Vad är skillnaden mellan hårt skal och softshell jackor?

Kellie Rosenqvist Februari 21, 2016 Sport 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Alla som besöker Beaver vet termer: soft shell och hårt skal. Men vad gör dessa termer gör faktiskt? Vad är skillnaden? Och var går gränsen? Denna artikel kommer att försöka svara på frågor och förklara detta så bra som möjligt vad gäller softshell och hard väl betyda exakt. Kommer också att diskuteras i vilken utsträckning de är vatten- och vindtätt. Slutligen, jämfört med variant vilka omständigheter det bästa duger.

Hard

Grundtanken bakom ett hårt skal är att det måste ge skydd och tak över huvudet för bäraren. Vanligtvis hårda skaljackor också vatten- och vindtät. Det finns undantag från denna regel. Dessa jackor har därför vanligen en huva, massor av fickor afsnoeringen med bra dragkedjor. Exteriören är oftast en hård substans, finns det oftast en möjlighet att zip i en fleece för värme och komfort på insidan. Vattentät göra producenter av hardshell jackor använder ofta Gore-Tex och Event vattentät och andas tyger som är på samma gång.
Pälsen ingår ofta ventilationshål genom vilken kall luft kan strömma mellan jackan för att undvika att få svett. Tyget av ett hårt skal är i slutändan inte mycket bekväma och tyget är inte stretchigt, så det är viktigt att vara på sin vakt när man köper ett hårt skal eller storlek kommer att göra.
Jackan är främst avsedd för vintern, hösten och regn. Kort sagt, tillfällen då det regnar, blåsigt och snöar. Men effekten av jackan beror kärlek du använde jackan. Utan fleecejacka faktiskt ger lite värme och så mycket kläder du bär under jackan när du flyttar mycket snabbare kommer du svettas så att du kommer att vara våt och snabbt kyls. Detta är en risk för att få människor överväga. Således, om du använder ett hårt skal, är det lämpligt att arbeta med så många lager för att justera kläder Utförd på temperaturen och rörelsen. Använd därför främst windstoppers och endast det hårda skalet själv om det blåser hårt, regnar eller snöar.

Soft

Grundtanken bakom en softshell är att värme och komfort när den bärs. De mjuka skaljackor är vattenresistenta, men inte vattentät. Detta innebär att det inte absorberar vatten under en regnskur, men förkastar så mycket som möjligt. Om emellertid mycket vatten som kommer ner och manteln är indränkt det kommer att strömma igenom tyget. Dessutom är andas, vilket gör softshell är softshell mycket andas. Eftersom softshell jackor inkluderar både varm och andas, de är idealiska för användning när de utövar, promenader eller skidåkning till exempel.
Visa softshell Tyget är mycket stretchig och mjuk så jackan är mycket bekväma och rör sig, storleken är därför mindre viktig och du är mycket mer rörlig. Softshells är oftast gjorda av plast eller animaliska ämnen istället för Gore-Tex och Event. Eftersom softshell inte tänkt att ha ett fullgott skydd från regnskydd, och de flesta gör inte eftersom de är mycket andas allmänhet finns det ingen annan behöver ventilation. En mjuk skalet kan också, till exempel, i stället för en fleece, kan användas som ett andra skikt under ett hårt skal. På så sätt kan du använda två lager utan att dra mer bagage.
Soft shell är bekväm och varm och smidig under träning. Men om det ganska kallt, våt waaierig eller soft shell ger inget skydd.

Slutsats

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha