Vad ska du göra om ditt barn sväljer ett batteri?

Addi Sandin Februari 26, 2016 Miscellanea 82 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Föräldrar till barn som har svalt en knappbatteri, ofta inte inser hur farligt det kan vara för barnet. Alltmer, ett sådant batteri hylla bränna ett hål i matstrupen. Detta kan leda till permanenta skador och i vissa fall till döden.

Därför holländska Paediatric Association varnar på tidningen Medisch Kontakt hemsida.

Dangerous

Enligt barnläkare Margot Smith och Angelika Kindermann, ett batteri som har fastnat i matstrupen vilket leder till nekros. Detta berodde delvis genom emission av flödet och läckage av kemikalier från batteriet.

Ta bort snabbt

"Inom två timmar kan det redan allvarliga känslor. Målet är därför att ta ut batteriet så snart som möjligt, helst inom en timme, "säger läkarna.

Stark ökning

Smit och Kindermann notera att antalet incidenter svalde knapp batterier de senaste fyra åren har ökat markant. Barn leker oftare med saker som inte är så leksaker finns, såsom fjärrkontroller, miniräknare, kameror eller cykellampor, föreslår barnläkare. Dessa är enheter utan barnsäkra förslutningar.

NVK vill därför uppmana industrin att säkra batteri dörrar av all utrustning.

Barn

Siffror från National Giftinformationscentralen kvarstår att 224 rapporter mottogs från barn som svalt ett knappbatteri mellan oktober 2011 och februari 2014, varje gång för små barn som är yngre än sex år. I 21 av dem hade batteriet som skall avlägsnas från matstrupen.

Vad man ska göra om de sväljs?

  • Låt personen eller barnet inte äta eller dricka efter intag en knappbatteri.
  • Med en röntgen av bröstet och buken, bör man se så snart som möjligt när batteriet är belägen, även om det inte finns några tecken eller symptom. Ett batteri som förblir fast i matstrupen, även inom 2 timmar efter intag ge mycket svåra skador, såsom ett hål i matstrupen.
  • Om batteriet kvar i matstrupen, måste läkaren ta bort dem med ett endoskop.
  • Om batteriet är i magen, kan man tålmodigt vänta tills batteriet utsöndras via avföringen. I de flesta fall görs detta inom fyra till fem dagar.

Om inte bajsat batteri, bör en andra röntgen vidtas.

  • Är batteriet i tarmarna, kommer läkaren att förskriva en kost rik på fibrer och / eller en laxerande att påskynda processen.
  • Är batteriet fortfarande i magen, då de måste avlägsnas.

Om ett barn i dagarna efter att ha svalt en knappbatteri är svårt, vägrar att äta, kan det ha svårigheter att svälja, kräkningar, buksmärtor eller har svart avföring, måste den undersökas av en läkare.

Vad gör man med knappbatterier i näsan eller öronen?

Barn ibland stickande batterier i näsan eller örat.

Dessa batterier måste tas bort snabbt, annars orsaka lokal vävnadsskada. När du är osäker är det bäst att konsultera en läkare så snart som möjligt, helst ett öra, näsa och hals.

Förvarnad ......
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha