Varför mjölkprodukter är bra för dig

De flesta människor äter minst en gång om dagen en mejeriprodukt. Dessa kan vara olika saker, tänk på ost, mjölk och yoghurt. Det sägs ofta att mejeriprodukter är inte bra för dig, skulle detta vara produkter för spädbarn och vuxna kan vara fet. Dock är motsatsen bevisas, nämligen mejeriprodukter kan vara mycket bra för din hälsa, förutsatt att du väljer rätt verktyg. Mjölkprodukter är rika på många näringsämnen. Tänk på vitaminer, mineraler, kalcium och protein. Främst dessa proteiner är viktiga, eftersom dessa är byggstenar i kroppen. Proteiner se bland andra som du kan växa och att din kropp är fortsatt stark. De mest kända mejeriprodukter är mjölk, ost och yoghurt. Häri finns dock att skilja friska och mindre hälsosamma varianter.

Ost

När du går in i butikshyllorna är fulla av olika sorters ostar. Unga, gamla, mogen eller inte, låg salthalt, getost, fårost, hackad, skuret eller block, you name så vidare. Ost är gjord av mjölk, och i huvudsak består av många proteiner, fett och mineraler. Ost är en utmärkt produkt när den ätas med måtta. De fetter som finns i ost är i själva verket i huvudsak mättade fetter. Dessa ökar risken för hjärt-kärlsjukdom. Dessutom innehåller ost mycket salt. För mycket salt kan resultera i en alltför högt blodtryck. Ost är ofta utses av en siffra. Detta tyder på att fetthalten. Ju lägre tal, desto mindre fett i ost.
Råd
När ostar i princip är alltid regeln: den äldre, fetare och saltare. Välj därför företrädesvis för en 20+ eller 30+ ost, dessa produkter innehåller vanligen mindre salt och mindre mättat fett. Försök att inte använda ost i matlagningen, och försök till alternativa uppslag med söta fyllningar t.ex. magert eller magert kött. Det är också bättre att ostar som brie ost och örter, ofta på fester på bordet för att lämna.

Yoghurt

Yoghurt är en sur mjölkprodukt, och kan ge ett värdefullt bidrag till en hälsosam kost. Nämligen yoghurt ger många bra näringsämnen, men det innehåller också en hel del mättat fett. Det är därför viktigt att rätt yoghurten väljs. Surmjölk är lättsmält. Dessutom är de längtar mättnad. Yoghurt innehåller många proteiner som bidrar till att stärka och återställa kroppen. Överskott protein lagras inte i vår kropp, men i vår urin. Det lämnar vår kropp. Därför är det inte dåligt att komma in några mycket protein.
Råd
I stormarknader är tillgängliga många yoghurt. Vi vet hela och skum varianter, varianter med skog frukt eller andra smaker, grekiska varianter och varianter från andra länder, ostmassa produkter och så vidare. När du gör ett val, är det viktigt att uppmärksamma kaloriförbrukningen. En yoghurt produkt som 45 kalorier per 100 ml eller mindre innehåller, är ett hälsosamt val. Fettyoghurtprodukter och yoghurt typer av Optimel inkluderar fina val.

Mjölk

Mjölk innehåller proteiner, kolhydrater och fetter. Antalet fett beror på vilken typ av mjölk som väljs. I butiken kan du nämligen hela, lättmjölk och skummjölk. Den fylligare mjölken, desto högre fettprocent. Mjölk innehåller så mycket bränsle, och därför har en viktig effekt på våra energibehov. Eftersom mjölk är flytande, men det ger mindre lång mättnadskänsla. Mjölk innehåller också mycket kalcium som gör benen starka och förhindrar osteoporos.
Råd
Mjölk hjälper på så sätt bidra till att tillgodose behoven av kroppen energi. Eftersom det är flytande, och därmed fyller mindre bra, är det mer lämpligt att ta en mer solid produkt som yoghurt. Av detta, eftersom du har varit en känsla av fullkomlighet. Dessutom, är det rekommenderat att ge en fullständig eller tunn produkt så att du inte får för mycket mättat fett.
(0)
(0)
Tidigare artikel Mandarin skal te
Nästa artikel Pelle frisyr

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha