Vad är en hudläkare?

Luca Bengtsson Januari 7, 2016 Miscellanea 202 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Som en hudläkare eller hud läkare, du behandla människor med hudsjukdomar eller en venerisk sjukdom. Du undersöker dem och behandlar dem på ett korrekt sätt. Så du hjälpa människor i alla åldrar.

Träning

För att bli en hudläkare, bör du först studera medicin.
Medicin
Denna högskoleutbildningen omfattat sammanlagt sex år. Du hamnar på 3: e året Bachelor ner och sedan sätta dig i ytterligare tre år befälhavaren. Då är du en läkare. Du lär dig att tillämpa medicinsk kunskap i praktiken.
Efter att ha studerat medicin gå leta efter en praktikplats på avdelningen för dermatologi vid ett sjukhus, kan det nu bara på ett universitetssjukhus. Om du blir antagen, lär dig från erfarna dermatologer i praktiken. Om du har gjort detta fem år, kan du uppgradera och du är en hudläkare. Du måste fortfarande få årlig utbildning.

Arbete

Som en hudläkare undersöka dina patienter. Dessa brukar kallas av deras GP. Två tusen olika hudsjukdomar, akne hudcancer, och det är upp till dig att ta reda på vad patienten har. När du vet, du säga att till patienten och påbörja behandlingen. Exempelvis kan detta vara en smörj salva, att patienten också kan göra sig själv, men en operation kan ibland också vara nödvändigt. Du bör också se bra ut som en hudläkare på den mentala sidan av arbetet. Många hudåkommor orsakas eller förvärras av stress och spänningar. En sjukdom där din hudläkare så ofta det berör, är psoriasis. Detta är en kronisk sjukdom som orsakar röda och fjällande fläckar på huden. I Nederländerna omkring 350 tusen människor har sjukdomen. Om du forskning hudläkare om patienten har denna sjukdom och behandling ofta med ljus från en UV-B-lampa. Denna terapi medger att minska symptomen. På jobbet, har du också en hel del kontakt med andra specialister, såsom kirurger, barnläkare och psykologer. Om hud läkare kan också specialisera sig, till exempel i kosmetisk dermatologi eller behandling veneriska sjukdomar.
Du arbetar som en hudläkare vanligtvis i poliklinik på ett sjukhus, men du kan också, till exempel arbetar i ett privat sjukhus eller en klinik för kosmetisk dermatologi.
Som en hudläkare är lätt att hitta arbete. Eftersom det finns en brist och alltför få människor är utbildade för att ta itu med det. Så om du kan hitta en praktikplats, kan du hitta en hudläkare verkligen fungerar.

Lön

Om du bara har examen och du arbetar på ett offentligt sjukhus, kommer du att tjäna en arbetsvecka på 45 timmar om ?? 5830, - brutto per månad. Detta kan uppgå till ca ?? 10 830, -. Om du inte arbetar i avlönat arbete, men egenföretagare, kan du förvänta dig en lön på mellan omkring ?? 12500 - och ?? 20 830, - brutto per månad. Så mycket för kostnader såsom pension också klar.
Om du under studien som en läkare som arbetade i specialistutbildning, får du en lön på ca ?? 2835, - brutto per månad under ett år av erfarenhet och om ?? 3670, - med sju års erfarenhet. Under dina studier och ditt arbete har en hel del att göra med alla aspekter av läkarvetenskapen. Du kommer därför inte bry sig om att få din kullager bred. Du är nyfiken, men inte ta något utan att fråga. Du vill också lära sig. Utbildning för att bli en hudläkare tar 11 år. Har du gör det om? Då kan du vara en hudläkare.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha