Varför är jag törstig?

Du ofta törstig och även när du inte har ätit för salt? Är det dåligt för din hälsa, är det upp till njurarna? Vad är diagnosen? För att besvara den frågan, är det bra att veta varför du är törstig, vad din medicin, om du måste kissa mycket och när det uppstår törst. Signalen som din mun är torr, din hjärna är den signal som du behöver dricka för att förhindra uttorkning. Törst behöver inte ange vissa sjukdomar, men det är ett känt symptom på diabetes, i synnerhet när den förekommer i kombination med många och frekvent urinering.

När du är törstig?

Törst är en normal företeelse. Vem är sport kommer någon gång också vara törstig eftersom han svettas och se till att vätskebalansen i kroppen ligger kvar på en tillräckligt hög nivå. Om vädret är varmt, kommer vi att behöva mer fukt och vatten än när det är kallt väder. Vissa människor har för vana att dricka för mycket utan att det finns en fysisk kondition eller anledning. Med dem mycket dricka vana. Det finns också en stor grupp människor kontra som systematiskt för lite vatten, juice, buljong, te eller kaffe drink. De behöver inte det, att de inte märker det eller inkludera rädsla för att de måste kissa en hel del. Minskad törst signal ser vi en hel del av de äldre. Särskilt om de är över sjuttio år gammal, använd vattenpiller, medföra ett möte diarré eller influensa.

Förhindra uttorkning av kroppen

Tar upp för mycket fukt är inte utan fara, men inte svara på din törst kan också köra risk för uttorkning. Du är inte en två tre uttorkad, men särskilt hos äldre kan gå denna snabbt. Uttorkning åtföljs av mindre svett som kroppen kyls ned mindre. Din kropp gör att det för att behålla så mycket fukt som möjligt. Samtidigt dina njurar utsöndrar mindre urin. Du går mer sällan på toaletten. Även om dessa är de första tecknen på uttorkning, många har inte och inte i fara. Din kropp har skrivit ett larm fas där blodet mer än normalt fukt till dina celler extrakt att upprätthålla denna fukt blodet och blodtryck. Men under tiden dina celler torka ut med alla de risker detta medför, däribland din hjärna. Den första är uttorkning syns på din hud. Om huden din hand något accelererar, förblir huden stående och är otillräcklig tillbaka. Om inga åtgärder vidtas så att påverkas dina vitala organ och hjärna. Denna form uttorkning måste därför förebyggas. Det kan kännas igen, och signalerna är att plockas upp snabbt. Om individen är själv inte märker, måste ingripa till en annan. Ibland krävs det tillträde till sjukhuset och kommer att administreras en IV.

Återfukta och njurarna

Fuktbalansen i kroppen är en förutsättning för en väl fungerande. Vi har diskuterat att törst själv är att få en bra signal för då du normalt kommer att vidta åtgärder och kommer att ta ytterligare fukt. Det bör inte överdrivas, eftersom ett överskott av vatten, till exempel, kan också leda till vattenförgiftning. Men en brist på fukt kan också uppstå under din sömn om du har druckit stora mängder alkohol innan. Din kropp kommer att bryta ner alkoholen till en ökad utsträckning under sömnen, vilket leder till vätskeförlust under sömn. Om att få upp nästa morgon, kommer du att märka att underskott till baksmälla du får och enorm huvudvärk. En vätskebrist kan också uppstå eftersom du använder en hel del vatten piller. Du tar piller flera timmar innan du somnar in och gå innan du sover extra på toaletten. Medan du sover din vätskebalans uppdateras inte längre och som kan leda till en obesvarad törst.

Diabetes och törst

Diabetes kan leda till extra urinering och ytterligare fuktförlust när mängden socker i ditt blod är inte på rätt nivå. Om glukosnivån i blodet är för hög, kommer kroppen att släppas detta är vad som kommer att leda till törst och vätskeförlust. Med törst och täta urinträngningar är därför ses som symptom på diabetes.

Medicinering och törst

Mediciner kan leda till en intensifierad törst. Jag nämnde redan diuretikum, men du skulle vara klokt att alltid konsultera bra på denna punkt bipacksedeln för läkemedlet. Antidepressiva läkemedel är ofta förknippade med mer svett och fukt förlust. De läkemedel för Parkinsons sjukdom minskning svett ger din kropp extra heat. Detta gäller även för inkontinens eller medicinering med vissa allergier.

Slutsats Vad gör jag om jag är riktigt törstig?

Om du är väldigt törstig och ofta är mycket törstig, ska du diskutera detta med din läkare. Törsten kan vara ett symptom på en sjukdom som måste lösas, men det kan också vara en indikation på att dosen av din medicin kan vara bättre anpassade. Alltid måste hindras från att torka ut.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha