Vad är erfarenhetsbaserat utbildning?

Den här artikeln handlar om erfarenhetsbaserat utbildning. Det är en vision om utbildning i grundskolan. Som ordet antyder, är mycket viktigt att uppleva nya saker att få kunskap.

Foundation

Grunden för erfarenhets utbildning är orienteringsupplevelse: en attityd som kännetecknas av acceptans, äkthet och empati om sig själva och andra. Det är förmågan att känna empati så i vad en situation till en annan ger upphov till något meningsfullt ingripande.

Det finns tre viktiga principer praxis:

  • Utöka den fria initiativet; konsekvent strävan efter maximala möjligheter för sina egna val och initiativ barn. Utgångspunkten är att vuxna inte kan styra tillväxt och utveckling eftersom det innebär är. Som regel och välj barnet exakt vad hans utveckling främjar mest under vissa förutsättningar.
  • Anrikning; Detta kräver en pågående forskning intressen och behov de berörda barnen, då erbjudandet måste ge ett svar.
  • Upplev dialog; läraren försöker genom sina interaktioner penetrerar de djupaste nivåerna i världen av ett barn.

På grund av detta ovan nämnda principer, kan de följande två processer främjas:
  • Liberation processer, för en gåva emotionell utveckling
  • Kreativa processer, för att maximera kognitiv utveckling

Kvalitetsindikatorer

Erfarenhets utbildning sätter en mycket hög efterfrågan på kvaliteten på själva utbildningsprocessen.
Praktik och forskning inom upplevelse utbildning är två viktiga processindikatorer utformats för utbildningens kvalitet: välbefinnande och engagemang.
Välbefinnande
Detta hänför sig till graden att skapa hela klassrummet och skolmiljö förvaltar ett klimat där alla barn känner sig hemma. För att mäta detta vi tittar på indikatorer som spontanitet, är avslappnad, ha kul med varandra, och känner mig som en fisk i vattnet.
Engagemang
Detta är i vilken utsträckning en handbojor människa, är flitigt och tids glömma upptagen. Personen drivs inifrån för att ytterligare kontrollera en del av verkligheten, för att få någonstans grepp. Denna enhet härrör från hans eller hennes lust att utforska.

Ursprung och fakta

Denna vision av utbildning har kommit från Belgien. Mycket uppmärksamhet ägnas åt erfarenhets dialogen. Detta är ett samtal mellan en lärare och ett barn. Barnen tar initiativet och läraren kommer att följa. Barnen alltid själva välja vad de vill göra, och läraren försök som svarar på dem. Även här i klassrummet och rika utbudet, vilket innebär att det finns massor av vinklar och massor av ställen att arbeta och eller spela. Större vikt läggs vid hur barnet är i hans hud, och om det är bra, då finns det bara områden som berörs.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha