Varför låta dina visdomständer?

En stor del av tänderna visdom som kommer genom att dras i Nederländerna och Belgien. Detta är inte alltid nödvändigt, men ibland kan undvika stora problem. Om det inte finns tillräckligt utrymme i munnen exempelvis kan visdomständer orsaka tänderna blir skev. Också växa visdomständer ibland fel. De växer i sidled mot den andra väljer att, eller ens i käken. Visdomständer är svåra att rengöra, så infektioner kan förekomma. Ännu inte alla visdomständer behöver dras. De kan bara få igenom, då avlägsnande av visdomständer har bara negativa konsekvenser.

Litet rum

Munnen är inte alltid tillräckligt stor för fyra extra välja. Om för lite utrymme finns, kan det vara så att plocka ändå ?? normal ?? komma igenom. De driva i det här fallet väljer andra sidan, vilket i sin tur driva vidare. Detta sätter flera eller till och med alla tänder som ska krokig. Förutom att detta inte ser trevligt, kan det också vara smärtsamt och besvärligt. Lutningen kan vara relativt enkelt genom att ta bort förekomsten välja innan problem uppstår.

Fel tillväxt

Detta kan kopplas med för lite utrymme, men behöver inte alltid vara fallet. Ibland visdomständer växer fel. I stället för städa upp eller ner, växer de i sidled, eller övre visdomstand växer upp och sänk ner. De kan röra nerver och skador kommer att vara smärtsam och svåra infektioner kan förekomma. Är det här fallet, är fallet, då är det viktigt att kindtänderna är snabbt bort. Vid fel växande visdomständer behandling är vanligtvis mer irriterande än när de växer bra. Det finns en större chans att det måste skäras eller brytas för att ringa för att komma ut. Efter ratten dras, det finns en större chans att en stark svullnad och blå ögon. Det är emellertid viktigt att ratten tas bort innan någon skada inträffar.

Inflammation

Även om valet verkar växa bra, ofta kommer det långsamt genom tandköttet bort. Området är känsligt och svårt att polera. Detta ökar chansen att smuts kommer in större. Dessutom kan det finnas en öppning i tandköttet, där matrester kan komma in. Kort sagt, det finns många ställen där mat kan komma i mellan, utan att det kan tas bort. Denna mat kommer att ruttna, och det kan orsaka inflammation. Detta gör ont. Dessutom finns det en inflammation i en smutsig luft från munnen, inte exakt trevlig. Inflammation stoppar genom att skölja med en halv procent väteperoxidlösning, alltid i samråd med tandläkaren. Väteperoxid bör inte användas längre än en vecka i rad, men på den tiden mycket effektiva i att döda bakterier och svampar. Det får aldrig sväljas.

Ingen motvikt

Är nedre vänstra visdomstand ut? Då det övre vänstra är förmodligen. Omvänt gäller detsamma, liksom att välja rätt och övre högra. Detta beror på att ingen motvikt erbjuds där. Du biter varje gång med en pick mot tandköttet, eftersom det bara finns en från varje sida. Detta kan resultera i sår och blödande tandkött. Detta är inte alltid ett problem, men det kan innebära i stället för en urtavla utdraget, finns det två tänder är att dras.

Varför lämna

Även om visdomständer ofta dras, det finns också många skäl för dem att bara lämna. Regelbundet korsa diskussion eller inte välja alltför mycket tas bort, och om åtgärden inte vettigt. Som beskrivits ovan, det finns många fall där verksamheten är faktiskt vettigt. Men det finns också fall där kindtänderna får igenom. Då är det inte nödvändigt att låta dem. Det rekommenderas även att ta bort dem, på grund av de problem som kan uppstå på grund av drag tänderna.
Smärtsam
Dra först väljer att inte trevligt behandling. Det kan göra ont, men framför allt efteråt, det finns många klagomål. En ihållande, molande värk, huvudvärk, allmän sjukdomskänsla, är bara några exempel. Symptomen kan pågå under en vecka till tio dagar, om allt går väl. Om allt detta klagomål kan avhjälpas genom att ge visdom, det är värt det. Leverera visdomständer dock inga problem, då finns det ingen anledning att ta ut dem.
Kirurgi
Många människor inte inser att det är, men avlägsnandet av en visdomstand är ett kirurgiskt ingrepp. Detta tar ut sin rätt på kroppen. Det är inte en lång, hård operation, men du behöver tid för att återhämta sig. Och låt oss vara ärliga: ingen vill göra under kniven?
Möjliga bestående effekter
Något kan alltid gå fel. Vissa väljer detta är mycket osannolikt, men välja de låglänta eller fel växa på en större risk. Om det träffar en nerv, kan det finnas domningar. Detta kan vara permanent.
Dyra
Vanligtvis drar en visdomstand är helt eller delvis täcks av försäkringar. Ändå är det en dyr operation. Pengarna går till en utvald intelligens, kan också användas för något annat. Om ratten orsakar problem eller kommer att tillhandahålla, är att den naturliga värd. Men det är inte alltid problem, så det är fortfarande värt det?

Lita på din tandläkare

Din tandläkare har studerat känna tänderna. Han kan bäst bedöma om pick ska se ut. Fråga inte alltid om det ska vara något om det, eftersom det kan tolkas som en fråga om huruvida de får ut. Var tydlig om du lider av något. Dessa inkluderar smärta, blod, klåda eller lukt. Litar du på dom av din tandläkare inte, kan du alltid be om ett andra utlåtande från en annan tandläkare. Tala inte bara vad din egen tandläkare har sagt, men låt den nya tandläkaren dit med ett öppet tänke klocka.

Slutligen

Avlägsnande av en visdomstand är inte alltid nödvändigt. Emellertid är det i vissa situationer nödvändigt att förhindra en hel del lidande. Behandlingen är inte trevligt, och efteråt du känner att du inte brukar bra. Detta, och kostnaden, se till att du vet när det är egentligen inte nödvändigt, du bättre väljer att lämna. Lita på professionell rådgivning vid bedömningen av om de stannar i munnen eller komma undan.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha