoperatörer att erbjuda smarta mätare ska. Efter mycket gräl över skyldigheten huruvida frågan i januari 2015 storskalig utrullning av smarta mätare sker i Nederländerna. Med ett val.

Utrullning av smarta mätare

Projektet med införandet av smarta mätare startade 2012. Mellan januari 2012 och december 2013 två år, nästan sex hundra tusen gamla energimätare ersättas för de nya smarta mätare. Denna tid används för att utvärdera. Myndigheten för konsumenter och marknader och avdelningen för Entrepreneurial Nederländerna konstaterade att det inte finns några hinder för en rikstäckande introduktion. Slutet av april 2014 således med tanke på fiat som kan startas i början av 2015 med den storskaliga utbyggnaden av smarta mätare.

Syftet med den smarta mätare

Resonemanget bakom införandet av digitala energimätare är:
 • genom noggranna bokslutet, uppmuntra konsumenterna att bättre förstå energiförbrukningen och därmed hoppas att hantera på ett ansvarsfullt sätt med gas, vatten och el, vilket kommer att leda till besparingar.
 • bättre förvaltning av energinätet genom nätet med tanke på de ökande mängder av sol- och vindenergi.

Möjligheterna

Den smarta mätare kan fjärrstyras och läsas av systemoperatören. Dessutom är den smarta mätare möjligheten för operatören att fjärrstyra andra enheter. Till exempel, kan el slutas som sådana som standard eller genom att överbelasta nätet. Smarta elmätare arbetar med två möjliga system:
 • Wireless Högfrekventa pulsad elektromagnetisk strålning .Eller
 • via ett elnät / home kontaktsystem som medför exponering ger smutsiga strömmen av lågfrekvent elektromagnetisk strålning.

En smart mätare eller farligt?

Nederländerna är det första land där smarta mätare införs. Andra länder gick före oss och världen uppstod våldsamma protester mot införandet av smarta mätare.
 • 30-8-2010: två län i Kalifornien för att be om senareläggning driftsättning av smarta mätare för sina medborgare. Detta beror på att det är oklart vad de faror och nackdelar.
 • 2010/11/12: våldsamma protester medborgarna i Santa Rosa mot införsel av smarta mätare. Detta beror på att efter införandet av de första smarta mätare människor hälsoproblem och klagomål.
 • 2014/05/05: under en protest mot den smarta mätare i Irland gick hårt på att öka. Irländska aktörer ville sätta smarta mätare mot de önskemål som de boende. Resultatet blev att hela stadsdelar protesterade mot denna orättvisa. Protesterna gav skadade och många gripanden.

Även de oro för privatlivet, stor. Regeringarna gör detta genom att motverka medborgare har inget annat val än att anpassa den obligatoriska inledningen, förseningar eller förbjuda smarta mätare. I flera stater i USA Smarta mätare är tiden förbjöd införandet av smarta mätare sköts upp eller människor får möjlighet att vägra smarta mätare. I Storbritannien var införandet av smarta mätare skjutas upp på grund av: hälsoriskerna. I Nederländerna, efter utvärderingen beslutat om ett val möjlighet.

Val

Mellan januari 2012 och december 2013 nästan sex hundra tusen gamla energimätare ersätts med nya smarta mätare. 1,7 procent av mätarna avslogs.
Efter utvärderingsperioden, medborgare i Nederländerna har ett val mellan:
 • vägra smarta mätare
 • stänga av smarta mätare
 • smarta mätare tur

 • 1. vägra smarta mätare
  För elektro är det enda valet att vägra. Och lyckligtvis detta val där. Inte alla tekniker är medvetna om denna rättighet, så vara uppmärksam. Tyvärr är det sant att när i ett hyreshus, radhus eller halv frisör smarta mätare placerad vid grannarna, strålningen från de smarta mätare genom väggar går. Vid nekad smarta mätare är en digital mätare utan kommunikationsmodul. Vid en ganska ny mätare, är det möjligt att upprätthålla denna, utan än att få en två-månadsförbrukningen och kostnaderna.
  2. Stäng av smarta mätare
  När mekaniker på uppdrag av operatören, sätter den digitala mätaren med kommunikationsmodul kan mätaren stängas av. Nätoperatören kan läsa av mätaren eller inte och bör ledas av konsumenten själv. Dessutom kommer varannan månad konsumtion och kostnader som inte tas emot. En anteckning här: tur innebär att det är utvisas administrativt. Mätaren fortsätter att skicka!
  3. Den smarta mätare Turning
  Nätoperatören har förmågan att läsa av mätaren. Utnämningen är i 15 minuter, men vem kan kontrollera det? En varannan förbrukning och kostnader tas emot så det är klart varför det finns mer används i en mycket kall period och mindre i en varmare period.

  Att flytta till ett registrerat hem smarta mätare

  Styrelsen för stiftelsen EHS förhandlar med ekonomiministeriet för att se till att under en övergång till ett annat hus där smarta mätare har installerats, finns det möjlighet att utbyta för dessa tjänster till en icke sändande typ.
    Like 0   Dislike 0
  Tidigare artikel Att bygga en studio
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha