Vad är hälsosam kost?

Sunda matvanor kan vara läckra. Några saker som behöver åtgärdas är intaget av olika typer av fetter och vissa E-nummer som tillförs livsmedel. Försök att äta färskvaror. Nästan alla färdigförpackade måltider packad med E-nummer för att förlänga hållbarheten, livsmedel ger en fin solbränna eller förbättra vissa smaker. Det finns också regelbundna transfett i färdigförpackade måltider. Dessa ämnen från människor lagt din kropp inte behöver. Regeln för sunda matvanor är faktiskt pågår är att den mindre bearbetade, det är hälsosammare för människor.

E-nummer

E-nummer som länge har diskuterats är E621. En smakförstärkare, vilket skulle kunna få negativa effekter på våra hjärnor. E621 tillsätts till en hel del livsmedel som säljs dagligen, liksom många färdigmat, soppa och marker. Denna E-nummer används fortfarande dagligen i många produkter, men efter det negativa i flera nyhetsprogram diskuterades, tillstånd E-nummer inte längre på kartongen och E-nummer, men under namnet jästextrakt.
En E-nummer där har länge diskuterats om det är hälsosamt för en man, E102. I flera länder som omfattar Norge, Finland och Österrike E102 är redan förbjudet, men i Nederländerna kan fortfarande används. E102 används som ett färgämne och för resten också något mervärde såsom förstärka smaken eller som konserveringsmedel för en längre hållbarhet. Enligt vissa forskare, är E102 ett ämne som kan vara förknippade med hyperaktivitet symtom hos barn. Det kan också förvärra eksem.
Vissa E-nummer ifråga om deras bra eller är inte hälsosamt. De viktigaste är aspartam, natriumglutamat, natriumnitrit, acesulfam-K, propylgallat, buthylhydraoxyaniol, natriumbensoat och syntetiska färgämnen som azorubin. Yttrandet bland specialister om de goda och dåliga av dessa E-nummer delas.

Fetter

Fett är en viktig tillgång på energi för kroppen. Det korrekta förhållandet mellan olika fetter som du äter är viktigt. Mättat fett höjer kolesterolnivåer och därmed ökar risken för hjärt-kärlsjukdom. Omättat fett sänker kolesterolet. För mycket fett, särskilt äta alltför många fel fett ?? s olika hälsa kan uppstå. Transfett är sämre än mättat fett, ökar det dåliga kolesterolet ännu starkare och sänker "goda" kolesterolet. Tyvärr om mat men alltid lite transfett. Transfett är i produkter som ost, mejeriprodukter och kött, kex, kakor och snacks. Ät inte för många kex, kakor och snacks och låter dig begränsa intaget av transfett själv en hel del. Notera också den så kallade hälsosamma ånga färdigförpackade måltider, sallader eller några köttersättare. Också här är tyvärr ofta transfett.

Bra fett

  • Omättat fett
  • Omega-3-fettsyror från fisk.
  • Linolsyra och alfa-linolensyra gör kroppen inte till sig själv. Dessa fettsyror finns endast i kroppen genom matar. Safflorolja har alla växter av den högsta halten av linolsyra. Solrosolja innehåller, beroende på de zonnebloemenras till 63%. Hampaolja innehåller 50-70% olja och 39% ris. Olivolja innehåller endast 8% linolsyra. Linolensyra finns i vegetabiliska oljor, såsom ris olja, valnötter och en mindre mängd i gröna bladgrönsaker, kött, fisk och fiskolja.

Dåliga fetter

  • Mättat fett
  • Transfett

Kost

Prova några mindre kött och mejeriprodukter per vecka för att äta, men se till att du får tillräckligt med kalcium och järn. Ta bort produkter, såsom smör, glass, kaffe, grädde och räkna exempel ett glas mjölk per dag. Till exempel, äta flera sorters grönsaker på middag till exempel tillagas i wok, och dölja mindre vegetabiliska nedskärningar, och därmed bara några minuter måste wok. Ät mer fullkornsflingor, baljväxter, grönsaker, frukt, nötter och vegetabiliska substitut kött. Begränsa intaget av socker och salt. Drick mer ofta ett glas kranvatten i stället för läskedrycker under hela dagen.

Förslag

Förutom en god diet, naturligtvis, är det fortfarande viktigt varje dag för att göra rörelsen. Ett trettiotal eller fyrtio minuter varje dag vad ditt hjärta slå snabbare räcker enligt studier. Detta är möjligt genom en rask promenad eller en serie yogaövningar och verkligen betyder inte att du gör varje dag som en professionell idrottsman bör göra.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha