Vad är ett ägg?

Gustaviana Bergmann December 26, 2015 Näring 66 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Under påsk holländska äta cirka 32 miljoner ägg. Vad är näringsvärdet i ett ägg görs och hur ett ägg?

Ett ägg består av följande delar:

 • Skal
 • Scale Membran
 • Protein
 • Äggula
 • Germ Skiva

Skalan

Skalet av ägget innehåller kalk, även andra ämnen, såsom magnesium, fosfor och mangan. Tjockleken hos skalet är ca 0,3 mm. Du har flera skal färg: vit och brun. För kvaliteten av ägget, spelar det ingen roll vilken färg skalan.
Skalet av ägget består av följande:
 • Spongy skiktet
 • Nagelband
 • Nippel Låg

Sitt på skalan är alla små hål, som kallas porer. Av dessa porer är igång men en del hela vägen genom hela skalan. Resten är på insidan av skalet och löper fram till mitten av skalan.
På utsidan av skalet är fortfarande en mycket tunn film, som kallas eihuidje. Denna hud är mycket stadigt skalan, som stänger porerna. Det bara koldioxid och vattenånga genom. När vågen men också lite slits, är porerna öppnas så att ägget är porös. Som ett resultat kommer avdunstningen ökar och ägget torka efter en tidsperiod. Dessutom finns det då mer troligt att det kommer att växa bakterier och svampar i ägget.

Skal membranen

Ägget har två skalmembran. Den inre fleece låser upp vita av ägget och kallas därför ägg membran. Det andra membranet är belägen mot insidan av skalet. Dessa två banor är förbundna med varandra och är sammansatta av keratinfibrer.
Om efter utläggning av ägg, ägget svalnar krymper innehållet. Mellan membranen och den trubbiga änden av ägget en luftkammare skapas. Storleken på denna är beroende av temperaturen. Vid åldring av äggen, blir luftkammaren större. Detta är på grund av avdunstning av fukten från ägget, på grund av den porösa skalet.

Proteinet

Den vita av ett ägg är uppbyggd av skikten. Runt äggulan är en geléliknande lager av vit. Runt det är ett tjockare skikt av flytande vit. Därefter ett skikt dikwit, som är förbunden med det inre skalmembranet. I vit komma hagel sladdar. De består av mucin. Den en sträng är fäst till skiktet av dikwit och äggulan membranet. Den andra strängen består av två tvinnade ihop delarna och är ansluten till dikwit. De hagel sladdar har funktionen att hålla äggulan i mitten.
Den inre kvaliteten för ägget bestäms genom förhållandet mellan tjocklek och dunwit. Det är dikwit Egg transformeras med ålder i dunwit. Detta görs genom att enzymer som stimulerar omvandlingen vid hög temperatur. Den procentuella dikwit bygger på genetisk läggning, desto mer dikwit är längre ägget hållbar. Du kan bestämma färskhet ett ägg genom att placera ägget i en skål med vatten. En gammal ägg kommer att flyta medan ett färskt ägg sjunker till botten.

Äggula och groddskivan

Äggulan är omgiven av äggulan membranet. Enligt äggulan membranet är groddskivan. I mitten av äggulan är en del som alltid är ljus till färgen. Detta kallas den vita äggula. Resten kallas gul äggula. Färgen på äggulan varierar från nästan vitt, via gult, orange till mörkt. Färg och smak är beroende av matningen av höna. Om du vill ange med många färgämnen kommer äggulan vara mörkare än i livsmedel med liten eller ingen färgämnen.
När hagel sladdar inte längre i mitten av äggulan och hålla äggula vidrör skalet, är ägget inte längre är lämpliga att äta.

Sammansättningen av ägget

Ett ägg består av:
 • 10% skala
 • 60% protein
 • 30% äggula

Dessutom, ägg innehåller mycket vitaminer och mineraler som du behöver för att hålla din kropp fungerar ordentligt.
Protein är också viktigt för din kropp, levererar kalorier och aminosyror. Aminosyrorna i proteinet är byggstenar för protein i kroppens celler. En del av aminosyrorna kroppen kan göra sig själv, blir å andra sidan kroppen från mat. Dessa är de essentiella aminosyrorna.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha