Var kommer namnet ifrån? Panflöjt och panik

Brian Backstrom Februari 27, 2016 Miscellanea 25 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vissa ljud är underbara, vissa ljud leda till panik. Den panflöjt ger vanligtvis en underbar ljud. Musikalen är för närvarande mest känd för de många användningsområden i Anderna i Sydamerika. Ursprunget till namnet ligger någon annanstans, mycket närmare ljudet som leder till panik.

Pan

I den grekiska mytologin var Pan gud vilda, herdar och sina hjordar, jakt och på landsbygden, bonde musik. Dess namn härstammar från det gamla grekiska ordet "paein" att "betar" betyder. Han är ofta lite på små sida, har horn på huvudet, en hårig mage och hovar. Han har också en lång smal ansikte, en stor näsa och gulfärgade ögon. Han kommer från Arcadia, en region i Grekland, där fält, stenbrott, skogar och dalar dominerar landskapet. Pan, detta också ibland förknippas med fertilitet och våren.
Det är oklart vem som föräldrarna är av Pan, men de flesta av myterna talar om handelsgod Hermes och nymfen Penelope. I forna tider var gift med Penelope Odysseus, kung av Ithaca. Hon var symbol för trogna äktenskaplig kärlek. Senare legender, dock försökt att ifrågasätta sin tro och visste att återhämta sig från en son Pan, vem eller Hermes, eller av alla friarna skulle vara gemensamt lyfte. Dels för att hennes starka lust tillskrevs det anges att Pan, hennes son, denna lust var starkare.

Pan och hans skrik

Den speciella utseende Pan, var han en del get, var inte den mest speciella för honom. Pan velat olika ljud. Föredrar musik som han kunde spela dag och natt och lyssna. Hans musik, men lockade nyfikna människor och gudar och detta var på bekostnad av skogar, åkrar, kullar, boskap och natur. Detta var inte ville vissa Pan. Han ville skrämma människor och gudar och hålla sig borta från sina skogar. Därför Pan började människor och göra gudar skrämda av konstiga och mystiska ljud. Hörsel Pan är skrämmande ljud väckte både människa och Gud i en fruktansvärd tillstånd av förvirring. Denna känsla beskrivs som panik.

Pan och Syrinx

Syrinx är en nymf i den grekiska mytologin som var stolt över sin oskuld. De bodde i skogen där Pan hade sin auktoritet. En dag Syrinx misstag körde mot Pan på. Pan omedelbart förtrollad av skönheten i Syrinx och vill göra henne till sin. Men ville nymfen att bevara sin oskuld och försökte springa ifrån Pan. Detta gick bra under en lång tid, tills Pan och Syrinx träffade varandra igen. Panorera denna gång inte kommer att släppa taget och Syrinx började sitta henne. Syrinx började springa, men hamnade strandsatta i floden Ladon, som de inte kunde passera. I desperation, bad hon att skydda sin oskuld. Lagom hördes hennes bön och hon förvandlas till en vass. Pan kunde inte låta bli att ge upp hoppet och blåste frustrerad längs vass. Detta gav en trevlig musikalisk ton och vass Pan avskurna i syfte att skapa en flöjt av det. Inledningsvis var detta verktyg uppkallad efter nymfen Syrinx. Senare detta instrument var uppkallad efter dess skapare, Panfluit.
  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Historien om aids
Kommentarer (1)
Ernholdt Rehnquist
  Like 4   Dislike 0

Panflöjt Jag fick panik och visste inte. Så återigen vad lärt sig och att alltför en gång i en rolig historia.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha