Vad är ISO-filer? Och hur gör jag öppnar ISO-filer?

Nästan vem som helst någonsin ladda ner en fil. Vissa filer har en känd förlängning som .avi, .jpeg eller .exe. Ibland får du filer från en mindre kända tillägg som .ISO. För många, dessa filer är också ett stort mysterium, eftersom hur ska du spela upp dessa filer faktiskt undra?

Vad är en ISO-fil?

ISO står för en fil med ett filformat enligt ISO 9660. Egentligen är en ISO-fil en exakt kopia av en CD eller DVD med programvara. Denna exakt kopia kallas också en bild. Bilden innehåller all information som behövs för att bränna CD, inklusive grundläggande information såsom filsystem metadata, startkoden, strukturer och attribut.
Utom CD- och DVD-skivor med programvara kan också CD- och DVD-skivor med musik eller film är geripd och sedan kopieras som ISO-fil. Musik-CD har sedan blivit en CD med MP3-filer. Det är möjligt att göra dig ett urval av flera låtar och bränna den som en ISO till en CD. Några äldre cd-spelare har problem med att spela dessa skivor. CD-spelare i det förflutna kan bara spela CD-skivor, men cd-spelare senare kan också spela CD-skivor med MP3.

Vad gjorde ISO-filer?

Det finns några skäl att använda ISO-filer:
  • genom att göra en bild en CD är onödigt. Detta innebär att människor med en bärbar dator, CD-skivor inte längre behöver bära. Detta förhindrar så löst och onödig ballast.
  • genom att göra en bild av en befintlig CD eller DVD, behöver den inte ska användas, och därmed blir inte skadad
  • genom att göra en kopierad bild kan spelas spel

Gör eller använda ISO-filer olagligt?

Ringa eller använda en kopia av programvaran är inte olagligt. Det är ett brott om du ska distribuera programvaran på det här sättet. Det är olagligt att ladda upp media för användning av andra.

Hur man spelar ISO-filer med musik eller video?

Inte alla mediaspelare kan öppna ISO-filer. VLC media player och Ogle kan också spela ISO-filer med musik och film. I dessa program, är det möjligt att använda sig av DVD-menyn. Spelarna standard media från Microsoft kan inte. En vanlig CD-spelare måste stödja filen typ av musik.

Hur man skapar en ISO-fil

Det finns två sätt att skapa dina .iso-filer på en CD:
  • en CD eller DVD
  • filer på hårddisken
För detta kan du använda programvaran som följde med DVD-brännaren. Ett alternativt program är ImgBurn. Programmet utvecklas kontinuerligt och är förmodligen mer kapabel än programvaran på DVD-brännaren. I Windows 7 är det möjligt att bränna ISO-filer från Explorer på en CD.

Hur man öppnar en ISO-fil?

När du hämtar filer kan du ladda ner ISO-filer. Som skrivet, dessa är faktiska kopior av cd-skivor, men det är möjligt att öppna dessa filer från hårddisken. Detta kräver särskild programvara som fungerar som en virtuell disk. I IKT, öppna filer på det här sättet kallas för att montera ISO. Programvaran för att montera ISO-filer kallas virtuella enheter. Montering programvara kan göras bland annat följande program:
  • MagicDisk
  • Alkohol 52%
  • Daemon Tools
  • Virtuella Klon Drive
Det mest populära programmet är sannolikt Daemon Tools, även om detta program kan innehålla spionprogram. Detta gäller även för alkohol 52%.

Kopieringsskydd

Många programtillverkare skyddar deras produkter mot kopiering. För att möjliggöra för användare att fortsätta att använda säkerhetskopiorna, skaparna av virtuella förare göra allt för att kringgå kopieringsskydd. En kopia är dels att se om det finns en virtuell enhet finns installerad på datorn. Skaparna av de virtuella förare har gjort sitt motdrag och nu programvara beslutsfattare måste komma upp med en ny form av säkerhet. Det är en virtuell kapprustning mellan skaparna av programvara och skapare av virtuella förare.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha