Varför psykedelia är halal

I 90-VV ledaren Frits Bolkestein gjorde ett uttalande i vilket han hävdade att islam som en religion så ung ?? hundra år bakom kristendomen. Islam skulle även de på samma nivå som den kristna tron ​​år 1400, redan före reformationen, och upplysningen. Islam kan visserligen vara konservativ i vissa områden, men trots det fortfarande seglar en progressiv kurs mot användning av psykedelia. Grand Ayatollah Sayyed Sadeq Rohani hävdar visserligen att användningen av psykedeliska droger är tillåtet i islam.

Islamisk lag och samhälle

Islam är en religiös lag och faller under den så kallade sikt ?? ?? religion rätten därför. Men i dag är fortfarande försöker att koda shari ?? ett universellt. Denna vetenskap, kända ?? fiqh ?? kallas hämtar inspiration från olika islamiska källor såsom Koranen, Hadith, Sunnah, ijma, ijtihad och ijma. Lagliga forskare ger den så kallade fatwa ?? s av. Dessa är vyer som skapas baserat på Koranen och Sunna, som svar på frågor om islam.

Psykedelia: halal eller haram?

År 2014 var dock av Wahid Azal har gjort en mycket speciell begäran. Denne man, en sufi mystiker från Libanon, ville få juridisk rådgivning i Grand Ayatollah Rohani om hur du använder entheogens. Dessa är psykoaktiva ämnen som utökar medvetenhet, även känd som psykedelia. I andliga eller religiösa sammanhang är som att hänvisa till entheogenics som ger användaren i kontakt med Gud eller sin egen själ.
Grand Ayatollah Rohani anses vara en av de mest kända advokater shiitiska Iran. Han tillhör den högsta rangen av de religiösa juristerna i Twelver Shiism, en juridisk fakultet av islam. Tills detta ståndpunkten innehåller bara en handfull utvalda. De har också bara Irans rätt att uttala en fatwa.
Som svar på denna kontroversiella fråga styrde Grand Ayatollah Rohani att psykedelia är halal för shiamuslimer. Anledningen till detta är att psykoaktiva ämnen inte påverkar andan och därför tillåts i Islam. En annan orsak till denna progressiva attityd som vi kan tillskriva den motsvarande psykoaktiva ämnet harmaline. Denna damm kommer från växten Peganum harmala använde profeten Muhammed i sina meditationer. Det är även känt att Mohammad femtio dagar harmaline används för att återspegla den maximala.
Men för att de konsumerar sådana substanser Rohani satte ett villkor. Till exempel kan en muslim endast entheogenics ta det till dem under förutsättning att detta sker under överinseende av experter.

Islamisk rättsvetenskap

De som tror att Grand Ayatollah Rohani hans dom som inte grundar sig på fakta mycket fel; under ihållande dialog mellan Azal och Rohani har lämnat något ogjort enda faktum. Rohani under sin forskning med precisa frågor, exakta citat, förtydliganden och utvecklingar i västra akademiskt källmaterial. Detta inkluderade data från artister som Benny Shannons antipoden ?? s av vara besvärad. Men var andra källor såsom akademiska referensverk inte utelämnas. Medicinska monografier, men även läkemedel, neurologiska, Etnobotaniska, juridiska, teologiska, filosofiska verk, etc. var en del av sin forskning.

Fatwa konsekvenser

Aldrig i Islams historia har så ?? s stora beslut ägt rum. Beslutet av Ayatollah har verkligen djupgående konsekvenser för samhället. Således, den islamiska världen i själva verket ges tillstånd att bedriva klinisk forskning om psykoaktiva ämnen som den också kan förvänta sig finansiellt stöd från regeringen.
Västerlänningar skulle bli förvånad om Vatikanen uttala ett liknande uttalande. Ändå beslutet i motsats till alla andra religiösa etablissemanget - även de av islam. Många lag skolor idag efter den dag då traditionell lagstiftning som reformer som dessa oftast bara ske i begränsad omfattning.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha