Vanliga medicinska termer och deras översättning

Clarissa Engström Februari 27, 2016 Hälsa 72 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Om du sitter kan hitta dessa ord som används av läkare att du senare, om du är ute igen, tänka, vilket innebar att även detta? I dina nerver du har glömt att fråga om ni trodde det förrän senare. Kanske de är belägna i ett referensbrev för specialist eller kortet av en familjemedlem på sjukhuset. En översikt av vanliga allmänna medicinska termer med översättning.


Hos läkaren

Vi vet alla att det: i väntrummet har du övat vad du ska säga vad du kom till läkaren.
Väl på kontoret finns det ofta en hel del information på dig; men innan du vet att du står ut igen. Det kan vara så att läkaren har gett en remiss till en specialist, där ord är okända för dig. Kanske du har skrivit en ansökan om laboratorietester, som är utländska termer. En annan situation kan vara att du besöker sjukhuset eftersom en familjemedlem är listad där. Stå på patienternas säng ord och förkortningar, som du inte vet innebörden. Naturligtvis finns det riktiga läkare som förklarar tydligt vad de betyder, För andra situationer, kan följande lista hjälpa.


Ofta använda medicinska termer och deras betydelse

Ett antal ord som ges i följande tabell är inte bara används i den medicinska världen och därefter. Många ord kommer från latin och grekiska. Vanliga förkortningar används. I tabellen är breda termer och ord som används för kroppsfunktioner, kroppsdelar, ett tillstånd, agerar, situationer, etc. Det finns också indikationer på att kommer att användas för ett antal allmänna fenomen, men inga namn på specifika sjukdomar och störningar.
Denna förteckning är inte uttömmande och kan förlängas.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha