Varför är någon sjuk?

Hälsa är ett tillstånd av fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. Om en person är frisk finns det en viss balans. När sjukdom som balansen störs. Några faktorer som du kan styra, och andra faktorer som du har inget fäste. Spelar en viktig roll i hur motståndskraftig en person är.

När någon är sjuk?

En sjukdom som orsakas av en patogen stimulans. Svaret på den stimulans är olika och alla har att ta itu med det motstånd som någon. Vilket motstånd avgör om stimulans orsakar en sjukdom och hur allvarlig sjukdomen är.
Motstånd beror på konstitutionen och fysiska tillstånd av en person i det ögonblick han / hon är utsatt för en stimulus.
Konstitutionen är alla ärftliga egenskaper, tillstånd, alla funktioner som har påverkat någon under livet. För konstitutionen är att genetik är oföränderliga, men någons tillstånd förändras under sin livstid.
Alla får tillsammans med sina inhemska egenskaper ärvs. Den utsträckning i vilken genetiska egenskaper visar sig, beror således på tillståndet hos en person. En sjukdom slår när motståndet hos en person har blivit mindre, eftersom hans tillstånd försämrades. Men det betyder inte alltid sker när det gäller genetiska sjukdomar, för vissa ärftliga sjukdomar uttrycka sig alltid.

Vad orsakar någon sjuk?

 • genetisk predisposition; födelsedefekter före födelsedefekter kan uppstå hos fostret. Detta kan orsakas av röntgenstrålar eller av en infektion, så att barnet kommer att födas med en avvikelse.
 • skador; skador som orsakas av en mekanisk stimulus sträckning eller komprimering), en termisk stimulus eller en elektrisk stimulans, såsom en elektrisk stöt.
 • infektion; en infektion uppstår när patogener in i kroppen och föröka sig där.
 • dålig kost; ohälsosam kost skapar en ohälsosam effekt på din kropp. Till exempel, om livsmedlet innehåller alltför få kolhydrater, proteiner, fetter, vitaminer och mineraler. Men det kan också bero på att vi äter för mycket.
 • degenerering; som en blir äldre, är kvaliteten av tyget försämrats. En felaktig kost kan orsaka försämring av vävnader och ger oss anledning att bli sjuka.
 • stooornis i normala försvar; detta är fallet för allergier och vid autoimmuna sjukdomar. En allergi är en person är allergisk mot vissa ämnen och reumatism persons kropp bildar antikroppar mot sin egen kropp.
 • psykologiska faktorer; ett fel i den psykologiska funktion kan någon bli sjuk. Fysiska sjukdomar kan också orsakas av psykiskt lidande, tänk på högt blodtryck eller spänningshuvudvärk, också kan förhindra fysiska besvär vård för psykiska problem. I en kronisk sjukdom som kan vara fallet.

Livshändelser

Sjukdom är egentligen en kombination av faktorer, några faktorer som du kan påverka och andra har inget inflytande. Dessutom kan faktorer också påverkar varandra igen. Även de händelser i livet spelar en roll, som är viktiga händelser i en persons liv som kan få allvarliga konsekvenser såsom:
 • död partner
 • skilsmässa
 • sjukdom eller skada
 • avgång

Coping

Det är viktigt hur någon behandlar sådana händelser som sjukdom, vi kallar det klara där man lyckas uppnå en ny balans. Bra coping dvs motståndskraft har tre egenskaper:
 • utmana; vi ser saker som en utmaning
 • engagemang; hålla sig till
 • kontroll; tron att det du gör kan göra skillnad

Någon som är arbetsföra mycket mindre ofta sjuk, även om han är predisponerade för en viss sjukdom. Resilience kan läras. Om människor sedan lära sig att bli mer motståndskraftiga, de är mindre benägna att bli sjuka.
"Du kan inte hindra fåglarna av sorg komma på fluga, men du kan hindra dem från att bygga bo i ditt hår."
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha