Vad är en bäcken sjukgymnast?

När klagomål i rörelse Systemet människan, gå till sjukgymnast. Du kommer att få hjälp att förbättra rörligheten och minska smärta genom motion, massage och liknande. Inom sjukgymnastik är olika specialisering, med fokus på olika delar av kroppen eller tillämpas på vissa målgrupper. Ett exempel på detta är bäcken sjukgymnastik, som fokuserar på bäckenet, buken och nedre delen av ryggen regionen. Vad är bäcken sjukgymnastik, vad gör bäcken sjukgymnast och bäcken sjukgymnastik ersätts av försäkringsgivaren?

Bekkenfysiotherapie

När smärta eller problem med bäckenet, buken och nedre delen av ryggen ofta bäcken sjukgymnastik är föreskrivet. Bekkenfysiotherapie erbjuder förebyggande och botande hälsovård i dessa områden. Inte bara kvinnor behandlas, men det kan också handla om män och barn.
Problem kan vara:
 • Inkontinens
 • Ofrivillig avföring
 • Trouble suppression kissa / bajsa
 • Ofta behöver använda badrummet
 • Sexuella problem
 • Smärta i nedre delen av buken, bäckenet, svanskotan, blygdbenet
 • Framfall av urinblåsan, livmodern, tarm

Sedan 1981, den holländska föreningen för sjukgymnaster i Bäcken finns problem som fokuserar på denna specialiserat område inom sjukgymnastik.

Orsaker till problem

Problem kan uppstå när korrekt eller lindrar på ett felaktigt sätt, efter en blåsa infektion, eller för att någon inte välinformerad är hur fungerar bäckenområdet. Problem kan också uppstå på grund av operation på buken eller prostata, eller efter, och graviditet eller förlossning.
Efter en graviditet eller förlossning, eller fetma, klimakteriet, många hosta, fysiskt krävande arbete, etc, kan det uppstå problem i musklerna i bäckenbotten, exempelvis för att de trycker du skadad. Således då uppstår problem som nämnts ovan.
Är ofta spända musklerna i bäckenbotten. Då måste lära sig att slappna av musklerna och tillbaka för att låta en del lösa.

Bäckenbotten

Bäckenbotten är ett lager av muskler i de nedre bäckenet. Det är också bärare av bukorganen, där så mycket tryck utövas på. Musklerna nära och öppna bäckenöppningen och säkerställer stabiliteten därav. Tillsammans med musklerna i magen och ryggen för att hålla dem i ingrepp med rörelser av kroppen, och bör hjälpa till att förhindra att backa och bäckensmärta i princip. Undertrycker även tendensen för ofrivillig urinering och hjälper till upphörandet av avföring. När det finns således problem, kan detta leda till ofrivillig urinförlust eller oavsiktlig urladdning. Vem som helst med problem i bäckenbotten kan behöva ständigt gå på toaletten, upplever smärta i buken eller bäckenet eller nära svanskotan eller pubis.

Bäcken sjukgymnast

Att sluta med en bäcken sjukgymnast referens föranletts av en allmänläkare eller en specialist som en urolog eller sexolog. Under sessionerna talade om problemet så att problemet kan identifieras och erkännas. Dessutom är också allmänt praktiseras i import och skärpning av muskler, utbilda dem och att kunna använda den på ett effektivt sätt. Ibland används sedan verktyg som bäcken band.
För det första måste de klagomål vara tydligt markerade, så att en utbildning eller behandling kan appliceras specifikt till en med problemen. Med inkontinens använder åtgärder, såsom de musklerna runt bäckenet, vetskapen om att patienten, och andra möjliga orsaker.
Färdigheter bäcken sjukgymnast:
 • Ge information
 • Hjälpa till att identifiera och träna muskeln
 • Rådgivning på ADL
 • Råd och hjälp med blåskontroll
 • Rådgivning om stödverktyg
 • Lär dig känna igen och användning av vissa muskler i bäckenregionen
 • Patient offentliggöra denna region
 • Återställa nedsatt kondition när det är kopplat till klagomålet

Ersättning från sjukförsäkringen

Sjukgymnastik är sedan januari 2012 har ofta inte full ersättning. Vuxna måste betala de första tjugo behandlingar själva och långvarig behandling inte heller längre få ersättning i vissa fall. Detta innebär att från 21 behandlingen inte längre behöver betala, om inte tillstånd för vilket du behandlas på listan, med ett maximistraff ersättning.
När unga människor under 18 år kommer att ha en direkt avgift, men det beror på vilken sjukdom som behandlas. Ibland finns det en rätt till skadestånd om sjukdomen inte är med på listan, med en rätt till skadestånd på upp till nio behandlingar per år.
Bäcken Sjukgymnastik är en speciell del av sjukgymnastik och inte bara kompenseras. Om det finns problem med urininkontinens ger kompensation på upp till nio behandlingar. För återbetalning av bäcken sjukgymnastik tilläggsförsäkringen måste avslutas.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha