Varför är koppar så eftertraktade?

Annestin Sohlman April 24, 2016 Miscellanea 10 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En "smart" tjuv berövar ingen juvelerare, men stjäla kopparskenor eller en bronsstaty. Vad är så speciellt med denna metall?

Koppar över världen

Köparen är inte ovanligt, men varför jag blir dyrare än koppar? Det är nästan överallt i marken, i alla kontinenter i världen får köparen utvinns ur marken. Varför det alltid är dyr rätt? Koppar är, kanske just för att det är allmänt används på många sätt. Trådar upp mynt. Och av den ständigt ökande ekonomiska tillväxten inkluderar Kina, redan stor efterfrågan på metallen har ökat.
Samtidigt aktie köparen i vår jord visserligen ta bort, liksom deras kvalitet. Den bästa köparen vi har redan utgrävda, som fortfarande är i marken är malm, varifrån kan du enkelt tjäna mindre koppar. Med allt högre produktionskostnader som följd.
Välsignelse i förklädnad: koppar är extremt tålig. Det kan återvinnas helt i princip.

Utbud och efterfrågan

Priset på koppar kan hittas på mässan. Vid skrivande stund, ett gram koppar ?? 0.069496 värt. Detta innebär att när du tar en tio cent mynt, som väger 4,1 gram och var 89% koppar införda, tjänat en köpare bonde. Du kommer att få tillbaka 2,7 cent för det.
Mynt du ska köpa först inte lönsamt att sälja till köparen bonden. Därför finns det bitar numera spåra stulen koppar. För varje kilo koppar där det föreskrivs att köparen bonden ger dig nästan ?? 6.95. Som en del av järnvägs väger 25 kilo, ?? du här 173 - emot.

ProRail mot koppartjuvar

Som du kan läsa en bit skena ger en trevlig mängd. För ProRail det betyder bara en enorm kostnad. Så det hände att en hel del tåg inte överkörd av den saknade spår. Därför ProRail numera tåg spår gör säkrare genom övervaknings hundar, 25 000 terminaler på platser där spåret ska absolut inte stulna och DNA i kopparskenor. Copper Jordbrukarna nu också titta på vad de köper över på detta sätt, det finns redan många koppar tjuvar gripits.

Domme koppar tjuvar

Den 17 januari 2007 sju bronsstatyer i trädgården av Singer Museum i Laren stulen. Den ena var den berömda skulptur Tänkaren av Auguste Rodin. Det var tjuvarna att göra koppar. Vad var så dum om detta brott? I trädgården av museitjänstemän hittade ett papper rutt. Utgångspunkten för sträckan vände hus en av de inte så kunniga, att vara tjuvar. Inom några dagar, var koppar tjuvar som fångas. De dömdes till ett långt fängelsestraff. Bilderna var dåligt stympade utvanns. I januari 2011 statyn återigen återställd, visas för allmänheten.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Aleksia Torvalds
  Like 3   Dislike 1

Det är inte 0069 € per gram men 0,0069 euro per gram

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha