Varför äta salt är dåligt för din hälsa

För mycket salt i maten är ohälsosamt, vet vi alla det. Men salt har också goda egenskaper för din kropp. Om du är bland andra glada. Hur går detta ihop?

Smaksättning

Salt är mest känd som en krydda och smakförstärkare i livsmedel. En potatis smakar ganska intetsägande utan salt. Salt är också i form av flis, sida ?? färdigmat, lakrits, kex och så vidare. I detta fall är saltet används eftersom andra material är för dyra.
Salt används också för att bevara mat längre. Före uppfinningen av kyl och frys, var salt strös på fisk och kött så att det var mindre ömtåliga.

6 gram per dag

Varje dag du bara har 6 gram salt. Emellertid använder en genomsnittlig person 10 per dag till 12 g per dag. 75 procent av saltet vi äter varje dag kommer från bearbetade produkter och 10 procent av natur råvaror så. De övriga 15 procent som vi lägger oss under matlagning och bakning. Och det är inte bra för hälsan. 6 gram av saltet är ett bra sätt att äta. Lite salt mat är inte dåligt. Salt är faktiskt viktigt för spänningen från din hjärna som beställer igen för att inkludera muskelrörelser. Har du inte något salt i kroppen, då kan du kanske inte lyfta armen. Salt spelar också en roll i vätskebalansen i kroppen och för att kontrollera blodtrycket.

För mycket är dåligt

För mycket salt är en av orsakerna till högt blodtryck. Har du med det, titta i din dagliga saltintag. Om man är uppmärksam lite, kan du sänka ditt blodtryck snabbt. För mycket salt orsakar också ödem. När du har ödem eller för mycket vätska i kroppen eller fördelningen av fukt är onormal. För mycket fukt, till exempel, får du ansamlingar vid anklarna. Om du äter för mycket salt, får du törstig. Det beror på salt filtreras genom njurarna och sedan hamnar i blodet. Äter du för mycket salt, ökar blod salthalt. Förhållandet mellan fukt och salt är då ur balans. Törst förfaller. Genom att dricka vatten, kommer du tillbaka i balans. Om du äter för salt för ofta, njurarna hamna i problem och du kanske i slutändan får hjärt-kärlproblem. Alltid så drick rikligt med vatten om du har ätit salt. För att göra något med för mycket salt, är det bäst att laga mat med färska råvaror och så många färdiga måltider lämnar.

Alternativ till salt

Soja är ett bra alternativ till salt enligt forskare vid University of Wageningen. Genom användningen av soja, kan man reducera salthalten i salladsdressingar och soppor med 50 och 17 procent, respektive, utan att ändra smaken går förlorad.

Antidepressiva läkemedel

Andra forskare ?? inklusive forskare från University of Iowa ?? tror att salt fungerar som en naturlig antidepressiv. Enligt forskarna, är att anledningen till att vi fortsätter att flockas för att äta salt, även om vi vet att det är inte bra för vår hälsa. Efter att ha testat på råttor, fann de att djuren började bete sig annorlunda om de var mindre salt för sig själv. Enligt forskarna, visar detta att en brist på salt framkallar samma symptom som depression. Kan salt fukt drivande arbete?
(0)
(0)

Kommentarer - 3

Användning av för lite salt är lika illa som för mycket salt. Många människor som äter låg salthalt är oftast trött eller håglös, har lite aptit. Crohns sjukdom och kolit och andra tarm patienter behöver säkert mer salt, eftersom tjocktarmen av salt och mineraler har förbrukats matsmältnings massa, vilket görs endast från tjocktarmen. Min natriumhalten är extremt låg, vilket visade sig i ett blodprov. 't Colon är ute, och det är orsaken. Jag är så livlös och suddig aldrig varit där. O.K. Jag vet nu var 't ligger. Jag läste att ens höja kolesterolnivåer i natriumbrist! Och att ett misslyckande är effekten kan bli ännu koma kan inträffa vid extrem saltbrist. Jag har en ung kvinna visste vem "gick en strikt diet, saltfri --det hade hört dem - hon skulle gå ner i vikt snabbt. Efter att hon hade svimmat fem gånger, och läkaren ett blodprov togs, hade de omedelbart återgått till normal salt att äta, på läkares råd! Personer med kronisk diarré är en riskgrupp.

HalloIk har en mycket lågt blodtryck. Det är därför jag äter lite mer salt. Jag dricker massor av vatten. Är det fortfarande ohälsosamt jag äter extra salt? Hälsningar Saskia

Att du kan diskutera det bästa som din GP eller dieetist. Jag har ingen medicinsk personal att ge dig råd. Lycka till.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också