Varför är Nordmann gran så populär som julgran?

Varje år i december huset inrett. En del av inredningen är i Nederländerna en tradition av att köpa julgran. Så köpas i genomsnitt 3 miljoner julgranar årligen i Nederländerna. Trots den julsången O'dennenboom, o'dennenboom, är det just spar som vi sätter i huset i december månad för att dekorera huset. Granen är därför trädet som en julgran kan gå genom livet. Traditionellt var främst Picea abies, grön gran, som används som en julgran. Men under årens lopp, förutom den gröna gran, andra typer av gran som en julgran, särskilt den danska Nordmann gran i Nederländerna har blivit mycket populärt. När det gäller att använda som en julgran, är det fortfarande en unik anpassad för att dekorera ett riktigt träd i huset, bollar och andra juldekorationer.

Ingen jul utan julgran

En stämnings jul för många är omöjligt utan och en eller ibland ännu fler julgranar i hemmet eller på jobbet. Den atmosfär som ger en sådan en julgran med sig är i hög grad beroende på vilken typ av julgranen och personliga preferenser när det gäller val av trädet. Således kan till exempel, kan väljas mellan:
  • en konstgjord julgran,
  • den traditionella gran,
  • den mycket populära Nordmann gran.

Den Nordmann gran

Den Nordmann gran, även kallad vit gran eller gran Krim tillhör släktet av ädelgran. Den Nordmann gran hör hemma i området kring Svarta havet. År 1838, den Nordmann gran av Finlands biologen Alexander von Nordmann introducerades i Västeuropa. Efter denna inledning, är bommen främst i Danmark har blivit en viktig exportprodukt. Sålunda är den nuvarande produktionen över fem miljoner träd per år. Träden exporteras för att användas som en julgran och träproduktion. Den Nordmann gran virkesförsörjningen eftersom det är vit till färgen.
Dekorativa koner
De många granar, inklusive Nordmann gran, har en stark dekorativ funktion. Dessa är de upprätta koner, som är närvarande i spar.

Fördelar med den Nordmann gran

Traditionellt har granen som en julgran. Under årens lopp har varit så här fijnspar mycket konkurrens från andra arter av gran gran. Av dessa är den Nordmann det viktigaste. En viktig orsak till att många människor väljer att köpa Nordmann gran, är det faktum att barren faller ur Nordmann långsammare. Detta står i kontrast med avseende på nålarna från den hos gran. Förutom misslyckandet av nålarna är också utseendet på träd för att vara en huvudkomponent. Där gran tunna gröna har svidande nålar, i Nordmann gran, tjocka, trubbiga nålar med en blågrå glöd.

Varför är Nordmann gran dyrare än gran?

En nackdel med att använda en Nordmann gran som en julgran är den stora skillnaden jämfört med gran.
Priset på en Nordmann gran varierar från cirka 25 euro för ett litet träd upp till mer än 50 euro för en medioker julgran. Detta pris är mycket högre. I synnerhet mycket högre än priset på den konventionella julgran. Det genomsnittliga priset för den traditionella julgranen är på cirka 10 €. Orsaken till de högre priserna på Nordmann gran kan härledas från tillväxttakten i Nordmann gran. Tillväxthastigheten för Nordmann gran är väsentligt högre än tillväxten av den traditionella granen. Som ett resultat, det tar dubbelt så lång tid för en Nordmann gran 1,5-2 m höga.
Höga träd
Den Nordmann gran får inte växa så snabbt, så träden kan bli mycket höga. En genomsnittlig Nordmann gran är i det vilda skulle bli en genomsnittlig höjd på 65 meter. UNESCO: s världsarvs Reserve Western Kaukasus i Ryssland är ännu Nordmann Fir mätt med en höjd på 85 meter. På grundval av denna mätning, vänder Nordmann gran typ sig vara den högsta i Europa.
(0)
(0)
Tidigare artikel Hitta sova med passions
Nästa artikel Vad är hälsosam kost?

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha