Vad är huden på kroppen? Det har sådana funktioner?


 Federica Borghi - Normal hy, torr hud, fet hud, blandhy, känslig hud: nu mer eller mindre vi alla vet vilka egenskaper har dessa typer av läder och vilka symtom uppenbart.
Men vi vet vad som är bara "skin" och dess funktioner?
Huden, som även kallas "skinn", är ett organ som täcker hela ytan av vår kropp, med undantag för de punkter i vilka i stället är närvarande slemhinna.

Den har en total tjocklek som sträcker sig från 0,15 till 4,5 millimeter och ändras beroende på område av vår kropp: ögonlock ser mycket tunn, mycket tunn i böjning av armar och ben och tunn i extensor; även på halsen och på handflatorna ser tjock för att bli mycket tjocka sulor.
Oberoende av vilken del av kroppen där den är närvarande, huden alltid utgörs av överlagringen av två lager: epidermis och dermis.

Huden är ett organ känsla: det är i själva verket presentera känsel, tryck, smärta och temperatur sensation, och denna speciella funktion gör det blivit en av de viktigaste "delar" av vår kropp.

Huden är ett organ för skydd: den har en extra draghållfasthet upphandlas av trauma och stroke också viss betydelse så länge som orsakats av trubbigt föremål.
Detta motstånd beror på det speciella arrangemanget av kollagenfibrer i dermis och det nära bandet mellan de mest ytliga cellerna i överhuden.
Paradoxalt nog gör också sitt förfogande den deformerbara gör det möjligt att gå tillbaka till utgångsläget.

Huden är ett organ som skyddar mot förlusten av vatten från insidan av huden förhindrar utsläpp av väsentliga kroppsvätskor och proteiner; från den yttre delen förhindrar penetration av kemikalier, solstrålning och mikroorganismer. I kampen mot uttorkning epidermal hud men är inte ett hinder men sippra utanför varje dag från 250 till 500 ml vatten som behövs för att utvisa avfall och gifter som produceras av vår kropp ämnesomsättning.

Huden är ett organ som bekämpar mikroorganismer: tack vare "torr" kan ta bort, och då inte att tränga in i djupare skikt i överhuden, bakterier, svampar och virus
Vad mer, för att bekämpa mikroorganismerna, tror vi också så kallade "hydrolipidic", en osynlig film närvarande över hela ytan av kroppen består huvudsakligen av vatten svett och svett och talg som ger huden själv.
Slutligen är en annan oumbärlig del som medger ett effektivt skydd av huden mot patogena mikrober också hudfloran, som med namn och funktionalitet kan jämföras med tarmfloran.

Huden är en skyddande organ mot solstrålar: tack vare sin speciella struktur i huden kan absorbera och sprida solstrålningen innan det är i kontakt med dermis. En mycket viktig roll, i detta fall, är det för den variabla mängden melanin som finns i överhuden: detta ämne i själva verket uppför sig som ett filter mot solstrålar genom att dispergera den i form av värme eller genom att använda den för att aktivera metaboliska processer.
Tan blir därför ett tydligt tecken på det arbete som utförs av melanin som ytterligare stärker den defensiva förmåga huden.

Huden är ett viktigt organ för att upprätthålla kroppstemperaturen: det finns en känslig balans mellan värmeproduktionen med organ såsom lever och muskler, och dess dispersion som sker huvudsakligen rakt igenom huden.
Den värme som produceras i själva verket når ytan genom blodflödet och genom ledning genom den subkutana fettvävnaden som spelar rollen av "värmeisolator"; när den når huden, värme förlorad genom hudens porer.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha