Varför kvinnor lever längre än män?

Annalil Wahlström Februari 27, 2016 Miscellanea 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Varför kvinnor lever längre än män?

Den kvinnliga organismen bibehåller stamceller bättre kunna förnya och regenerera vävnader. En fördel som inte har observerats hos män.

Gjutning en blick med gamla människor, inser vi att, i de flesta fall är kvinnor. Många studier har bekräftat att kvinnor lever längre än män. Men frågan om varför återstod att lösas.

Idag kommer biologer slutligen ge ett svar. I en studie som publicerades av tidskriften Cell Stem Cell, förklarar de att den mänskliga kroppen har, i dess olika delar, stamcellerna. Dessa är samma celler som används i laboratoriet. Deras fördel är att född som en organisation "neutral" och utvecklas till någon annan cell.

I kroppen, de utför den dubbla funktionen att förnya cellerna i den vävnad där de befinner sig, och att förnya sig själva. Det räcker med att säga att de är nödvändiga för att vistas unga. Forskarna observerade hur dessa celler fungerar hos kvinnor och upptäckte att östrogener, kvinnliga hormoner, kan påverka.

Livslängd genaktivering

Enligt deras analyser, "den kvinnliga kroppen ger mer gynnsamt för självförnyelse av stamceller miljö." Graviditet, menstruationscykeln ... alla dessa hormonella bousculements öka stamceller.

Bland annat, till skillnad från testosteron, det manliga könshormonet östrogen FOXO3 aktivera genen, döpt till "prolongévité gen" som finns i nästan alla kvinnliga hundraåringar. Så nästa gång att reglerna gör oss lider, kan vi säga att det är tack vare dem som vi lever så länge ...

  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Animationer: Produktionen
Nästa artikel Vandring i Norge
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha