Varför krasch kostvanor fungerar inte

Leopoldina Simonsson Februari 29, 2016 Hälsa 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
"Fem kilo i tre veckor", "gå ner i vikt utan motion": det finns otaliga exempel på crash diet, kost där du verkligen begränsar ditt kaloriintag. På kort sikt har sådana sätt att förlora vikt ibland framgångsrikt, på lång sikt, de arbetar eller har de inte bara motsatt effekt. Men varför kraschen dieter inte fungerar? Och så ska det vara?

Crash diet: där det inte fungerar?

Crash Dieter orsaka mycket hunger
I det ögonblick du vända dig till kraschdieter, är ditt kaloriintag är mycket lägre än normalt. Din kropp är inte van vid detta och försöker göra det klart att det vill att du ska konsumera mer kalorier. Detta gör att din kropp genom ditt givande så att säga varningsskyltar: hunger! Nu ska du alltid få lite hungrig när du ändrar din kost, men en krasch kost är mycket hungrig. Detta gör det mycket svårt för lång period av dieten. Så du kommer förmodligen att förlora någon tyngd, men någon gång hungersnöden är så påträngande att du inte kan annars sedan äta mer.
Din ämnesomsättning minskar med en kraschdiet
Din ämnesomsättning, även känd som metabolism, vägen och hastighet som kroppen av kalorier från mat till energi. När din ämnesomsättning är högre bränner fler kalorier, vilket har en positiv effekt på din viktminskning försök. En högre ämnesomsättning är så gynnsam. Men sänker en Crash Diet din ämnesomsättning, så att du kommer att förlora mindre vikt än du hade förväntat när du började dieten.
En krasch kost kan ändra din hormonella systemet. Så du kan uppleva en långsam sköldkörtelfunktion, eftersom mängden av sköldkörtel ned genom en diet mycket begränsad kaloriintag. Men är korrekt sköldkörtelfunktion avgörande när du vill gå ner i vikt.
Se upp för förlust av muskelmassa
Din kropp Vikten bestäms bland annat av mängden fettmassa, utan även av den mängd muskelmassa. Muskler väger oftast mer än fett och bränna fler kalorier. När du får på en krasch diet're gör din kropp kan känna att du svälter dig själv. Din kropp vill naturligtvis undvika detta och kommer att försöka alla sätt att hålla dig vid liv genom att spara så mycket energi som möjligt. Eftersom dina muskler är relativt bränner mer kalorier än fett, är det ogynnsamt för din kropp att ha mer muskler än fett. Anledning till din kropp att dina muskler "att äta". Som ett resultat finns det en början väl frågan om viktminskning till följd av minskningen av de relativt tunga muskler. Eftersom muskler men också nödvändigt för kalorier bränner, är chansen att efter en period av vikt kommer bara tillbaka eftersom din kropp har mindre calorieverbranders.
Crash Diet gör dig mer trött
Du behöver kalorier för att förse kroppen med energi för att ta sig igenom dagen. Men de mindre kalorier din kropp blir, desto mindre energi som produceras. Detta gör också vardagliga aktiviteter gör dig alltför trött. Att bränna kalorier och därmed gå ner i vikt, men du behöver tillräckligt med energi för att hålla dig full träningsaktivitet.
Crash diet ökar risken för jojo-bantning
Många människor som är involverade med krasch kostvanor vid något tillfälle introduceras till fenomenet "yo-yo", även känd som yo-yo effekt. När jojon effekt alternerande mönster av viktminskning och viktökning. Resultatet av denna yo-yo är att metabolismen saktar ner, så du kommer fortfarande att kunna ta in färre kalorier och därmed komma fram snabbare.

Gå ner i vikt, hur det ska vara?

En krasch kost verkar därför inte vara bekvämt och hälsosamt sätt att uppnå en hälsosam vikt och underhålla. Men vad fungerar?
Styrketräning
Muskler använder i allmänhet mer kalorier än fett, vilket gör det så attraktivt att ha mer muskler. Du kan öka din muskelmassa genom styrketräning. Styrketräning kommer att ha någon direkt inverkan på din vikt eftersom muskler väger mer än fett. Men i det långa loppet kommer du att bränna mer kalorier när du har mer muskelmassa, så att du kommer att se resultat i spegeln. Så småningom kommer du också gå ner i vikt med styrketräning. Se till att när styrketräning dock att du får tillräckligt med protein, eftersom dessa hjälper till att förhindra dina muskler "äta" när du av misstag äter för få kalorier.
Konditionsträning
I allmänhet, "viktminskning beror intar färre kalorier än du förbrukar." Du kan också vända den negativa trenden genom att konsumera mer kalorier än du äter. Cardio Training - där du höja pulsen genom motion - är av intensitet och varaktighet ett mycket bekvämt sätt att bränna fler kalorier. Det finns olika former av kardiovaskulär träning, såsom löpning och simning.
Titta på din diet
Slutligen, är din kost en viktig pelare i viktminskning. Säkerställa en balanserad och hälsosam kost. Följande tips kan hjälpa dig:
  • Mindre delar: en skopa spade ännu mindre under middagen
  • Vatten: dricka tillräckligt med vatten, kommer du att känna fylligare och det har en positiv effekt på din ämnesomsättning
  • Få tillräckligt med sömn: för lite sömn saktar
  • Protein och nyttiga fetter: Ät mer protein och hälsosamma fetter, dessa ger längre känna full
  • Ät regelbundet: inte hoppa över måltider så att din motor förblir aktiv
  • Var realistisk: ställa dig själv uppnåeliga mål, ökar motivationen och ökar sannolikheten för att du håller dig med din nya livsstil
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha