Varför betalar jag ?? 2500 för en inteckning?

Sedan 2013 är det inte längre tillåtet att göra avdrag för provision mellan försäkringsbolaget och förmedlaren. Räkningen för insatsen i inteckning måste nu sändas direkt till kunden. Rådgivande och förmedlingskostnader varierar per rådgivare eller bank. Detta var också målet att avskaffa provision rättigheter av konsulten. Det fanns i själva verket alltför kostsamt i det förflutna, som ingår i bolån och relaterade produkter. Här kunden var inte medveten eftersom kostnaderna ingick i produkten. Sedan 2013 är de månatliga utbetalningarna sänks, men nackdelen är att kostnaderna för rådgivning och medling nu deponeras i kundens gång.

Varför kostnaderna är så höga?

Eftersom konsumenterna ofta underskattar hur länge en konsult med en inteckning pågår. Med en inteckning i en starter bör betala konsulten ofta 15 till 25 timmar att slutföra inteckning ansökan komplett och av notarius publicus för att få igenom det. När en inteckning för en varmvattenberedare inteckning rådgivare är längre. En timtaxa är vanligen mellan 100 ?? och ?? 150. En enkel beräkning visar att det finns ett lagförslag i rullar med ?? 2500.

Hur kan jag spara på rådgivning och courtage?

En inteckning måste vara särskilt bra. Det är trevligt att du kan spara några hundra euro i rådgivnings- och förmedlingskostnader, men det bör inte ske på bekostnad av kvaliteten på rådgivningen. Problemet är att kvaliteten inte kan vara väl synlig. En kurator med en timtaxa på ?? 75, som inte behöver råda värre än en konsult med en hastighet av ?? 175. Den billigare rådgivare kan även lägga ner bättre råd. Innan du går ut i havet med en konsult för att ansöka om en kostnadsfri konsultation. Efter den här intervjun kommer du att ha bättre inblick i huruvida rådgivaren är den rätta.

Råd och medla är mer än bara ett samråd

Att ta ut en inteckning är inte jämförbart med att teckna försäkring. Konsulten gör mer än att bara avge ett yttrande och överlämna dem till banken. Det kostar konsulten enbart har mycket tid att få finansiella ställning kunden första transparenta. Det bör undersökas noggrant i vilken utsträckning inteckning passar in i ekonomiska bilden. Allt måste också registreras på rätt sätt. Då kommer det ändå ta timmar att sätta hela i rörelse och att få hela filen.

Ömsesidig konkurrensen ökar

År 2013, köpte den finansiella tjänster stora ansträngningar för att lösa det nya systemet för kostnaderna för att komma igång. Den privata var inte van vid att få en räkning för råd. I monetära termer, är kunden bättre med en timtaxa jämfört med uppdrag från det förflutna, men det är svårt att göra detta klart för konsumenterna. För att vara specifik, inte jämföras 1-1 med fd sättet att kompensera för kostnaderna.
Det kan vara värt att inte slå på den allra första konsult. Jämför leverantörer med varandra och även försöka förhandla om priset. I förhandlingar du är starkare när du vet vad andra mellanhänder tar ut.
(0)
(0)
Tidigare artikel Ta-ta-ta till språk diplom
Nästa artikel Vad gör 2013 för Twins?

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha