Vad är gamma-amino smörsyra?

GABA är en förkortning av gamma-aminosmörsyra. Det är en hämmande neurotransmittor i hjärnan. Det påverkar personlighet och kan minska stress. Vad gör GABA exakt? Kan man ha en terkort till GABA och vad gör den för dig? Här får du alla dessa frågor svaret.

 GABA, viktigt för hjärnan

I det hektiska livet under år 2014, vi är alla upptagna med vårt arbete, familj, sociala skyldigheter etc.
Detta leder ofta till stress. Stress kan leda till ångest också kan koncentrera dig värre Du ännu snabbare risk för sjukdomar! I detta fall kan det ibland också vara ett symptom på en GABA underskott.

 Vad är GABA exakt?

År 1959, Eugene Roberts och J. Awapara upptäckte GABA, som alltså är en inhibitoriska neurotransmittorn. GABA är en aminosyra som förekommer naturligt i alla hjärnor. Det är en icke-essentiell aminosyra som främjar normal hjärnfunktion. Stressrelaterade meddelanden blockeras av GABA. GABA framställs av glutamat. När man blir äldre, mängden av. GABA är producerad av en annan aminosyra, glutaminsyra. Numera har mer och mer forskning bedrivits i både GABA och L-glutamin, eftersom det främjar skulle fungera i människor med ADHD, ångest eller epilepsi. Personer med för lite GABA kan lida av ångest.

Symtom på en brist på GABA:

  • Huvudvärk
  • Irritabilitet
  • Hjärtklappning
  • Ångest
  • Ingen sexlust

GABA funktioner:

  • Bättre sömn
  • Bra att upptagen tankar
  • Ger fred
  • I stressen

GABA och ångest

GABA används ofta som ett alternativ att frukta, att det är en typ av bensodiazepin, men på ett alternativt sätt.
Bensodiazepiner se till att rädslan minskar eftersom de har interaktion med GABA-receptorer.

Hur får jag GABA?

GABA är till salu på Internet. Såvitt bekant är det också bara för att vara säker att använda. Dessutom är GABA inte beroendeframkallande och ger inga biverkningar. Många människor använder GABA som en sport agent att träna med. Vissa studier tyder på att GABA ökar humant tillväxthormon. Detta leder till ökad muskelmassa och minskning fett. Den finns i kapslar och pulverform. Den rekommenderade mängden är en kapsel eller 1/4 tsk 1 till två gånger dagligen.

GABA och vitamin B

Med GABA och vitamin B är en bra kombination. Som redan utsett GABA orsakar mindre ångest och spänning och vitamin B har en bra avslappnande effekt på hjärnan. En kombination av båda tillskott så kan se till att du har mindre stress!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha