Vad är rädsla?

Alla är ibland rädd för något. I mörkret, höjder, insekt, eller kanske tandläkaren. Överallt är att hitta en oro. Denna rädsla kan vara ganska irriterande. Till exempel, vi svettas och känna sig obekväm. Men det är inte alltid fel att vara rädd. Vad betyder det exakt, frukta?

Användbar

Även om vi förväntar kanske inte omedelbart, är rädsla mycket användbar. Föreställ dig att en ung kvinna går genom en mörk gränd. Lite längre hon ser en skugga och hon skrämd av. Hon tror ?? Jag hade här kan inte gå ensam, låt oss bara vända och välja ett säkrare sätt ??. Ett bra beslut, eftersom kanske det fanns en rånare eller att vänta på henne. Den unga kvinnan har själv i säkerhet. Tänk dig nu om hon inte hade haft denna rädsla. Det fanns ingenting i hennes kropp som märkte att något inte stod rätt. Om det skugga verkligen hade varit en rånare, hade hon ett stort problem.
Rädsla är också användbart eftersom du kan reagera snabbt på vissa situationer. Antag att den unga kvinnan fortfarande gick som hon kände rädsla. Hon vet inte hur man ska gå annorlunda, eller henne cykeln står på andra sidan gränden. Hon går genom gränden, men behåller den plats där de såg skuggan noga. Just nu rånaren hoppar ut, kvinnan sätter det på en promenad och vet hur man bli av med honom så.

Din kropp

Din kropp reagerar på ett visst sätt om du är rädd för något. De saker som händer inne i kroppen, alla har att göra med rädsla. Av allt som händer i din kropp, kan du agera snabbare och du är piggare i vissa situationer. Till exempel är det viktigt att din kropp ger tillräckligt med syre till musklerna. Med mer syre till dina muskler, kan du reagera snabbare. Syret pumpas genom kroppen via din andning och det är därför inte förvånande att du börjar andas snabbare när du är rädd.
För syre snabbare att pumpa kroppen, kommer det att överföras via blodet. Därför ökar också din puls när du är orolig. Vanligtvis finns det mer syre pumpas till de större kroppsdelar som armar och ben. Detta skapar en känsla yr, eftersom mindre blod går till hjärnan. Buksmärtor om du är rädd? Detta är också en logisk grund, det är i själva verket mindre blod till magen eftersom dina armar och ben för tillfället är viktigare. Din kropp förbereder sig för att plötsligt behöva vidta åtgärder. Om du plötsligt måste köra hårt, kommer dina muskler att bli varmare. Denna värme brukar svettas vädret svalnar och därför börjar svettas redan. Frossa vad vissa människor gör när de är rädda, har också att göra med att förbereda åtgärder. Dina muskler är ofta spända eftersom de förväntar sig att något kommer att hända. Detta orsakar frossa.
Slutligen behöver du också en god dos av adrenalin. Med adrenalin i kroppen, du plötsligt mycket mer än vad du hade ursprungligen förväntat, och du reagerar på andra än normalt situationer. Adrenalin behöver lite tid för att lämna din kropp igen ?? ??. Det är därför vi ofta känner väl efter en fruktansvärd händelse fortfarande gå.

Dodge

Eftersom ångest är en obehaglig upplevelse, vi föredrar att undvika detta. Tänk på det tidigare nämnda exemplet på den unga kvinnan. Hon gick bort eftersom hon inte känna sig hemmastadda i mörk gränd. Det är inget fel med det. Det är en helt naturlig reaktion. Det är nu en gång programmerats in i oss och förhindrar problem som vi annars inte skulle se det komma. Djur har också rädsla. Du ser en zebra på TV fly från ett lejon. Eller vad sägs om de flyger i ditt hus? Han flyger alltid bort när du anländer promenad med flugsmälla. Den flyga iväg av rädsla.

Onaturliga rädsla

Tyvärr kan det också hindra en rädsla för att någon inte är bra för personen. Rädslan hindrade liv och ser till att någon inte fungerar normalt längre. Till exempel, är du rädd för spindlar. Det finns många människor lider av, men det är en liten grupp som är så rädd för spindlar att allt är i tecknet av spinn. Huset är noggrant rengöras varje dag och personen med rädslan för spindlar kommer att undvika varje situation som har att göra med en spindel. Han eller hon tror hela dagen att snurra och allt domineras av rädsla. Du kan förstå att denna rädsla är inte naturligt, och även irriterande. Någon som är så rädd för spindlar, kanske inte utanför. Eftersom föreställa sig att en spindel som sitter i trädgården eller på dörren. Så ?? s extrem ångest kallas en fobi. Du har fobier i alla former och storlekar. Tyvärr, du kan inte bara bli av med en fobi. Det kan vara tidskrävande och personer med en fobi är ofta rädda för att erkänna att de har ett problem. En fobi kan övervinnas genom att gå in i terapi. Det finns många olika typer av behandlingar för dessa farhågor. Hur gör jag faktiskt rädd av utan behandling?
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Jag är rädd att det är en skrämmande siffra med mitt hus och fick en kniv eller något och jag vet inte vad jag ska göra och sedan jag panik

Jag är super rädd för speglar sedan jag hörde historien Bloody Mary, jag vågar inte titta i spegeln, om jag men jag hänga en handduk för douchcabine annars ser jag i spegeln! Hjälp mig ??

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha