Vandring i Norge

Adel Hallström Februari 27, 2016 Underhållning 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En vandringssemester i Norge är en verklig upplevelse. I Norge, hittar du stora platåer, hedar, oländiga bergstrakter med permanenta snö och kristallina fjordar flankerad av hundratals meter höga berg stiger rakt upp ur vattnet. Norge har också satt mycket vandrare, med väl markerade leder och väl underhållna vandringsleder. Den bästa tiden för vandring i Norge är från juli till september, för då den höga höjden spår är fria från snö. Om du vill vandra i låglandet eller erfarenhet av vandring är våren också lämplig.

Resa till Norge

Norge, både med flyg och bil lätt att nå. Om du går med bil från Nederländerna reser till Norge, är det vanligaste sättet genom Hannover till Bremen eller Hamburg. Från Hamburg följa E45 till gränsen med Danmark. Om du absolut vill resa med bil, följ E20 vid Kolding till Odense, Köpenhamn och Malmö. En motorväg som går från Malmö till Oslo. Låt åtminstone två hela dagar för att köra för att komma till Oslo.
Det är också möjligt att göra en del av resan med färja. Från nordtyska Kiel lämna ?? s färjor till Sverige och Norge, samt från ett antal platser i norra Danmark.

Strövområden i Norge

Norge är ett gigantiskt stort och glest befolkat land. Norge är känt för sin vackra natur, spridda över hela landet. Både runt Oslo, i centrala Norge, för att hitta Fjord kusten och i det kalla norr finns flera vackra strövområden. Här är några exempel.
Fjord
Sydöstra Norge, mellan Oslo och den svenska gränsen, är kuperad och trädbevuxen. Här har du en bra chans att stöta på älg och björn.
Oppland
Oppland är nordväst om Oslo och är en stor, robust och grönt område med höga platåer ca 1000 meter, glaciärer och spektakulära bergsområden såsom Rondane och Jutunheimen. Detta är också den högsta toppen i Skandinavien, Galdhoppigen av 2469 meter. Denna jätte klättrar på sommaren. På högslätter hittar du massor ganska platt spår som även för mindre erfarna vandrare är stor.
Norge Fjord Region
Om du får ett kort från Norge, det är mycket sannolikt en bild av en klarblå fjorden omges av spektakulära berg. Fjord region mellan Stavanger och Trondheim är kanske den mest kända området i Norge. Här kan du ta spektakulära promenader längs hundratals meter höga vattenfall, överhängande klippor och cliff banor. Mycket speciell är fågelön Runde, den sydligaste och därför närmast norska fågelön. Du hittar häckningskolonier lunnefåglar, havssula och även av kvoter, tordmule, sillgrissla, men även örnar och kungsörnar.

Var hittar du vandringsleder i Norge?

Norrmännen älskar promenader och det visar. I varje region hittar du ?? ofta rätt på huvudvägen ?? parkeringsplatser där en eller flera linjer startar. Dessa parkeringsplatser är markerade på regionala kartor.
Det är oftast tar hike i början av promenad många timmar eller hur många kilometer den rutt. Kom ihåg att du täcker betydligt färre kilometer på en timme i bergsområden än i flacka områden. Räkna med högst två till tre kilometer i timmen när rutten är brant och / eller utövar över svår terräng.
Sitter tillsammans tecknen markerade leder i Norge hittar du också linjer med röd T ?? s och / eller staplade stenar skyltade. Red T ?? s installeras och underhållas av den norska Tourist Board. Dessa rösen ?? ?? hitta särskilt i områden där det inte finns några klart synliga vägar och vägen leder ofta över öppen terräng eller snöfält.
Om du väljer en walking semester i Norge, kommer du att uppleva en semester du aldrig kommer att glömma!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha