"Val" mellan idrott och elitidrotten?

Du är inte en elitidrottare på en gång, det finns en hel del behov. Men vad som kan orsaka dig att göra valet mellan idrotten och amatöridrotten. Vid sidan av ett antal faktorer som en stor del i detta önskade eller tvångs val ?? ?? kan spela. De olika faktorer utarbetas.

Skola

När du gör sport, har du lite ledig tid, särskilt om du måste gå till skolan. Numera fler och fler skolor som tar hänsyn till idrotten. Till exempel, sedan lanseringen 29 BYTEN skolor, där Loot står för National Samråd om utbildning och Professional Sports. Loot skolor är specialiserade på coaching idrottare. Detta för med sig flera fördelar, ett flexibelt schema så att det finns också, till exempel, kan morgonen utbildning ske. Delvis befrielse från vissa ämnen, skjuta läxor tillsyn från skolan. Vissa idrottare eller idrottare ta examen under två läsår.
När du börjar studera vid universitet, högskola eller yrkesutbildning, ofta har du mer tid för att dela dina egna timmar. Du kan här enkelt med en annan klass följer naturligtvis vad du missat under tränings timmar och du behöver inte nödvändigtvis gå till en viss högskola eller universitet. Det finns särskilda högskolor eller universitet för idrott, denna extra hänsyn till idrottare, så att du och din rådgivare kan göra ett schema, kan undersökningar skiftas, praktikplatser ibland skjutas upp eller ändras. Ett exempel på ett college sport, Johan Cruyff University, här är sant, dock, att idrottaren måste ha en viss status, denna status beviljas av NOC * NSF och kräver en hel del prestanda och utbildningsinsats.

Skador

En skada kan ibland vara dödlig för en idrottsman, när det är en stor skada kan vara långt ut ur cirkulation. Du kan inte träna ibland månader, så att du inte är i form i tid för en viktig match. Detta kan naturligtvis arbeta mycket demotiverande om det händer några gånger i rad, och du behöver inte delta i dina tävlingar. Ibland beslutet måste därför göras mellan elitidrott och amatöridrotten. När du har skador efter skada är det ibland bättre att sluta sport. Inte för inte är det ett supportteam runt idrottsman aktiv, se en tränare, coach och andra discipliner.

Idrottsmannen själv

I slutändan, naturligtvis, till stor del till idrottaren själv, är han eller hon slutligen den som har att ge upp en hel del att träna. Du måste ha de nödvändiga egenskaper såsom disciplin, uthållighet, motståndskraft och självförtroende om du vill konkurrera på en elitidrottare. Dessutom, konstruktion, skick, resning också mycket viktigt. Du får göra som en idrottsman med sådana motgångar, skador eller bara inte uppfyller de nödvändiga kriterierna för att delta i tävlingar. Det är när du går för här tåg inte så lätt att lägga undan.

Tränare, coach och andra discipliner

Ingen tränare eller coach en idrottsman kommer inte komma långt, vägleda en idrottsman kräver en hel del tid på tränare. När man arbetar med en idrottsman olika discipliner naturligtvis är mycket viktig tränare och coach i fråga. Ofta sjukgymnaster deltar i övervakningen av en professionell idrottsman i förhållande till förebyggande och behandling av skador. En sport dietist är också ofta uppmanas att sänka strömförsörjningen och fukten så skräddarsy träningsschema så att idrottaren kan fungera optimalt och kan snabbt återhämta sig från träning och tävling. Du kan tänka på hur långt före ett träningspass måltid bör ätas, som kan användas för måltid bäst och när man ska dricka. En mental coach ibland möjlighet att följa med idrottaren mentalt för sport och också se till att idrottaren kan koncentrera sig optimalt och förbereda sig för viktiga matcher.

Familj

Med elitidrotten startas unga föräldrar, som därmed kan stödja detta är av stor betydelse. Om föräldrarna inte ser ner för att plocka upp sina barn och ta honom till sporten eller för att finansiera det blir mycket mer komplicerat att vara en professionell idrottsman. Naturligtvis är det mycket viktigt för ett barn att föräldrarna ger en hel del hjälp och stöd. När någon bestämmer sig för att utöva en sport på elitidrotten nivå detta påverkar hela familjen.

Omgivning

Möjligheten att träna det måste finnas, om inte eller nästan inte finns, är det svårt att få eller behålla en elitidrottare.

Praktisk erfarenhet

Min syster gymnastik för en stund på en elitidrottare, började hon processen när hon var nio år gammal och gick med unga apelsin laget. Varje dag var hon tvungen att föras till utbildning, två gånger i veckan hade hon på morgonen praxis och eftermiddag träningspass, sammanlagt hon utbildade sig 26 timmar i veckan. Det krävde en hel del från mina föräldrar, min mamma var hennes personliga taxichaufför och har anpassat sina timmar så att hon kunde plocka upp min syster och föra utbildning. Efter en kort tid slutade min syster med den unge apelsin laget, hon var för ung för att tre timmar bakom att tiga tillsammans. Hon gjorde fortfarande på elitidrotten nivå tillsammans med tävlingar men endast utbildade men mer dess ursprungliga förträngning, hon hade för övrigt också fortfarande morgon- och eftermiddags träning. Hon gick till Thorbecke college i Rotterdam, här är hon placerades i en sport klass så hon kunde kombinera sin idrottsskolan. Sedan kom skadorna, det var en riktig downer, kan veckor inte träna och sedan bygga upp allt igen. Eftersom de hade två stora skador i följd och blev äldre, bestämde hon sig för att träna på lägre nivåer. Hon bytte sedan till en high school i vårt närområde så de hade ingen restid mer och hon tränar nu cirka 18 timmar i veckan. Denna kombination av utbildning, skola och rekreation är för min syster vid denna tid bäst.
På grundval av denna artikel gör det klart att valet mellan idrotten och amatöridrotten är inte lätt. Som beskrivits ovan, beror på ett antal faktorer, utbildningsmöjligheter, talang, skola, miljö etc. Ibland är professionell idrottsman tvingas stanna på en hög nivå på grund av en ständigt återkommande skador. Inte alla idrottsman med talang för att konkurrera på en elitidrottare bara för att t ex. För få utbildningsmöjligheter eller eftersom miljön inte är tillräckligt kan stödja idrottaren.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Kan du vara professionell idrottsman om du passerar på din 13: e började göra med seriös träning och din skola?

Hej Jan, en är född som en idrottsman, kan du bli det. Det beror på vilken typ av sport som du gör eller du måste börja tidigt för att träna för att gå behoren.Er är sport där det är till att börja med det unga till toppen, men det finns också där du senare ålder kan fortfarande komma långt. Ofta har talang spelar en roll bredvid träna mycket och vill gaan.De till toppen kombinationen skola och idrott är möjligt, det finns också möjligheter att göra det i skolorna i Nederländerna. Det är då beaktas över träning. Kontrollera med förbundet hur detta fungerar. Dessutom måste du, enligt vår mening, på gymmet ändå också friska eten.Succes och mycket roligt med din sport! Team VodiService

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha