Vad är en tillbakalutad?

Paul Aaberg Februari 27, 2016 Auto 6 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En recumbent cykel är en särskild typ när du inte är så vanligt med dina skinkor sitter på en sadel, men i ett skal-formad sittskal. Detta ger också stöd till nedre delen av ryggen. Dina ben inte tar dig, men för dig, var är pedalerna belägna. På en recumbent cykel du är således lägre än i en konventionell liggande. Globalt finns två tekniska möjligheter för enheten En recumbent cykel är en särskild typ när du inte är så vanligt med dina skinkor sitter på en sadel, men i ett skal-formad sittskal. Detta ger också stöd till nedre delen av ryggen. Dina ben inte tar dig, men för dig, var är pedalerna belägna. På en recumbent cykel du är således lägre än i en konventionell liggande. Sammantaget finns det två tekniska möjligheter för enheten. Bakhjulsdrift med en framhjulsdriven med lång kedja eller en kort kedja, varvid den sändande är möjlig tack vare den så kallade tilt-knäck mekanism. Många liggcyklar har en liten främre hjul och ett bredare bakhjul. Avståndet mellan främre och bakre hjulet kan vara annorlunda. Ju kortare hjulbas, mer flexibelt cykel. I staden detta är en fördel, men för längre avstånd, en tillbakalutad cykel med en längre hjulbas bättre eftersom det sänder tystare.

Fördelarna och nackdelarna med en tillbakalutad

De främsta fördelarna med den liggande som du är bekväm att sitta och du kan nå en hög hastighet. En recumbent cykel är bekvämare eftersom du är avkopplande, snarare att du är på en liten sadel. Inte bara en del av skinkorna, men stöder också din rygg. På grund av denna avslappnad attityd du inte lider av ont eller kramp axlar eller nacke. Även om du är otränad, är det möjligt att göra direkta resor utan sadelmakeri och muskelsmärtor hundra kilometer eller mer per dag. Om du vill göra långa cykelturer på landsbygden, så har du den liggande annan fördel. Attityden du har ett bredare synfält än den normala cykeln, så att du kan njuta mer av området.
Den avslappnade attityd, och ryggstöd, är tillbakalutad också idealisk för människor med ryggproblem. Liggcyklar är även ofta anpassas med relativt enkla förändringar för personer med rörelsehinder. En recumbent cykel med framhjulsdrift och ledade tiltkontroll kan anpassas till exempel genom att tillsätta en fotbroms för någon utan armar. Även personer utan ben kan cykla på en liggande, som har konverterats att drivas med armarna.
Eftersom du lägre och plattare lögner kommer att fånga dig på en tillbakalutad mycket mindre vind än på en tillbakalutad. Därför är luftmotståndet lägre, vilket innebär att du kan få en högre hastighet på en tillbakalutad cykel med samma insats eller samma hastighet med mindre ansträngning. Eftersom du trycker mot sätet, kan du lägga mer kraft och du göra en sådan klättra, inte gå på pedalerna som en vanlig cykel. Vill du ha riktig fart, kommer du först måste vänja sig vid annan attityd och annorlunda sätt att flytta du måste träna. Om du är en utbildad cyklist byta till en ligg du kommer att ha de första två månaderna är knappt snabbare än på den liggande. Men sedan dess du har tränat dina muskler och mycket snabbare än tidigare och du får en känsla av elektrisk cykel.
Som den största nackdelen med den liggande kallas det högre priset. De är inte massproducerade i Kina som den normala cykeln, men särskilt i små holländska verkstäder. Du märker helst till priset, det billigaste nya ligg kostar ca tusen euro. Dessutom kan underhåll vara ett problem om du inte bor i ett tätbefolkat område med massor av skomakare. Inte varje cykel är villig att behålla din liggande och reparation. Så det är att hitta en cykel butik som vill göra det, som också på grund av att tekniken är väsentligen densamma.
Vidare är en recumbent cykel jämfört med en vanlig cykel i allmänhet mindre lättmanövrerad, särskilt i liggande med en s.k. understyrning. Detta gör den liggande mindre lämplig för akrobatik och snabba vändningar, som du som cyklist har regelbundet spelar i trafiken i storstäderna. Även en snabb titt över axeln är inte på en tillbakalutad. Lösningen hans backspeglar, men tillbakalutad stannar kvar när det gäller manövrering mellan bilar väntar och snabbt som en trottoarkant på och av. Reflektorer och ljus för egen synlighet på en liggande ingen lyx, men lika tillämplig på vanlig cykel.

Tävlingar

Som med klassiska racercyklar, de snabba variationer i vanlig cykel, du kan också delta i en tillbakalutad cykel i cykelevenemang. Som en recumbent cykel är snabbare med samma ansträngning, UCI, det internationella cykelförbundet, dock förbjudit liggande. Detta efter på trettiotalet av förra seklet, en okänd ryttare på en recumbent cykel alla de dåvarande ledarna för Tour de France cykla bort. Ligg tävlingar därför inte omfattas av bestämmelserna i UCI, men under den för IHPVA, International Human Powered Vehicle Associaton. Reglerna i IHPVA är, till skillnad än UCI, mycket friare. Detta gör det möjligt för innovationer som möjligt, eftersom syftet med HPVA är att vinnaren är den som människor och fordonet kan anpassa bäst på varandra. Den NVHPV, den nederländska grenen av IHPVA, anordnar en sommar och en vinter konkurrens och cykel Vision, den årliga liggande helgen.
Cykla på en tillbakalutad du kan lära dig mycket snabbt om du kan rida en vanlig cykel. Generellt dig inom fem minuter för att få kläm på, och känner du efter några timmar redan rimligen vissa. Hastighets köpmän oss, måste det vara att uppnå samma eller en högre hastighet, eller träna flera veckor eller månader i den nya attityden. Om du funderar på att köpa en liggande, informera dig om möjligheterna. Ha detta i åtanke, särskilt vad du vill med en cykelturer i naturen eller ibland ärenden i staden, bara fritids ridning eller ens delta i tävlingar. Om du vet vad du vill, kan du gå be ligg workshops, för att se vilka av dem den idealiska platsen för dig tillbakalutad tillsammans.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (4)
Annet Rehn
  Like 5   Dislike 2

Finns det en sorts liggande för små barn? Som ett slags barn trailer?

Lenart Lundin
  Like 2   Dislike 2

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en liten eller stor framhjul? I ett steg dag var jag svänga en hel del utövas med en liten framhjulet kan också bero på att det var första gången för att sitta på en tillbakalutad.

Even Forsman
  Like 1   Dislike 0

Trevlig artikeln, är allt i det, även om det har mindre manövrerbarhet så illa. Den fyra dagar långa firandet, jag är med min Hurrie snabbare genom centrum av Nijmegen än en vanlig cyklist. Jag ville påpeka att liggcyklar särskilt för mannen och hans barn är mycket hälsosammare eftersom din pung inte får skrivas ut på ett hårt block. En tävlingscykel har också smeknamnet STF .grtz joppe

Agner Drakenberg
  Like 5   Dislike 0

Prima nötskal. Observera att liggcyklar kan köpas begagnade böter. Gruvan kostar 450 euro och gör det för månader well.The övre styrningen är perfekt och själva hjulet jag har en navigator, bluetooth skärm som tillåter mig att göra handsfree-samtal och se vem som ringer mig och naturligtvis de vanliga gerij.Ideaal för avstånd, har en långa Almere-Amsterdam varje dag klar med det. Jag var snabbare än med kollektivtrafik ofta.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha