Vad är ett aktieägaravtal?

Likheter finns överallt och så är essensen av aktieägarna. Även om det kan ordnas en hel del i stadgarna, aktieägaravtal är oumbärliga för aktieägarna. Med hjälp av aktieägaravtal aktieägare att tillvarata sina intressen. En särskild del av ett aktieägaravtal, avtalet rösta.

Vad är ett aktieägaravtal?

En aktieägaravtal är ett avtal mellan aktieägarna och eventuellt bolaget självt. För förekomsten av avtalet inte kräva att alla aktieägare att delta i avtalet.

Varför välja ett aktieägaravtal?

Valet av ett aktieägaravtal kan ha olika bakgrunder. Genom stadgarna kan vara nästan vad som helst att frågor ordnade för aktieägarna, men stadgar också ta tvång.
Första stadgar och allmänheten kan uppstå som måste ordnas saker som måste hängas på allas näsa. En aktieägaravtal stred mot offentliga stadgar. Avtal som inte uttrycker hela världen utanför att kunna därför bäst införlivas i ett aktieägaravtal i stället för i lag.
Förutom att bolagsordningen är offentliga kan ordnas inte alla stadgar. Inkluderandet av en så kallad lock-up ?? ?? reglering i bolagsordningen i enlighet med lagen är helt enkelt inte möjligt. I aktieägaravtal är det möjligt, men eftersom lagen uttryckligen endast om omöjlighet i stadgarna.
Dessutom kan ett aktieägaravtal ändras lättare än stadgar. Om du vill ändra stadgar måste åka dit första beslut i förväg och sedan ett besök till notarius publicus. Ett aktieägaravtal får ändras genom överenskommelse mellan alla berörda parter.
Frågor som lämpar sig att bosätta sig i ett aktieägaravtal:
  • Utnämning och entledigande av styrelseledamöter
  • Stem Förhållanden
  • Vinstutdelning
  • Överlåtelse av aktier
  • Sekretess
  • Icke-tävling
  • Tvister

Röstning avtalet

En omröstning Avtalet är en del av ett aktieägaravtal. I ett sådant avtal är aktieägare överens om hur de kommer att använda sin rösträtt på ett visst ämne.
Trots närvaron av ett röstningsavtal kan uppstå när en aktieägare har givit sitt medgivande till avtalet fortfarande rösta annorlunda än vad som överenskommits. Röstning i kamp har en röstningsavtal eftersom det är ogiltigt omröstningen i strid. Beslutet kom kan mycket väl vara ogenomförbar eftersom det strider mot rimlighet och rättvisa enligt 2:15 punkt 1b civillagen. Dessutom är aktieägarnas röstning i strid med de övriga aktieägare som deltar i avtalet rösta svars för kontraktsbrott.
Det kan emellertid också hända att det strider mot rimlighet och rättvisa för att hålla en aktieägaromröstning om avtalet. Sådana fall kan uppstå när det gäller att göra beslut om akut finansiering och de av företaget.
(0)
(0)
Tidigare artikel Inga hus hyra, men köp
Nästa artikel Gamla kinesiska akrobatik

Kommentarer - 1

Intressant artikel, precis vad jag behövde. Vi arbetar för närvarande på att inrätta ett nytt företag. Det var inte klart för oss på vilket sätt vi hade att ordna den efterföljande anslutningen av en tredje aktieägare. Tack för den informativa artikeln!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha