Varför är ventilation så viktigt?

Zarah Jakobsson Februari 28, 2016 Hälsa 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Många människor underskattar nyttan och nödvändigheten av god ventilation i huset. Ofta är det ses som en lyx i stället för en nödvändighet. Dock är mycket viktigt för hälsan ren luft i ditt hem och kan förebygga många hälsoproblem. Oavsett om du väljer naturlig eller mekanisk ventilation, kan båda formerna av ventilation förekommer i flera hälsoproblem.

Varför ska du ventilera?

Många människor underskattar behovet av att ventilera hem, skola, kontor och affärslokaler. Att främja optimal arbetsprestationer och skapar en hälsosam livsmiljö både hemma och på jobbet är god ventilation är viktiga. God ventilation i ditt hem eller på ditt arbete, kan du välja mekanisk eller naturlig ventilation.
Varför du omedelbart ska börja ventilera
Dåligt ventilerade utrymmen kan föra med sig många hälsoproblem, såsom hosta, lungsjukdom, förkylningar, huvudvärk och trötthet. För att undvika dessa problem är god ventilation är mycket viktigt. Genom ordentlig ventilation, se till att skadliga ämnen släpps ut från inomhusluften. Säkerställer också god ventilation se till att fuktig luft avlägsnas från utrymmet, nämligen inomhusluften är snabbt fuktig från svett, andas, matlagning och duscha. Fuktig luft är inte bara direkt skadliga för hälsan, men kan också orsaka skadliga svampar i huset. God ventilation ser till att dessa skadliga och fuktig luft släpps ut i tid.
Ventilera vid behov
För att optimera luftkvaliteten i ditt hem och kontor, är det viktigt att fortsätta att ventilera här när människor är närvarande. Till exempel, placera en CO2-mätare, kommer du att se när CO2-nivån och luftfuktigheten i rummet är för hög och du vet när det är viktigt för extra ventilation. Ventilera ditt rum kan både välja mekanisk ventilation och naturlig ventilation.

Välja mekanisk eller naturlig ventilation?

Att ventilera, kan du välja naturlig eller mekanisk ventilation. Men är naturlig ventilation ofta beroende på vädret, så det är inte för alla årstider är ett optimalt val. Mekanisk ventilation är lätt att ordna dig så att du kan bestämma när du ventilera, under alla årstider.
Naturlig ventilation
Naturlig ventilation kan förverkliga genom att lufta genom fönster, dörrar och ventiler. Genom att öppna dörrar eller fönster i huset eller rum kan tillfälligt vädras. Förorenad inomhusluft sedan delvis ersättas av relativt renare luft. Innebär också att öppna ventilations hjälper ren luft att komma in och lämna den förorenade luftrummet. Men ventilera genom ett öppet fönster eller dörr bara en tillfällig lösning. Inom en halvtimme ren inomhusluft är redan förorenat med damm, bakterier och / eller fukt. I de varmare årstiderna som våren och sommaren, är naturlig ventilation en bra lösning, dörrar och fönster kan då verkligen kontinuerligt förbli öppen, men i de kallare årstiderna är inte öppen snart sätta ett fönster genom vilket den förorenade inomhusluften inte kan fly.
Mekanisk ventilation
Fördelen med mekanisk ventilation är att du kan bestämma om du vill eller inte ventilera som helst på dagen. Dessutom kan mängden tillfört och frånluft justeras individuellt. Är du med en eller flera personer i ett rum, kan du välja extra ventilation. Finns det ingen i rummet? Sedan kan du välja att stänga av ventilationen. Du kan också ventilera under alla årstider med mekanisk ventilation. Genom att även placera en CO2-mätare för att optimera din mekanisk ventilation mer, låter du vet att du klart exakt när ytterligare måste ventileras.

Spara pengar och energi genom vädring!

Förutom det faktum att ventilationen är viktigt för din hälsa, kan du också spara pengar och energi genom god ventilation. Många nya bostäder är så välisolerade att fukt och förorenad luft kan knappt utanför fastigheten. Detta har till resultat att utrymmet genom denna fuktiga och förorenad luft, men också är svårt kan värmas. Torr och ren luft är däremot mycket lättare att värma, vilket gör detta också en mycket mindre energi och lägre energiförbrukning innebär lägre kostnader.
AC fläkt ersättas av en DC fläkt
Har du fortfarande hänger en gammal fan i ditt hus? Genom att ersätta dem med energieffektiv DC fan kan du direkt spara pengar och energi. Nästan alla nya modeller av mekaniska ventilatorer är energibesparande DC fans. Detta gör att du kan spara nästan 50 euro per år på dina energikostnader!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha